Според Стив Балмър Microsoft става все повече като Apple

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Според Стив Балмър Microsoft става все повече като Apple

Мнение от nmnikolov » 10 окт 2012, 22:53

Да правилно той дори не е споменал Apple, просто новината така е написана, а и някои във форума си мислят, че Apple са създателите на света. Не че отричам, че Apple се развиват много добре, но copy-paste колкото се използва от другите, толкова се използва и от Apple. И в случая се говори за бизнес модел, който описва затворен кръг на hardware и software, който не съм сигурен, че изобщо е измислен от IT сектора.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 10 окт 2012, 22:59

[i][B]Тази новина с това заглавие си е дезинформация[/B][/i]!ОСОБЕНО ПЪРВИЯ АБЗАЦ-ами просто изсмукан от лепкавите пръсти на някой заслепен айфен.:|8)
Четете и ползвайте други източници.На този сайт явно няма как да се вярва.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 10 окт 2012, 23:37

Прочетох писмото преди да пиша, демек направих нещо повече от Find-Apple. По важните неща :
"it's important to recognize a fundamental shift underway in our business ...This is a significant shift" - демек : в ход са важни промени в бизнеса
"how we see ourselves — as a devices and services company" - абе подразделението на M$ прави мишки , клавиатури и кашони, но съм виждал това мото някъде другаде; :(
"Our Business: Devices and Services" - звучи познато ; :|
"Devices With End-User Services" - и отново акцента е върху устройства и услуги - тия не бяха ли софтуерна компания ; (woo)
"will focus relentlessly on delivering delightful, seamless experiences" - experience значи?
"we'll build in services people want" - не е много оригинално, изпуснали са само едно actually преди want;
"with beautiful hardware" - Steve Jobs style, липсва само "magic;
"It's beautiful, ..." - отново Steve Jobs style
На първата 1/3 от писмото съм и ме мързи да цитирам натам.

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 11 окт 2012, 09:00

[B]A4i[/B], остави няма смисъл да спориш с лумпели. Някои хора просто не могат да четът между редовете. За тях явно, щом не се използва името на компанията, то тя няма нищо общо.

Дори само да видиш начина по който [B]nmnikolov[/B] конструира изреченията си и ти става ясно, че е някоя хлапе което най-вероятно няма и завършен 12 клас все още.

МС започва да създава екосистема която много напомня тази на Епъл.

nmnikolov

Мнение от nmnikolov » 11 окт 2012, 09:24

[Quote]A4i, остави няма смисъл да спориш с лумпели. Някои хора просто не могат да четът между редовете.[/Quote]
Само с това си изречение показваш какво ти е нивото. Не знаех, че четенето между редовете е повод за гордост. И понеже нямаше какво друго да измислиш излезна с това:
[Quote]Дори само да видиш начина по който [B]nmnikolov[/B] конструира изреченията си и ти става ясно, че е някоя хлапе което най-вероятно няма и завършен 12 клас все още.[/Quote]
И какъв е бизнес модела на Apple? Покажи ми черно на бяло къде пише, че Apple са измислили и приложили за първи път затворените екосистеми? И тези бизнес клишета, които A4i дава, се ползват от край време в бизнес средите и са типични за задоволяване на интересите на акционери и потребители. Ми то и Nokia използва такава екосистема и то не от вчера.

wladoal
Регистриран: 27 дек 2010, 18:01

Мнение от wladoal » 11 окт 2012, 09:57

Аааа. Българският гъзар не се интересува от свързаност. Купува си iPhone, ползва само Facebook и сяда на китайското РС с откраднат Windows. За iTunes, не е и чувал. А тези, за облачни услуги говорят.:D

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 11 окт 2012, 10:35

[Quote]И какъв е бизнес модела на Apple? Покажи ми черно на бяло къде пише, че Apple са измислили и приложили за първи път затворените екосистеми?[/Quote]
Никой не е казал, че те са измислили затворената екосистема първи, не знам защо продължаваш да го повтаряш. Просто те са най-добрия пример за успешна и добре направена, затворена екосистема.

[Quote]Ми то и Nokia използва такава екосистема и то не от вчера.[/Quote]
Ти на това което Нокиа ползва(ше), ако му казваш "екосистема", явно имаш нужда от опресняване на знанията.

Изглежда все още не си разбрал, че в "бизнес средите" не е важно кой какво ще измисли първи, а кой ще изкара най-много пари.

nmnikolov

Мнение от nmnikolov » 11 окт 2012, 10:45

[Quote]Никой не е казал, че те са измислили затворената екосистема първи, не знам защо продължаваш да го повтаряш.[/Quote]

Повтарям го заради хората, които все още твърдят, че Microsoft копира Apple. Което не е така, най-малкото защото Microsoft си партнират с почти всички големи производители на телефони и споделят с тях операционната си система. И за разлика от Apple нямат нищо против другите да им плащат, за да им ползват патентите, а не да съдят всичко наред. Така че единственото, което остана е факта, че Microsoft започват да правят и устройства, което изобщо не може да се нарече копиране точно пък от Apple.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 окт 2012, 10:52

[Quote]Егати тъпотията и за какво ни е втора клонирана ябълка, като си имаме оригинална, на всеки е известно, че клонингите не просъществуват дълго! Още едно потвърждение, че освен клонираните роботи от гугъл и останалия свят се стреми да копира Apple! Жалки клонинги! Като не могат да измислят или откраднат някоя свежа идея и клонира всичко хубаво![/Quote]
Пич, понеже гледам, че си много надъхан, я ми кажи нещо, коео Епъл са измислили наситина сами, без да го откраднат от някой друг, който го е направил преди тях? Хайде да видим какво ще ми дадеш...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 окт 2012, 10:55

[Quote]Става дума за създаването на собствени устройства и услуги и интегрирането им[/Quote]

Ай стига бе, сега Апле и създаването на собствени устройства и интегрирането ли ще си патентоват?!?! А мое ли, така лекинко, да ми патентоват шнура, ръгнат в задния им щепсел?

Отговори