Финална версия на Opera за Android

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Финална версия на Opera за Android

Мнение от AVKansazov » 21 май 2013, 21:11

http://www.androiddrawer.com/8362/download-opera-mobile-web-browser-12-1-4-app-apk/#.UZu7cNhZgWM
какъв телефон ползваш че не е съвместим?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 21 май 2013, 22:16

Теглиш от тук: http://www.opera.com/mobile/download/versions/ старата или от 4pda.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 22 май 2013, 08:55

Използвам едно китайче с 4.0.4 , 480х320 екран и 512 рам. 1гз процесор.
Бетата я инсталирам,но за финалната не иска.Иначе честно казано бетата не мисля че е тежка,интерфейса е раздвижен, не върви по-тежко в никакъв случай от последната 12ка.
Може би ще се появи и за моят телефон по-натам финалната,знам ли.
едит:
Хмм като свалих апк-то и се инсталира,дори каза че ми ъпдейтв старата опера,май само дето не е на сд картата (whistle)

Николай
Регистриран: 10 яну 2009, 15:41

Мнение от Николай » 22 май 2013, 14:42

Инсталира се в таблета ми без да ме пита. Еволюцията и здравият разум предполагат, че щом нещо се обновява, значи е по-добро от старото. Тук това условие липсва - например, няма достъп до bookmarks (има, но е усложнен), липсват видими бутони за навигация и изход (не искам да притежавам екстрасензорни способности, за да разбера къде са). Затова директно се прехвърлих на вградения браузър в таблета ми.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 22 май 2013, 17:42

Не знам дали е същото на таблета но на телефона ми в настройките като избера навигационния бар да е долу става видим като на старата опера.За изход - вече писахме.
Няма опера линк засега - изтрих кеша и данните и се наложи всичко да въвеждам на ръка.В настройките има линк който те препраща към запаметените страници в сайта на опера но е много мудно и линковете от бързия набор не излизат.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Николай
Регистриран: 10 яну 2009, 15:41

Мнение от Николай » 22 май 2013, 18:15

Така си е, но вече реших въпроса. Не мога да започна да гадая за всяко нещо и да ровя всеки път за отметките си в сайта им. Щом усложняват нещата, да си ползват операта със здраве, аз минах на друго! Желая им успех!

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Мнение от vladus » 22 май 2013, 18:15

Само да кажа, че новата версия е от зле по-зле - пробвах, след което моментално я изтрих, сложих си старата версия и я детачнах от маркета за да не ми пищи, че имало някакъв нескопосан ъпдейт.
Chrome Engine-a е супер зле, text wrap-a двойно по-зле.
Това е основния браузър, който ползвам на телефона, не мога да повярвам, че така ама така го осраха!!:X
Колегата AVKansazov: Speed Dial-a при мен си бачкаше отлично, само че с това хром ядърце нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам. Както каза друг съфорумец, престо енджина е най-добрия що се отнася мобилни платформи, и досега няма браузър за Андроид с по-добър рендеринг на десктоп сайт от този в опера с престото. А опера с хром уеб кита е чисто и просто боклук. Що се отнася другите браузърчета само като им видя зума и скролването и ми се повръща. Опера ми е основна и на десктопа, и там хрома също го мразя, другия браузър, който ползвам е лисицата.
Който не иска да ъпдейтва или му се е обновила без питане Операта да си сложи Titanium Backup Pro версията задължително,тъй като във безплатната я няма опцията за детачване на приложение от маркета, има из нета колкото искаш линкове за безплатно сваляне. След това избирате операта, swipe-вате веднъж наляво за да се покажат по-специалните опции и избирате "Detach from market".
Voilla!! Вече няма да писка за ъпдейт, може доживот да си ползвате старата версия. :D
Между другото това мнимо ъпдейтване беше изключително нагло, това е 1вото приложение, което ми се ъпдейтва без да ме уведомява, а съм махнал отметката за auto update в настройките на маркета. Това беше отчаян ход от страна на опера след като видяха колко хора не я харесват вече и след като даваха негативен рейтинг и отказваха да я сложат те решиха насилствено да ни я натрапят!

podlez
Регистриран: 10 яну 2010, 03:21

Мнение от podlez » 22 май 2013, 19:18

в нета я има

Отговори