iPhone 4 записва постоянно местоположението си в скрит файл

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re: iPhone 4 записва постоянно местоположението си в скрит файл

Мнение от Nistel » 22 апр 2011, 14:35

Преди да ми правиш забележка проучи малко случая. Бъг е това, че файла не се трие през определен период от време. Като си такъв програмист защо не направиш такава програма и да забогатееш от нея ;)

GalinBelos
Регистриран: 21 мар 2011, 16:28

Мнение от GalinBelos » 22 апр 2011, 16:32

Никакъв бъг не е , а е целенасочено действие от страна на Епъл ! Въпроса не е , че файла не се е триел автоматично , а защо въобще е бил създаван ? Защо телефона автоматично записва тази информация , и защо автоматично се прехвърля на компютъра при синхронизиране с iTunes без знанието на собственика на телефона ? Проблема бил че не бил криптиран – глупости на квадрат ! Каква полза от криптиране , при положение че ключа за декодиране се намира в Епъл , а не в собственика на телефона ? А да – полза щеше да има – сега нямаше да изхващат Епъл по бели гащи ! От Епъл казват , че файла не се и рипортвал никъде , а дали наистина е така , или просто още никой не е доказал че се е рипортвал ? И защо след като се записва тази информация в телефона няма вградено приложение с което да я разгледаш ? Май и в маркета няма приложение което да визуализира информацията от файла ? Защо 99% от собствениците до вчера не знаеха за тази функция на телефона ? Защо въобще този процес е част от иОС – сега след като се знае за този файл и собственика иска да да спре процеса – как ще го направи ? Май въобще не може да се деактивира ! Да не говорим че това точи батерията , която и без това кара от ден до пладне . А какви ли други изненади има скрити в айфон ?

Nistel

Мнение от Nistel » 22 апр 2011, 17:39

Хайде да нахраним малко хейтърите:

http://bit.ly/gf4k1o

Apple събира информация за положението веднъж на 12 часа а обичанияот вас защитник на правата ви и свободен Google по няколко пъти на час.

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Мнение от alex333 » 22 апр 2011, 19:17

:D :D :D
Е, щом е само през 12 часа, може! :D:D:D

Сега сериозно - дори по написаното в посочения от теб линк е ясно, че дори по този неадекватен на технологиите закон, Епъл заслужават САНКЦИИ.
Те са го правили УМИШЛЕНО и ТАЙНО. Не виждам какво повече да кажа освен - дано ги осъдят!

Крайно време е потребителите да разберем, че имаме ПРАВА!!!
(angry)

п.п. Добавям - още го правят! И ако не ги бяха изловили кат мишки ОЩЕ щяха да продължават...
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

Nistel

Мнение от Nistel » 22 апр 2011, 19:47

Напълно съм съгласен че трябва да понесат санкции, но както се вижда конкуренцията е 10 пъти по-нагла и също трябва да спре с тази порочна практика ..

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Мнение от alex333 » 22 апр 2011, 19:52

Съгласен! Важи за всички картели и самозабравили се компании...
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 22 апр 2011, 19:53

Реално е доста тъпо, че се пази подобна информация. От друга страна като се замисля, всичките ми снимки имат геотаг и по този начин също може да се види къде съм ходил и снимал. Но нормално приемам последното като екстра, а не като проблем.
А и общо взето вече май от всякъде се правят подобни извадки, да кажем от къде са хората посещаващи сайта Х, каква машина и браузър ползват... а хиляди други неща за които не се замисляме, че примерно като си пусна google map-a на айфона да ме локализира, по заявката в google вече знаят къде се намирам и т.н.
Не искам да оправдавам Епъл, определено това е тъпо. Но имайки предвид в какъв свят живеем, подобни неща не ме шокират особено. И докато това не ми вреди по някакъв начин, не си го слагам много при сърце.

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 22 апр 2011, 20:39

ако си мислиш че само ейпъл го правят,много си се объркал.просто прекалено много се раздухва ситуацията.обявиха се едни суми , едни резултати от тримесечия и продажби и съответно има реакций всякакви.видите ли ябълките са в основата на световната конспирация.
всеки който ползва гпс функциите също трябва да е притеснен и там има подобен файл.също и в всички програми като sport tracker и прочие.колко от вас четат споразуменията инсталирайки разни програмки по превъзнесените смартфони?всеки един от нас радвайки се на сума екстри по телефоните си, даваме огромно количество инфо което може да бъде използвано.прекалено много се раздухва ситуацията струва ми се.

ЗАРАЗАта
Регистриран: 06 ное 2010, 04:52

Мнение от ЗАРАЗАта » 23 апр 2011, 07:03

[Quote]Все пак да се върнем в реалността - да е гафа е голям, но не мисля, че е нещо умишлено направено а по-скоро бъг, който ще бъде отстранен в следващата версия на iOS. Както и да е тази информация, която е събирана автоматично не е навредила и на един човек - авторите на приложения не са подозирали за тази възможност. Разбира се реакцията е мигновенна на разработчиците и вече има пак в Сидия. Нещо невъзможно на всяка друга платформа.
[/Quote]

кажи ми,че се шегуваш-това било бъг:D:D:D

явно си много силно зомбиран фен

весели ли празници,ако празнуваш великден.Защото може за теб великден да е 24 феруари,когато е роден стив джобс;)(flower)

GalinBelos
Регистриран: 21 мар 2011, 16:28

Мнение от GalinBelos » 23 апр 2011, 09:59

Мале колко зомбирани хора има !
[Quote]програми като sport tracker и прочие[/Quote]

Тези програмки си ги инсталираш сам и ако не си доволен или решиш че ти пречат просто ги махаш от телефона и всичко приключва .
Докато при Епъл процеса [B]не може да се изключи[/B] !!!! И това нямаше да е чак толкова страшно ако тази функция беше официално обявена и се знае за нея още със закупуване на телефона .Ама нали се сещаш колко хора със солиден собствен бизнес ще си купят телефон който постоянно записва къде си бил , и всеки средно подготвен хакер може да има достъп до тази информация !!

Весели празници !

Отговори