Седмица с отстъпки до 80% за всички телефони в магазините на VIVACOM

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Re: Седмица с отстъпки до 80% за всички телефони в магазините на VIVAC

Мнение от Jul 72 » 20 юни 2012, 17:10

Принципно си много прав за това:
[Quote]
Хората с високо потребление (такса > 40 лв.) не са много и си имат избран подходящ абонамент и надали ще могат ей така за седмица да си пуснат още една дебела такса за цели 2 години заради телефон.[/Quote]

Ще поясня - аз лично имам служебен Мтел, личен Глобул с такса 35 кинта, така че както казах и вчера /днес или утре ще се мъкна за оптимуса 3Д/, сега ще си взема /дай Боже да го има/ смарт на прекрасна цена и с някакъв договор с минимална такса.

[Quote]Факт е, че има сериозни отстъпки на добри модели и има доста хора, за които това е чудесна възможност да си позволят добър смартфон[/Quote] (yes)

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 20 юни 2012, 17:26

[Quote]Хората с високо потребление (такса > 40 лв.) не са много и си имат избран подходящ абонамент и надали ще могат ей така за седмица да си пуснат още една дебела такса за цели 2 години заради телефон. [/Quote]

Да, но когато ти изтече срочният договор тук ти звънят от оператор и ти предлагат телефон на изключително завишена цена + 2 години нов договор. На запад ти предлагат безплатен телефон висок клас + 1-2 години договор. Това ми беше мисълта.

[Quote] Факт е, че [B]има сериозни отстъпки на добри модели[/B] и има доста хора, за които това е чудесна възможност да си позволят добър смартфон, нищо, че е модел на 1-2 год. П[/Quote]

Изобщо не съм съгласен. Има сериозно отстъпки на стари и непродаваеми модели, чиято наличност е под въпрос, както става ясно от хората, които са ги потърсили. Добрите модели, като например Galaxy S II и Motorola Razr остават на завишена цена, въпреки че са миналогодишни и наследникът на S II вече се продава.

[Quote]Пак казвам, за реалността в България офертите (които съм извадил) не са лоши.[/Quote]

Реалността в България е такава, каквато ние си я направим. Щом сме доволни на подобни условия, няма кой да предложи по-добри

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 20 юни 2012, 17:52

[Quote]Да, но когато ти изтече срочният договор тук ти звънят от оператор и ти предлагат телефон на изключително завишена цена + 2 години нов договор. На запад ти предлагат безплатен телефон висок клас + 1-2 години договор. Това ми беше мисълта.[/Quote]Напълно съгласен. Но не е точно тази едноседмична промоция стъпката към оправяне на тези практики. И скоро едва ли някой ще предприеме такива.
[Quote]Има сериозно отстъпки на [B]стари и непродаваеми модели[/B], чиято наличност е под въпрос, както става ясно от хората, които са ги потърсили.[/Quote]Сега пък аз изобщо не съм съгласен. Defy и трите модела на [B]LG 2X[/B], [B]3D[/B] и [B]Chic[/B] са все още търсени модели и цената на свободната им продажба на пазара го доказва. Тук получаваш около 200 лв. по-ниска цена от най-изгодната конкурентна срещу символичен абонамент.
[Quote]Добрите модели, като например Galaxy S II и Motorola Razr остават на завишена цена, въпреки че са миналогодишни и наследникът на S II вече се продава.[/Quote]Тук си прав, естествено. Не съм и помислял да ги включвам в числото на атрактивните.
[Quote] Щом сме доволни на подобни условия, няма кой да предложи по-добри [/Quote]Абсолютно вярно. Но вместо да продължаваме да мрънкаме и плюем по всяка крачка напред най-добре е да показваме адекватна и положителна реакция точно за добрите прояви. В случая имаме само 6-7 модела с добра цена.
Да очакваме SGS II/III с 50-80% отстъпка в цената е несериозно, дори извън България. Да, може да има такива отстъпки, но с 2 год. договор на дебела такса. ОК, ама колко хора ще обхване подобна оферта?
[Quote]Реалността в България е такава, каквато ние си я направим.[/Quote]Тук отиваме в твърде философска сфера на спора.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 20 юни 2012, 18:23

[Quote]Да очакваме SGS II/III с 50-80% отстъпка в цената е несериозно, дори извън България. Да, може да има такива отстъпки, [B]но с 2 год. договор на дебела такса. ОК, ама колко хора ще обхване подобна оферта?[/B][/Quote]

Определено ще обхване повече хора, отколкото сегашните оферти с 2 годишен договор на дебела такса + висока цена на телефона. Защото тях си ги има, даже ги рекламират - не е необходимо да давам примери...

АйФоУнФен
Регистриран: 15 юни 2012, 02:32

Мнение от АйФоУнФен » 20 юни 2012, 18:35

От това,което виждам в арената,Huawei U8500 е с по-голям екран,115 гр(с 13гр по-тежък) и с по-голям екран 3.2 срещу 2.8.

АйФоУнФен
Регистриран: 15 юни 2012, 02:32

Мнение от АйФоУнФен » 20 юни 2012, 18:47

Щом са такива стари модели от 2011г,толкова лоши и нетърсени,защо и другите 2 оператора не ги намалят с 50% :) Ще се радвам да видя дори същите или други телефони намалени от 600лв на 300лв не само при Виваком.Надявам се Виваком да спечелят от тази промоция и за напред да правят подобни намаления.Освен всичко друго такива промоции се отразяват положително и на имиджа на оператора,така че Глобул и Мтел да не се ослушват ;)

Призив към всички: Не се давайте лесно,подписвайте само при промоционални абонаментни планове и никога за 2г! Да накараме операторите да се борят за нас!

Sage

Мнение от Sage » 20 юни 2012, 19:34

[Quote]Определено ще обхване повече хора, отколкото сегашните оферти с 2 годишен договор на дебела такса + висока цена на телефона.[/Quote]Много изместихме темата...

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Мнение от Jul 72 » 20 юни 2012, 20:09

Така, вече съм собственик на LG Optimus 3D!!! Всичко на всичко платих 404.90лв. Договора е за една година с най-тънката такса. Сега ще ги сравнявам с айфонЯ;). SAGE (yes) евала за инфото, хич нямаше да се ровя иначе в сайта на Виваком.
Така че всичко е точно и още веднъж (beer) за коректната информация.
Виваком обаче ми направиха кефа малко гаден, защото се оказа, че при смяна на ADSL, който вече се води на родителите ми /прехвърлена собственост преди около половин година/, ми е останала някаква неплатена такса от 11.50.
Питам ги - ами ако не бях дошъл кво щеше да стане, имате и телефон за контакти, защо не се обадихте!?
Отговор - ами в момента се обаждат на тези с неплатени сметки от 2008(woo)

Питам - ама аз ще ги платя, явно е, че е заради някаква частична такса, ама що не сте казали бре хора!!!

Отговор - ами .......

И аз така щях да стана невинен виновен. Щото нашите си плащат като попове, аз няма за какво да ходя до Виваком щото не знам, че трябва да платя и ставам лош длъжник(angry). Не е гот така.

Както и да е, всичко мина и замина, в БЦ-то иначе бяха любезни, но за мен си остава непонятно как така имаш да взимаш кинти, а не си ги търсиш:|

shslavov
Регистриран: 01 юни 2012, 22:54

Мнение от shslavov » 20 юни 2012, 22:12

с прости сметки е така :P

Sage

Мнение от Sage » 20 юни 2012, 23:23

Ами честито! Аз ако имах какво да я правя тази трета карта щях да взема един Optimus 7, за тестови цели с WP7.

Отговори