Eнтусиасти предлагат изцяло нова концепция за мобилни телефони
Eнтусиасти предлагат изцяло нова концепция за мобилни телефони
Много добра идея,но ме съмнява,че някои от големите производители ще я реализира.
Re: Eнтусиасти предлагат изцяло нова концепция за мобилни телефони
Това с дебелината може да се усъвършенства , но самата идея е уникална и ако излезе на пазара някой ден няма да се замисля дали да си го купя . Защото мога да си го направя както на мен ми е удобно .
Я пребройте само колко крака има един процесор и колко такива \"дупки ще са му необходими, за да се \"върже\"...
Това никой никога няма да го произведе, защото вместо да продава цели телефони, ще почне да продава резервни части...
Това никой никога няма да го произведе, защото вместо да продава цели телефони, ще почне да продава резервни части...
със сигурност ще бъде имплементирано в бъдеще но не и по този начин, за да не плащат патент на човека , от друга страна всеки знае защо не се прави в момента - хората ще си купуват само по-нови SoC процесори и рам всичко останало няма да мърда и така може и 10години да изкараш без да купуваш нов телефон, няма будала производители
Понеже не може да си го представиш, ще ти дам нагледен пример. Представи си отделните части на един компютър дъно с интегрирани процесор, вградено видео и аудио. След това, отделни модули за памет, камера, батерия и т.н.
Все пак не е само писането, трябва да разбираш и от компютри.
А какво и как, това е стартЪП. При тях е по-важна идеята, защото може да доведе до решение и на нещо съвсем различно, а може и да се случи.
Все пак не е само писането, трябва да разбираш и от компютри.
А какво и как, това е стартЪП. При тях е по-важна идеята, защото може да доведе до решение и на нещо съвсем различно, а може и да се случи.
[Quote]Все пак не е само писането, трябва да разбираш и от компютри.[/Quote]
Аха, добре... Аз тогава ще ви оставя вас, разбирачите, да си чешете пръстите за фантазии, които никога няма да се случат ;)
Аха, добре... Аз тогава ще ви оставя вас, разбирачите, да си чешете пръстите за фантазии, които никога няма да се случат ;)
Вярвам, че когато ти започнеш да си чешеш нещо с пръстите, то винаги се случва и то от първия път, не е необходимо да пробваш три...... пъти :)
Но, явно не разбираш за какво иде реч, особено когато се говори за стартъп.
Но, явно не разбираш за какво иде реч, особено когато се говори за стартъп.
[Quote]Вярвам, че когато ти започнеш да си чешеш нещо с пръстите, то винаги се случва и то от първия път, не е необходимо да пробваш три...... пъти :)[/Quote]
Не е необходимо да стане от първия път... Но трябва да вложиш малко акъл и да помислиш освен за идеята, и дали ще има някакъв поне теоретичен шанс някой да я реализира...
[Quote]Но, явно не разбираш за какво иде реч, особено когато се говори за стартъп.[/Quote]
В сравнение с теб, сигурно нямам идея за какво иде реч... Но пък миналата седмица спечелих финансиране за един мой стартъп... Ти колко пъти си печелил финансиране за стартъп? ;)
Не е необходимо да стане от първия път... Но трябва да вложиш малко акъл и да помислиш освен за идеята, и дали ще има някакъв поне теоретичен шанс някой да я реализира...
[Quote]Но, явно не разбираш за какво иде реч, особено когато се говори за стартъп.[/Quote]
В сравнение с теб, сигурно нямам идея за какво иде реч... Но пък миналата седмица спечелих финансиране за един мой стартъп... Ти колко пъти си печелил финансиране за стартъп? ;)
-
- Регистриран: 23 фев 2009, 12:16
Това ще стане ама друг път...
1-во - Производителите на телефони трябва да спрат производството си на телефони, и да се насочат към производство на модули... Никога няма да стане....
2-ро - Ако случайно се навият да правят модули, надали ще ги направят съвместими със тези на конкуренцията....
3-то - Ако случайно ги направят съвместими с тези на конкуренцията, 100 % ще има някакъв драйвер, който да се слага в ОС-а....
За мен по вероятен сценарий е да се направят готови модули, дънна платка и дисплей.
- ще има примерно 5 вида дънни платки, и 3-4 вида дисплеи за всяка пазарна ниша от всеки производител
- дънна платка А - WIFI,Small Battery, Small Camera - $50
- дънна платка B - WIFI,Big Battery,Big Camera - $75
- дънна платка C - WIFI,Big Battery,Big Camera, Gyroscope, ....
- и т.н всчка платка с допълнителни модули....
При диплеите примерно
- 1 - 720p - LCD - $50
- 2 - 720p - LED - $75
- 3 - 1080p - LCD ...
и все пак ми се струва, че няма да се случи това...
Представете си колко размери на дисплеите има само:
3,4,5,6,3.1,3.2,3.3 - и т.н. това означава отделна дънна платка за всеки размер....
Дано да се случи този модулен принцип, но от горе написаното много ме съмнява, поне близките 50 60 години. а до тогава най вероятно, телефоните ще са изчезнали и направо ще се поставят в телата ни с малка операционна итервенция....
1-во - Производителите на телефони трябва да спрат производството си на телефони, и да се насочат към производство на модули... Никога няма да стане....
2-ро - Ако случайно се навият да правят модули, надали ще ги направят съвместими със тези на конкуренцията....
3-то - Ако случайно ги направят съвместими с тези на конкуренцията, 100 % ще има някакъв драйвер, който да се слага в ОС-а....
За мен по вероятен сценарий е да се направят готови модули, дънна платка и дисплей.
- ще има примерно 5 вида дънни платки, и 3-4 вида дисплеи за всяка пазарна ниша от всеки производител
- дънна платка А - WIFI,Small Battery, Small Camera - $50
- дънна платка B - WIFI,Big Battery,Big Camera - $75
- дънна платка C - WIFI,Big Battery,Big Camera, Gyroscope, ....
- и т.н всчка платка с допълнителни модули....
При диплеите примерно
- 1 - 720p - LCD - $50
- 2 - 720p - LED - $75
- 3 - 1080p - LCD ...
и все пак ми се струва, че няма да се случи това...
Представете си колко размери на дисплеите има само:
3,4,5,6,3.1,3.2,3.3 - и т.н. това означава отделна дънна платка за всеки размер....
Дано да се случи този модулен принцип, но от горе написаното много ме съмнява, поне близките 50 60 години. а до тогава най вероятно, телефоните ще са изчезнали и направо ще се поставят в телата ни с малка операционна итервенция....