Швейцарските железници обвиняват Apple в кражба

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Re: Швейцарските железници обвиняват Apple в кражба

Мнение от motofen2 » 21 сеп 2012, 14:32

Точно това е,защото тяхната компания печели безогледно,а те не се интересуват кой прав кой крив :S
А пък айфон феновете обичат да изграждат неверна представа за любителите на конкурентната платформа.Това с хейтърството е спекулация.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 21 сеп 2012, 17:18

Само ми е чудно, като Нокиа съдеше Епъл, защо така никой не изрева? Къде беше това "гражданско общество"? И като Епъл си плати, нямаше проблем, и като в момента плаща за всеки продаден телефон на Нокиа, също няма проблем. Ако Епъл плати и на Моторола и на свички други които ги съдят, няма да има проблем. Но ако Епъл съди някой, вече е драма ;)

motofen2

Мнение от motofen2 » 21 сеп 2012, 18:11

Виж какво ,колега,не съм запознат в детайли признавам.Не съм професионалист в сферата,че да се изисква да помня такива работи.Но мисля ,че КРАЙНО непочтено да изкарваш някакви подобни събития и аналогично да искаш да бъдат възприемани.Със сигурност ако Нокиа беше със същите претенции и същия размах щях да го помня-и аз,а предполагам и останалите.Но аз не знам да е получавала такива колосални суми и законово право да се се спре продажбата на продукт от прекия си съперник.Убеден съм,че изпълнението на тези техни претенции са замислени целенасочено да ограничат,а защо не и да спрат пазарното развитие на конкуренцията.С изключване на клиентите като страна,защото ще бъдат възпрепятствени да приложат своя избор.А пък Нокиа определено направи доста по мобилната телефония,соътветно твърдя че ябълката е научила доста от нея.Съгласен?

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 21 сеп 2012, 18:28

Apple ще плаща на Нокиа около 900 млн. US. Като по-голямата част вече е изплатена.
И все пак случаите не са аналогични. Логично е да се плащат на Нокиа патентни такси. На
кого друг плюс Моторола и Ериксон ?
Apple сравнително късно започнаха да произвеждат телефони, но това не им пречи да искат такси дори и за най-простите телефони. Да, точно такава претенция имаше на делото в САЩ срещу Самсунг.
Сега виждаме в iOS6 гръмки нововъведения, които съществуват отдавна при другите марки.Не виждам основателна причина за тия искове освен една - страх да не загубят американския пазар.Той обаче не е от жизнено значение за Самсунг.
Плащането към Нокиа не е доброволно, Apple загубиха в съда.

S1Kill3R
Регистриран: 15 май 2009, 15:47

Мнение от S1Kill3R » 21 сеп 2012, 18:58

Така е. Епъл са много хитри. Патентоват разни технологии и после продават продуктите си с огромна надценка. Копират от останалите и после претендират , че са най-успешната марка за мобилни телефони. Е няма как да стане.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 21 сеп 2012, 19:53

[Quote]Не съм професионалист в сферата,че да се изисква да помня такива работи[/Quote]
Аз пък си помислих, че си професионалист, след като присъстваш във всяка тема за дела;)
А иначе как ще ги помниш, като няма какво да се хейти Епъл в тях ;)
С един бърз сърч в новите ти изкарвам първите подобни теми които забелязах:

[B]Nokia съди Apple за нарушаване на 10 патента[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=13988
[B]Nokia може да иска до 1 милиард долара от Apple[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=14021
[B]Nokia с нова жалба срещу Apple[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=14642
[B]Nokia иска забрана за внос в Щатите на мобилните продукти на Apple[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=14668
[B]Nokia съди отново Apple, този път заради iPad 3G[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=15931
[B]Nokia подава втора жалба срещу Apple заради патенти[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=19035
[B]Nokia завежда нови дела срещу Apple в Англия, Германия и Холандия[/B]
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=18049

Стига толкова, да не прекалявам, но не е като на няма. Тук няма нищо общо, нали?

Виж, за мен нормално не трябва да се обръща внимание на подобни новини, защото патентни дела винаги е имало и ще има. Това са си работи на компаниите, не на потребителите. Но новинарите яхнаха тази тема, и ако преди се е пишело, този съди другия в 5 държава, сега се пускат 5 новини с подробности за всяка държава, после адвоката на едните казал това, после адвоката на другите казал онова... и накрая четящите след 150-тата новина по темата остават с усещане за някакви невиждани съдебни битки, а всъщност не се случва нищо необикновено. А за съжаление като гледам какъв интерес има във всяка подобна новина, явно ще четем още хиляди.:|

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 21 сеп 2012, 21:44

[Quote][B]Apple ще плаща на Нокиа около 900 млн. US. Като по-голямата част вече е изплатена.[/B][/Quote]

Това е еднократното обезщетение. Отделно плащат на фините за всеки един продаден свой телефон. Сумата е обаче никога не е обявявана официално и е предмет на спекулации.
По същия начин всеки един производител на телефони с Андроид плаща на Майкрософт за всяка своя продадена бройка. M$ + Nokia са изключително зловеща комбинация в това отношение, но истината е, че почти никога не действат агресивно и обикновено заинтересованите страни са се разбирали преди нещата да ескалират. Именно заради това мнозина дори не са чували за тези факти.

ПП/ Епъл и Майкрософт надали ще се съдят някога. Това би била Трета световна война. А никой не иска такава.

ПП 2/ Епъл са изобретили часовника. Това е ясно.

ПП 3/ Освен това са изобретили и швейцарските железици. Това обаче до днес не са го знаели.

motofen2

Мнение от motofen2 » 21 сеп 2012, 21:45

А аз се чудих защо айфона е толкова скъп.:D:D:D

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 21 сеп 2012, 22:38

[Quote]Само ми е чудно, като Нокиа съдеше Епъл, защо така никой не изрева? Къде беше това "гражданско общество"? И като Епъл си плати, нямаше проблем, и като в момента плаща за всеки продаден телефон на Нокиа, също няма проблем. Ако Епъл плати и на Моторола и на свички други които ги съдят, няма да има проблем. Но ако Епъл съди някой, вече е драма [/Quote]

Проблема е в това, че Епъл действат като слон в стъкларски магазин.

Преди да излязат на този пазар някой беше ли чувал изобщо за многобройните дела, водени дотогава между различите компании ?

Отговори