[Quote]Аз си бая за цялостната концепция предлагана от родните оператори с ограниченията в групи от по няколко номера, макар и да касае предплатените тарифи.[/Quote]
Виваком предлага 500 мин в цялата си мрежа и то дори без такса при презареждане! На практика в комбинация с 2 две предплатени карти всеки от нас може да говори много повече за много по-малко пари от повечето абонаментни планове!
А за доста хора, както отбелязах в предния си пост, дори и едната предплатена карта няма алтернатива,в който и да е абонаментен план. Припейд тарифите дават свобода,която малко хора оценяват, за съжаление!
В съзнанието на повечето хора се е наложило схващането,че ако ползваш предплатена карта то ти си беден човечец, който едва ли не използва картата си само за входящи разговори. Гледа се с пренебрежение, без да се взема под внимание, че един интелигентен човек може да ползва предплатените карти доста гъвкаво и да спести доста средства,без да се ограничава по какъвто и да е бил начин!
Давам пример с конкретната предплатена карта (6) и подобните на нея,предлагани от Глобул- за тези 6 лв клиента ще може да говори свободно с тези 5 (6) номера почти 3 месеца,без нужда от каквото и да е било зареждане или допълнителни средства!
b-connect (6) дава до 3000 бонус минути
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Re: b-connect (6) дава до 3000 бонус минути
Така е. На глобулските предплатени дори не толкова приятелската група им е добра, колкото възможността да си купиш доп. пакети и да говориш само при нужда.
Но иначе, ако някой действително е зашил телефона за ухото си и звъни на всичко живо без оглед на оператор и продължителност на разговора - евтин план за него няма нито в Бг, нито в чужбина.
За 500те мин към вива - имам още такава карта (пък може вече и да е спряна), не съм я ползвала от една година. Трябва да заредя 20 лв, за да получа 500 мин за ЕДИН МЕСЕЦ, от тях ще изговоря 20 и останалите ще се изпарят, когато изтече месецът. Съвършено безсмислено. Ква полза да имам някаква карта с някакви пари в нея, когато не я ползвам за това, за което съм я взела?
Предплатените карти са за хора, които говорят предимно в затворена група, спорът дали са евтини е леко излишен :)
Но иначе, ако някой действително е зашил телефона за ухото си и звъни на всичко живо без оглед на оператор и продължителност на разговора - евтин план за него няма нито в Бг, нито в чужбина.
За 500те мин към вива - имам още такава карта (пък може вече и да е спряна), не съм я ползвала от една година. Трябва да заредя 20 лв, за да получа 500 мин за ЕДИН МЕСЕЦ, от тях ще изговоря 20 и останалите ще се изпарят, когато изтече месецът. Съвършено безсмислено. Ква полза да имам някаква карта с някакви пари в нея, когато не я ползвам за това, за което съм я взела?
Предплатените карти са за хора, които говорят предимно в затворена група, спорът дали са евтини е леко излишен :)
Да, така е всичко, което казаш! По повод долното изказване
[Quote] Давам пример с конкретната предплатена карта (6) и подобните на
нея,предлагани от Глобул- за тези 6 лв клиента ще може да говори
свободно с тези 5 (6) номера почти 3 месеца,без нужда от каквото и да е
било зареждане или допълнителни средства![/Quote] искам само да доуточня, че свободно общуване щеше да се води, ако не ограничаваха потребителоте на предплатени услуги за разговори в затворена група от по 5-6 човека. В тази връзка моите адмирации за Вива, дано само не залагат и те на "свободно общуване" на цената на задължително месечно зареждане на ваучер с минимална стойност от 10-20 лв;)
[Quote] Давам пример с конкретната предплатена карта (6) и подобните на
нея,предлагани от Глобул- за тези 6 лв клиента ще може да говори
свободно с тези 5 (6) номера почти 3 месеца,без нужда от каквото и да е
било зареждане или допълнителни средства![/Quote] искам само да доуточня, че свободно общуване щеше да се води, ако не ограничаваха потребителоте на предплатени услуги за разговори в затворена група от по 5-6 човека. В тази връзка моите адмирации за Вива, дано само не залагат и те на "свободно общуване" на цената на задължително месечно зареждане на ваучер с минимална стойност от 10-20 лв;)
За моята вива-карта залагат. Или зареждам всеки месец по 20 лв, за да взема 500 мин, или ги губя при първото пропуснато зареждане. Дори мисля, че не се прехвърлят за следващ месец, докато при hi5 се прехвърлят неизговорените минути, ако презаредиш в срок.
Сигурен ли си, че се прехвърлят минутите?
Запазват се минутите ако презаредиш в рамките на 31 дни.
http://globul.bg/bg/service.html?id=642#minutes
Не важи за бонус-пакета при презареждане. При справка на *123# [2] излизат и двата пакета отделно - бонус-минути и ад-он минути.
http://globul.bg/bg/service.html?id=642#minutes
Не важи за бонус-пакета при презареждане. При справка на *123# [2] излизат и двата пакета отделно - бонус-минути и ад-он минути.
Spiderman_ot_selo, поредно великолепно мнение - поздравления, продължавай така и не обръщай внимание на неудачниците тук!
Моето мнение: аз съм над средното интелигентно ниво, с висше обраование и ползвам 2 предплатени карти, не съм беден.
1. ваучер b-connect с пренесен номер от ментел - тарифа bigtime - за 10 лв над 100-130 мин към Глобул, 100 смс и 10 МБ нет на месец
2. ваучер на Виваком - промоция "бонуси безкрай" зареждам веднъж на годината 10 или 20 лв. и имам за 20 лв. 500 мин. към мобилни на Вива, 2-та година зареждам 10 лв щото не мога да изговоря минутите за една година и за 10 лв удължавам срока на картата и получавам 500 смс към вива.
3. абонамент за ментел (за съжаление) повечето ми познати са към ментел - 200 мин. мобилни 200 мин. фикс. мтел, 20 смс, 20 ммс и 20 МБ нет (+ 100 МБ за 6 мес.) за 9,90 лв месечно (ТП Селект) за 1 год. естествено.
[u]Равносметка:[/u] за около 15 лв средно претеглена цена говоря към всички колкото ми е необходимо.
ваучер на Глобул не зареждам всеки месец, а на 2 или на 3. (10 лв. заредени - 1.50 лв.удръжка, остават 8,50 лв. - за различни пакети към глобул предимно пример: 2,90 лв. 15 мин. за месеца) На вива зареждам веднъж годишно.
Моето мнение: аз съм над средното интелигентно ниво, с висше обраование и ползвам 2 предплатени карти, не съм беден.
1. ваучер b-connect с пренесен номер от ментел - тарифа bigtime - за 10 лв над 100-130 мин към Глобул, 100 смс и 10 МБ нет на месец
2. ваучер на Виваком - промоция "бонуси безкрай" зареждам веднъж на годината 10 или 20 лв. и имам за 20 лв. 500 мин. към мобилни на Вива, 2-та година зареждам 10 лв щото не мога да изговоря минутите за една година и за 10 лв удължавам срока на картата и получавам 500 смс към вива.
3. абонамент за ментел (за съжаление) повечето ми познати са към ментел - 200 мин. мобилни 200 мин. фикс. мтел, 20 смс, 20 ммс и 20 МБ нет (+ 100 МБ за 6 мес.) за 9,90 лв месечно (ТП Селект) за 1 год. естествено.
[u]Равносметка:[/u] за около 15 лв средно претеглена цена говоря към всички колкото ми е необходимо.
ваучер на Глобул не зареждам всеки месец, а на 2 или на 3. (10 лв. заредени - 1.50 лв.удръжка, остават 8,50 лв. - за различни пакети към глобул предимно пример: 2,90 лв. 15 мин. за месеца) На вива зареждам веднъж годишно.