Търговската комисия на САЩ постанови, че HTC нарушава два от патентите на Apple

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

HTC нарушава два от патентите на Apple

Мнение от board » 19 юли 2011, 17:29

Интересно как след големия интерес във всички теми за патенти, в тази никой не пише. След като тази е единствената споменаваща решение на компетентните органи. Освен това въпросните патенти по-скоро са свързани с Андроид и може да засегнат всички устройства ползващи тази ОС...

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: HTC нарушава два от патентите на Apple

Мнение от chilko » 19 юли 2011, 17:50

google няма да стои настрани

http://www.bgr.com/2011/07/19/eric-schmidt-apple-is-suing-us-instead-of-innovating-will-make-sure-htc-doesnt-lose-patent-suit/

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 19 юли 2011, 22:33

[Quote]Apple се подготвя да съди Motorola[/Quote]Почти се бях отказал от Motorola заради системните им автоголове с хардуерно заключените бутлоудъри, но... ето че кой друг, ако не нарцисите Apple са на път да ме накарат да се върна пак при Мото.

А, да:
[Quote]The company* has also taken steps to defend itself, spending $300 million to buy S3 Graphics and its collection of patents. [B]Apple is in violation of patents owned by S3[/B], according to a separate initial ruling from the ITC.[/Quote]http://cnet.co/n1J2ld
--------------
* [i]HTC[/i]

И един много добър коментар под статията:
[Quote]One conglomerate against another, it will be interesting to see which side will win. Since [B]I'm for openness[/B] obviously I'll be rooting [B]for Google[/B] and its support [B]for HTC[/B]. Don't get me wrong [B]I like Apple products and I have the iPhone 4[/B] but lately they've started to get [B][i]too greedy[/i][/B] even trying to sue Amazon for its use of the word appstore, I mean come on; live and let live. [B][i]No one will be confused about Apple appstore versus Amazon appstore what a dumb argument.[/i][/B][/Quote]
И още един:
[Quote]Crucial to Android? The patents "violated" in this case are so vague they can be crucial to any sort of computer or smartphone and even some more advanced appliances. [B]I'm still trying to figure out why exactly Apple was granted these two patents in the first place[/B] let alone how HTC was proven guilty of violating them. If this goes through, [B][i]don't just fear for Android, fear for anyone trying to innovate in any form of computing[/i][/B]. This has far reaching implications.[/Quote]

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 19 юли 2011, 23:25

Щом става въпрос за Apple, най-скъпата компания в света в момента, нещо не е наред. Щом горката Nokia е спечелила от патенти срещу тях, всички се радват. Нормално, обикновените хора не обичат, когато големите са прави стават още по-големи.

Good_Things
Регистриран: 20 юли 2011, 00:51

Мнение от Good_Things » 20 юли 2011, 01:19

По същата твоя логика ти се хейтвал Нокиа, когато те са били Н1 при телефоните и се радваш при сегашни техни неуспехи.

deezel

Мнение от deezel » 20 юли 2011, 09:48

Напротив, аз не хейтвам никого. Когато Nokia бяха N1, използвах техни продукти и ги харесвах.
Толкова ли е трудно да разберете: Няма фенбойщина, няма принадлежност, има просто страхотни продукти. Аз харесвам компании, които правят страхотни продукти и купувам такива продукти. В последните години компанията, която представя най-много страхотни продукти, е Apple. Имам досег до повечето им конкуренти във всички сфери и не, не ми харесват повече и не си кривя душата, за да се върна към Apple.
Не е ли нормално и човешко да използваш това, което смяташ за най-добро?

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Мнение от E34v8 » 20 юли 2011, 10:16

[Quote]Толкова ли е трудно да разберете: Няма фенбойщина, няма принадлежност[/Quote]

Ххаха :D:D , че ми липсва онази иконка с човечето, което се търкаля от смях. Не само че има фенбойстово, ами и нещата при вас са още по - дълбоки. Успявате някак си, непонятно за мен как, да се олицетворите с марка техника и да се гордеете с нейните успехи, все едно са ваши. Да я защитавате на кръв. Всяко вашо второ мнение е за това, че Епъл има еди колко си рекорден брой продажби, че е най - скъпата марка, и т.н... [u]Това е факт![/u]

Честно казано това малко ме дразнеше, но сега ми е забавно . Не е лошо да смяташ нещо за най - добро. Но как се нарича стремежът да наложиш и на останалите това мнение?

BTW, колко ви плащат?

deezel

Мнение от deezel » 20 юли 2011, 10:17

Ама разбира се, ти знаеш по-добре от мен личните ми подбуди и т.н.

nic3one
Регистриран: 30 яну 2011, 10:55

Мнение от nic3one » 20 юли 2011, 17:07

съгласен съм че ейпъл са добри... но аз лично съм разочарован от айфоун 4 ... даваше ми разни бъгове и тем подобни.. минах на ХТЦ дезаер ХД и съм много по доволен от самата платформа и телефона като цяло.До момента бях фен на ейпъл обаче се **раха .. сега чакаме айфоун 5 :)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 20 юли 2011, 17:24

Аз имам IP4 и SGS2. Категорично за мен Самсунг-ът е по-добрият смартфон като цяло, никога не е забивал,връзката с компа е перфектна. Като изключим батерията и отчасти дизайна.Ябълката сега ми изглежда дебела и тежка. Относно приложенията - в Сидия също преобладават теми и тапети. А в AppStore e пълно с хиляди простотии.

Отговори