Microsoft приключи работата по Windows 8

agb
Регистриран: 17 юни 2004, 17:58

Re: Microsoft приключи работата по Windows 8

Мнение от agb » 02 авг 2012, 12:11

След като го ползвам от няколко месеца мога да кажа, че MS са свършили невероятно добра работа. W8 работи поне с 30 % по-бързо на слаби машини. Сложих го на един лаптоп с процесор Centrino 1.6 MHz и работи забележително по-леко от Windows 7 Starter. Като при това си има функцианолнастто на Windows 7 Ultimate. В Desktop режим почти няма промени, таскбара си работи по същия начин, иконите си работят по същия начин... Това че старт менюто е заменено с нов старт-екран не е чак такъв проблем, защото ако работите на нормален десктоп просто ще откачите метро програмите от стартовия екран и ще си изкарате тези, които си ползвате ежедневно. Което ще ви доближи максимално до познатото старт-меню. А в комбинация с новия Office 2013 работата става наистина приятна - много добра интеграция със SkyDrive и надявам се също толкова със Skype. Недостатък за мен към момента е, че във вградения пощенски клиент може да се добавят само конкретни пощенски сървъри - Hotmail, Gmail, Yahoo. Но се надявам в крайната версия това да се промени и да позволяват свързване и с други сървъри не само чрез IMAP, а и чрез POP3. Разбира се в Consumer Preview версията има и други неща, които има да се изглаждат, но мисля че MS ще си довършат работата и крайния продукт ще бъде на ниво.
В крайна сметка мога да кажа че според мен това ще бъде един успешен ход на MS, а в края на краищата никой никого не кара насила да ползва новите продукти. W7 ще се продава поне още няколко години, а за нелегалните копия спирачка пък съвсем няма :).

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 02 авг 2012, 15:29

вероятно след 15 август

Spiderm@n
Регистриран: 18 окт 2008, 10:12

Мнение от Spiderm@n » 04 авг 2012, 01:45

Ей, писнало ми е да чета глупости и приказки наизуст, вече се наслушах на Android е базиран на Linux, значи е много лек и много бърз.............направо, толкова е лек, че му трябват 4 ядра, за да докара гладкоста на действие, която Windows Phone докарва с едно (или защо HTC Sensation XL - Android версията на HTC Titan е крайно непопулярна - щото има сам 1 ядро и цикли). Същата работа и с Windows-а, пак ще се говори как XP няма да е по-добър от 98, и как 7 е по-тежък от XP и следователно по-бавен (сори, ама изискването за минимален хардуер не значи че дадена OS е по-тромава или бавна, когато XP достигне до бързината и стабилността на 7, да ми се обади, пардон, не може, почти не се подържа вече), обаче не ги виждам същите тия оптимисти да ползват 98, те даже са от първите които качиха 7-ца, ама си лаят, колкото да не заспят. Пълно е с дървени философи, четна версия, дрън дрън та пляс, мога да се хвана на бас че никой не може да изброи всичките версии на Windows, за да се каже коя е четна и коя не е, пък да не говорим за различните ядра, 9х и NT, май хората ги позабравиха, май забравиха че Windows 3.0, 3.1, 3.11 са три коренно различни версии (3.11 например не върви без SVGA монитор), аре с дървените философии и лаическите изказвания се скрийте някъде и си трайте, че има една умна мисъл дето гласи "По-добре си трай, и нека те мислят за тъп, от колкото да проговориш и да разсееш съмненията". Само гледайте след 6 месеца да не се окаже че всичките сте на споминалия се Windows 8, понеже Windows 7 е по-добър.

akostadinov
Регистриран: 31 яну 2010, 16:24

Мнение от akostadinov » 04 авг 2012, 10:18

а именно ще остане пазарна ниша без бъдеще ли? :)

akostadinov
Регистриран: 31 яну 2010, 16:24

Мнение от akostadinov » 04 авг 2012, 10:20

То всеки "feature" телефон работи по- бързо от кой да е смартфон, но е пълно дърво като функционалност.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 04 авг 2012, 10:25

Такива нуубски изказвания имаше и за vista. Нищо не ме учудва.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 05 авг 2012, 10:08

Преди 2 дни си преинсталирах 7-цата и реших да кача в друг дял и 8-цата да я видя аджеба за какво иде реч. Не съм си играл особено, но като цяло метро-то не ми се стори толкова лошо. Тези програмки, които са ги накачили на метрото са доста функционални и готини. Нещо не можах да намеря обаче класически control panel и run, а аз често ги използвам. Да не забравяме, че това все още не е финалната версия и може да претърпи още доста промени. Като цяло не е толкова лош, но определено за сега не мисля по никакъв начин да зарежа 7-цата заради тази нова версия.

Отговори