Infinity Blade прави изключителен дебют в App Store

pleshy
Регистриран: 23 юли 2007, 13:15

Re: Infinity Blade прави изключителен дебют в App Store

Мнение от pleshy » 18 дек 2010, 23:46

Ще се съглася, че няма как да знаем колко са нерегистрираните потребители. Да, от тях има хора купили играта и те добавят към бройката и наистина е възможно те да са много.

От една страна примерът с Angry Birds е много уместен, но от друга - може би не толкова. Първо, говорим само за 1вата седмица продажби. Второ, Angry Birds и Infinity Blade са много различни игри. IB е "gamer-ска" игра с висока цена, а AB е "casual" игра с минимална цена (и съответно се продава като топъл хляб).
Пример: аудиторията на IB, (главно по-сериозни gamer-и) е по-малко склонна да пропусне ключов елемент от играта като социалната интеракция (friends, achievements и т.н.), особено при обещания на по-късен етап multiplayer. При AB нещата са по-различни. Голяма част, ако не и повече от половината, потребители (casual) едва ли са толкова заинтересувани от социалният елемент. Мама и леля едва ли дори знаят какво е GC, камо ли да се регистрират в него, но със сигурност се забавляват да запращат червени птички във въздуха.

Прав си, че завършвам с предположение а не с факт. Като казах "факти" имах предвид статистиката която посочих.

Не мога да се съглася с това, че посочваш думите на разработчика като факт. Опитът ми, и това което казват аналитици, показва че разработчиците са склонни да преувеличават цифрите които дават защото по този начин промотират продукта си и евентуално генерират повече печалби.

Абсолютно съм съгласен, че възможно най-реалната прогноза е сбора на всички твърдения. Ключовото тук е как се събират и анализират тези твърдения. Лично за мен сценарият с 600к продажби (1ва седимца) е преувеличен. Разбира се мога и да греша. Благодаря ти, че допускаш тезата ми за около 50% начално пиратство.

Като цяло, съм съгласен с логигата и начинът ти на мислене. Представяш обосновани аргументи. Там където се разминаваме са направените изводи.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 20 дек 2010, 15:32

Знаеш ли кое ми е странно, че примерно според Game Center има под 6000 потребители на Real Racing 2 !?! Един супер добър рейсър, с онлайн мултипеар и страхотна графика. И ако решим, че цената от 9.99$ може да отказва хората да я купят, то няма какво да спира пиратите. И ми е странно защо бройката е толкова малка, направо нищожна за фона на Infinity Blade?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 20 дек 2010, 15:52

А защо Rage е само 1,50лв. , след като играта е голяма 600MB и е най-ефектният 3D шутър в App Store?

Отговори