SamMobile: Представянето на Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom и Galaxy S4 Mini ще е този месец

tcvetko
Регистриран: 10 яну 2009, 10:21

Re: SamMobile: Представянето на Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom и Gal

Мнение от tcvetko » 10 май 2013, 11:32

Не може рекламата да е основна причина за продажбите ако един продукт не се харесва и приема добре от потребителите няма как да се продава добре и на челна стойка да го слагат!
Вие може да не харесвате цитирания тел, но факт по-добро на пазара няма , като съвкупоност и са безмислени спорове фактите са си факти.

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 10 май 2013, 11:50

Офтипик:

Рекламата в днешно време е голямо нещо, щом децата и възрастните са чували за iPhone или Galaxy и знаят, че това са най-добрите "телефони" без изобщо да знаят техните характеристики, значи маркетинга си е свършил работата. Често чувам разговор от рода - Искам да си купя iPhone, защото всички известни хора са с такъв, но нямам толкова пари затова ще си взема Galaxy (без да са запознати, че това е андроид линията на Samsung) и се взема нещо от рода на Galaxy Ace (без да се обиждат собствениците му). А за HTC малко хора имат информация, често разпространено мнение у нас е, че са някакви китайци.:S

П.п. Иначе аз харесвам S4, както и SXZ, но One ми е най на сърце. Това не значи, че е най-добрия, [B]няма такъв[/B] - S4 впечатлява с производитeлност, разнородни софтуерни благинки, по-нова версия на JB, дори и с камера, SXZ e много добре изглеждаш и стилен смарт със стъклено лице и гръб и акценитарне на детайлите, притежава добра защита - водо и прахоустойчив което рядко се среща при устройство от висок клас, One има страхотен дизайн и премиум излъчване и материали, стерео звук, иновативна камера и дисплей съпоставим да не кажа превъзжождащ този на S4, нов UI. От друга страна 1 е с несменяема батерия и липса на слот за разширяване на паметта, изостава като качество на снимките при дневни условия. SXZ разполага с по-слаб чипсет значително изоставащ от 2 мата си конукурента, изостава и като дисплей (черното сивее и ъглите на видимост не са големи), камерата не впечатлява, макар че притежава същия сензор вграден в S4. S4 за поредна година не показа нищо ново като дизайн и материали(придаващи усещането, че не държите устройство от висок клас), странно защо е премахнато радиото, както и флаша в основния браузър, потребителския интерфейс си е останал непроменен, въпреки многото софтуерни екстри, които се оказа че заемат много памет.
Тази година има добра конкуренция нека всеки сам да си избере своят фаворит.;)

tcvetko
Регистриран: 10 яну 2009, 10:21

Мнение от tcvetko » 10 май 2013, 13:10

Колега, разбира се ,че избора на тел е субективен фактор, но нека все пак гледаме глобално и реално на пазара за тел! Там нещатата са красноречиви има само Самсунг при андройд у-вата и каквото и да коментираме тук мачкат и са най добри, другите просто догонват! И единичното мнение на някой не означава ,че не става на мен лично С4 ми е премиум и предпочитам пластмаса, но не налагам, че е най доброто а изразявам пазарни и реални фактори, които никой не може да оспори!!! Аз лично не харесвам ейпъл, но не отричам успеха им нито ги плювам колко са зле реално те са единствения сериозен конкурент на Самсунг в момента.

sirgeorge
Регистриран: 13 сеп 2006, 12:07

Мнение от sirgeorge » 10 май 2013, 14:51

Офтопик:
Доколкото разбрах колега говориш за продажби - Samsung и Apple в момента са на върха. Аз изтъквах предимства и недостатъците на флагманите от тази година, а там конкуренцията е доста добра за всекиго има по нещо.
Иначе не съм съгласен изцяло, че корейците всяка година изкарват иновативен продукт, а другите ги следват. Тази година S4 e еволюция на S3, докато One няма нищо общо с One X (може би само името) и изцяло нов иновативен продукт. Тайванците доста рискуват с него, защото залагат на една напълно нова технология при камерите "ултрапикселите", а не на броя на пикселите (повечето потребители си мислят, че повечето мегапиксели водят до качествени изображения, това не е напълно невярно, но при тази големина на санзорите вграждани в телефоните по-скоро води до повече цифров шум) затова е похвално, че се търсят други алтернвативи, на пазара отдавна няма телефон със стерео говорители и/или инфрачервен порт (похвално е, че и корейците се сетиха за него), за първи път виждаме дисплей с такава пикселна гъстота 468 ppi, поликарбоновата пластмаса вече е заменена от анодизиран алуминий.

П.п. До скоро Samsung "преписваха" от Apple, тази година май ще копират от HTC. Вече се заговори, че Note 3 ще е с алуминиев корпус, нищо чудно и да е със стерео говорители.:)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 10 май 2013, 16:02

При покупката на каквото и да е, винаги правиш компромис с нещо... Дай ми пример, когато купуваш нещо без абсолютно никакъв компромис...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 10 май 2013, 16:04

[Quote]Питали ли сте се защо Епъл имат само 1 модел телефон? Той е Премиум и не можа да бъде объракан, защото е единствения в портфолиото. Премиум статуса се губи само когато излезе новото поколение, но тогава за да запазят този Премиум статус, овчиците отиват и си купуват новото, което също е добре за Епъл.[/Quote]
Толкова е премиум, че вече е на светлинни години от конкуренцията... иФон 5 не е дори и в Топ 5 в момента - може би е към края на Топ 10, и то само може би...

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 10 май 2013, 16:34

[Quote]Толкова е премиум, че вече е на светлинни години от конкуренцията... иФон 5 не е дори и в Топ 5 в момента - може би е към края на Топ 10, и то само може би...[/Quote]
Естествено, че си прав. Но не е честно да сравняваш телефон който е излязъл преди година с телефон който още не е в продажба.

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Мнение от vladus » 10 май 2013, 21:10

sirgeorge си е много прав ! Цялата Galaxy Sx серия има проблеми с лайсната при продължително ползване. Който не е съгласен просто никога не е бил собственик на някой от тези смартфони.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 10 май 2013, 21:31

Тук пък аз не съм съгласен. С2 вече две години и никакви проблемимс лайсната, С3 повече от 9-месеца (продаден) никакви проблеми с лайсната и Ноут 2 вече 5 месеца никакви проблеми с лайсната!:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Мнение от vladus » 10 май 2013, 21:40

Невъзможно! :D
И аз имам S2 - ела му виж лайсната, а го ползвам със силиконов протектор, който я покрива.
Също така доста съм изчел по форуми за проблеми именно с износване на същата тази лайсна. Карай да върви, нали си работи машинката. :)

Отговори