Повече от половината собственици на компютри използват пиратски софтуер

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Re: Повече от половината собственици на компютри използват пиратски со

Мнение от makeno » 05 юни 2012, 13:07

Вие колко пиратски приложения използвате? :)

plam4oo
Регистриран: 29 мар 2006, 18:22

Мнение от plam4oo » 05 юни 2012, 13:36

Ползвам Linux и се радвам, че не се включвам в това число. ;)

Stoicho_M4al
Регистриран: 13 яну 2007, 17:58

Мнение от Stoicho_M4al » 05 юни 2012, 14:32

Ползвам Windows и се радвам , че се включвам в това число (yes)
Xiaomi Mi Mix 3

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 05 юни 2012, 14:42

При положение, че много малко семейства могат да си позволят да купят компютърна конфигурация в кеш без да пестят няколко месеца, какво да кажем за софтуера, който е няколко пъти по-скъп от машината в общия случай?
Ето примерно аз - намирам подходящата машина, а тя ми идва без ОС или по-лошо - със неподходящ едишън (Home). Само Win 7 Ultimate струва [B]650 лв.[/B] - колкото един компютър. Ами антивирусна, офис-пакет, 10-на прилични игри, и още толкова основни и помощни продукта с най-различна функционалност? Все елементарни неща, без които инвестицията в машината е почти безмислена? И ето ти общо 2-3000 лв.
Аз лично на компютъра си имам легални (платени) 3-4 продукта - Nod32, един файлов мениджър и 2 симулатора. Които ми вършат перфектна работа и си връщат парите 100% ++. За останалото изчаквам адекватни цени.

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 05 юни 2012, 15:05

На нетбука съм напълно легален xp home и ubuntu.При програмите имам малко нелегални под windows(winrar,media monkey).Но гледам да не са много.Отскоро съм почти изцяло под убунту.Какво да ви кажа.Има си почти всичко.Липсват алтернативи на media monkey,format factory например,но не е болка за умиране.В доста неща превъзхожда xp-то.Е трудно ще достигне нивото на win 7 ,но да се надяваме,че и това ще се случи скоро.В същност като се замисля има доста добри линукс дистрибуции.Избрах убунту заради по-голямата популярност,защото е много важно при един начинаещ да намира по-лесно информация.
Мога също да добавя,че има програми като gparted,които нито една платена или безплатна не може да ги конкурира.Който е ползвал въпросната програма знае за какво говоря.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 05 юни 2012, 17:50

Ult може да се намери с доплащане за надграждане от home на прилична цена.
Офис пакет има и безплатен. Антивурсни също има безплатни.
Пиратски софт ще има, поне докато се продава на тези цени. Виж софта за iOS или android как хубаво върви - не е скъп и се продава.

fox_vt
Регистриран: 22 фев 2011, 12:42

Мнение от fox_vt » 05 юни 2012, 18:18

Забележете изречението" четири пъти повече в развиващите се страни отколкото в западните страни" Сега се напънете да измислите кое е различното мечду развиващи и западни защото очевидно има разлика :PАз пък използвам само пиратски програми включително и уиндоуса и ако стандарта ми на заплата стане като "западните" страни ще мина на легални дотогава черното знаме с черепа ще се вей и толкос.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 05 юни 2012, 18:23

(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)
:)

Отговори