Sony представи първите ултрабук лаптопи от серията VAIO

fashion_m
Регистриран: 28 яну 2006, 21:29

Sony представи първите ултрабук лаптопи от серията VAIO

Мнение от fashion_m » 02 май 2012, 13:43

Хубави са като дизайн, но защо със Sandy Bridge, защооо? Тези в кой век живеят? А и тези 4GB RAM... тц тц тц...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Sony представи първите ултрабук лаптопи от серията VAIO

Мнение от Sage » 02 май 2012, 14:15

Хубав въпрос. И процесорите, и видеото им вървят с поне половин година назад от конкуренцията. Затова есента се отказах новия ми лаптоп да е Vaio и взех Asus.
Няма логика да правиш качествени и скъпи лаптопи, да си лидер в бранша, а да "пестиш" $50-60 на клиента, пробутвайки му посредствена видеокарта в топ модел, за който и без това ще му бръкнеш с $200-$300 по-дълбоко в джоба за надписа "Sony".

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 02 май 2012, 15:23

[Quote]Sony са поработили допълнително върху енергопотреблението и компанията твърди, че [B]лаптопите[/B] могат да запазят заряд в батериите си в продължение на 90 дни. [/Quote]

Предполагам е трябвало да пише, че [B]ултрабуците[/B] могат да запазят заряд в батериите си в продължение на 90 дни в [B]stand by режим[/B]. Което всъщност е много полезно, моят notebook губи около 10% батерия на всеки 24 часа standby, което е малко дразнещо, защото аз никога не го изключвам. Интересно ми е какви ще са цените на тези два модела, при положение че като конфигурация далеч не са върхови, макар и за ултрабук. Дизайнът е добър, но леко ми прилича на MacBook Air , което не е типичо за Sony. Ще е готино, ако към ултрабука дават по едно Sony S : )

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 02 май 2012, 16:16

Според мен , машините не струват.Вскоро време ще разопаковам новото ми чедо , Origin EON11-S.Силно вярвам че ще ми е по-полезен от дизайнерския серсем Vaio.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 02 май 2012, 22:49

Гейминг лаптоп под 15,4", под 13,3"...? Странно животно ще да е това.
Ето тук вече идва територията на таблетите. Като ще е толкова малко, поне да е максимално удобно и компактно. Аз съм със 17" и не мога да си представя да намалявам дисплея при тази разделителна способност и игри, които може да подкара.
Обаче пък това гази наред:

http://www.geek.com/articles/games/origins-eon17-x3d-laptop-includes-two-geforce-580m-gpus-20120222/

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 02 май 2012, 23:12

Забравяш за множеството изходи. Когато имам нужда о тмного място (а все по-често се налага, имайки предвид работата ми) го връзвам с монитора ми (21') или TV (42'). Така имаш малък и удобен лаптоп под ръка, когато ти потрябва, но и мощна машина, когато искаш да разпускаш. Едно време много исках М11Х, но така се получи, че просто му мина времето преди да се реша да го купя.

Отговори