Apple спечели забрана и за продажбите на Galaxy Nexus в Щатите
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Re: Apple спечели забрана и за продажбите на Galaxy Nexus в Щатите
[Quote]Нахапаната ябълка спечелили 2 дела... [/Quote]
Спечелили са едно дело, а второто са си го [B]купили[/B] ;)
Спечелили са едно дело, а второто са си го [B]купили[/B] ;)
От много години следя мобилната индустрия, но такова чудо досега не е имало. Сега разбирам защо рак покоси пълния с омраза създател Стив.
Отврятен съм от Апле, проклинам ги в Името на Исус ,всичко да им се върне стократно, и да се заличат като създателя си час по скоро....бял ден да не видят и айфон5 да е най големия провал в историята на телефоните.
Отврятен съм от Апле, проклинам ги в Името на Исус ,всичко да им се върне стократно, и да се заличат като създателя си час по скоро....бял ден да не видят и айфон5 да е най големия провал в историята на телефоните.
iPhone 5 има голямата възможност да "избие рибата" тая година, нещо азиатците не се справиха добре, а и като знаем фрагментацията на Андроид каква е, тия четири ядра само за статистиката ще се разнасят.
Поредния фейл, играта Asphalt 7 Heat. За iOS излезе точно на посочената дата, всичко точно, очакваше се за Andorid да се появи по-късно, но не спазиха датата и какво казват разработчиците - проблеми, много устройства, много фрагментация и все още чакаме.
За игри определено iOS. (yes)
Поредния фейл, играта Asphalt 7 Heat. За iOS излезе точно на посочената дата, всичко точно, очакваше се за Andorid да се появи по-късно, но не спазиха датата и какво казват разработчиците - проблеми, много устройства, много фрагментация и все още чакаме.
За игри определено iOS. (yes)
По скоро PSP, а за РС даже не искам да почна. Предимстават на физически контрол с бутони е неоспорима.
Колкото до Apple, подай пуканките.
Колкото до Apple, подай пуканките.
"Всичко ставало безплатно" - безплатно е само сиренцето в капана. Толкова ли сте наивни?
Вижте се само колко сте фанатизирани като стане дума за Андроид. keyone изказва доводи и разсъждения а вие като камикадзета с промити мозъци говорите един връз друг безсмислици от рода на фалит и тн. Осъзнайте се малко. Apple не фалира а става все по-силна със всяко тримесечие и това е защото си вършат дяволски добре работата и правят най-добрите продукти.
Изобщо никой не си зададе въпроса прави ли са Apple да съдят Android-ите при положение, че и на слепците е ясно, че Google копира бизнес модела на Apple. Някои производители на хардуер дори с цялата си наглост дори не си правят труда да прикриват кражбата и използват леко променен дизайн и дори копирани рекламни материали.
Поне да имаха доблестта да кажат - да правим имитация на iPhone както правят дребните китайски компанийки продаващи реплики.
За съжаление по тези китайски ширини е нормално да се изкопира един продукт и да се продава като свой. Това се прави масово вмомента при автомобилите - дори тук съм виждал изкопирана Х5-ца. Разбира се приликата е единствено във външния вид - отвътре е долен китайски боклук.
Тези порочни практики засега работят и извън страната на изгряващото слънце, но е въпрос на време да ги спрат както и става в случая.
Вижте се само колко сте фанатизирани като стане дума за Андроид. keyone изказва доводи и разсъждения а вие като камикадзета с промити мозъци говорите един връз друг безсмислици от рода на фалит и тн. Осъзнайте се малко. Apple не фалира а става все по-силна със всяко тримесечие и това е защото си вършат дяволски добре работата и правят най-добрите продукти.
Изобщо никой не си зададе въпроса прави ли са Apple да съдят Android-ите при положение, че и на слепците е ясно, че Google копира бизнес модела на Apple. Някои производители на хардуер дори с цялата си наглост дори не си правят труда да прикриват кражбата и използват леко променен дизайн и дори копирани рекламни материали.
Поне да имаха доблестта да кажат - да правим имитация на iPhone както правят дребните китайски компанийки продаващи реплики.
За съжаление по тези китайски ширини е нормално да се изкопира един продукт и да се продава като свой. Това се прави масово вмомента при автомобилите - дори тук съм виждал изкопирана Х5-ца. Разбира се приликата е единствено във външния вид - отвътре е долен китайски боклук.
Тези порочни практики засега работят и извън страната на изгряващото слънце, но е въпрос на време да ги спрат както и става в случая.
[Quote]и на слепците е ясно, че Google копира [B]бизнес модела[/B] на Apple.[/Quote]Извинявай, да оставим въпроса как е зрението ми - но какво общо има това с конкретните искове в делата за спиране на продажбите на преки конкуренти? В повечето случаи става дума за пълни глупости и патенти, които акъла не ми стига как са получили... да не говорим, че някои са откровен легализиран грабеж на нещо отдавна прилагано в практиката и производството.
Купи си нокийка тогава :D
Тези изказвания за фанатизирани фенове на Андроид са изсмукани от пръстите! Факт е, че в момента Андроид е най-масово използваната платформа, но най-голямото предимство е във възможността тя да бъде преправяне от нейните фенове. Ако не бяха хората от xda developers много добре ми е ясно, че Андроид изобщо нямаше да е чак това, което е в момента. Свобода - ей това е ключовата дума в Андроид. Фанатизирани фенове можеш да наречеш тези, които спят пред магазините на Apple и се бият помежду си. Според теб всеки, който предпочита друга платформа, различна от iOS е фанатик? И като говориш за копиране ами то и Apple с тяхната версия на Iphone 4 доста са се доближили до една версия на LG. И да ти кажа бизнес модела не е същия между Apple и останалите компании. При Apple той е ярко ориентиран към контрол върху съдържанието на потребителя, което за мен е повече от идиотско решение. А за това, че Apple не ги харесват толкова много хора причината не е в "извънземните" им устройства, а че започнаха да се борят с конкуренцията предимно в съда! А такива действия са негативни за потребителите и не печелят особено симпатии.
Прочети пак темата и ако следиш редовно форума ще разбереш, че най-големите фанатици са Андроид феновете. Вчера баннаха двама такива за един ден.
Не съм съгласен, че xda developers имат значително влияние на пазара на андроидите. По-скоро имат голямо влияние над една малка група ентусиасти. Огромната част от 400-те милиона андроиди с които се хвалят Гугъл са най-нисък клас смартфони, които се купуват от хора без технически познания по подобен начин както се купуват Симбиан "смартфони". Та мисълта ми е, че едва ли и 5% от тези 400 милиона изобщо са чували за такъв сайт и общност.
Съдебните действия нямат никакво отражение на пазара или ако има някакво то е нищожно засега.
Едно от нещата, което не ми харесва в политиката на ОЕМ производителите е че буквално лъжат потребителите с неизползваеми смартфони нисък клас.
Не съм съгласен, че xda developers имат значително влияние на пазара на андроидите. По-скоро имат голямо влияние над една малка група ентусиасти. Огромната част от 400-те милиона андроиди с които се хвалят Гугъл са най-нисък клас смартфони, които се купуват от хора без технически познания по подобен начин както се купуват Симбиан "смартфони". Та мисълта ми е, че едва ли и 5% от тези 400 милиона изобщо са чували за такъв сайт и общност.
Съдебните действия нямат никакво отражение на пазара или ако има някакво то е нищожно засега.
Едно от нещата, което не ми харесва в политиката на ОЕМ производителите е че буквално лъжат потребителите с неизползваеми смартфони нисък клас.
Правилно решение на съда. Самсунг е фирма индиги-т.е. копират всичко!! Много пъти съм го писал. трябва да се забранят не само смартфоните и таблетите им, а цялата им продуктова гама за пазарите на Европа и САЩ!!!:P