Qualcomm представи чипа от следващо поколение Snapdragon 805
Qualcomm представи чипа от следващо поколение Snapdragon 805
Само 4К видео и само 40% повече от текущия модел?:| Тия хора се побъркаха тотално. Скоро 5 инчовия ми телефон ще е с 4 пъти по- голяма разделителна способност от 50 инчовия ми телевизор и това всичкото за да мога да кажа \"ало\"!
Re: Qualcomm представи чипа от следващо поколение Snapdragon 805
Недей разсъждава като че сме в 20-ти век. Технологиите се развиват и ще продължават да се развиват. Ако ти със своя телефон/смартфон правиш само \"ало\", то по-голямата част от активно ползващите такива устройства, извършват с тях доста повече дейности.
Отделно, че 50-инчовия ти телевизор, освен ако не си го купил миналия месец, вече е морално остарял спрямо новото поколение, което вече се приближава до компютрите и е също нещо много удобно.
Понеже стана дума за видео-резолюцията - ами преди 5 години VGA резолюцията беше стандарт при смартфоните и FullHD видео на телефона беше някаква извънземна технология. Е по твойта логика, да си стоят телефоните на VGA ли? Добре, че са \"побърканите хора\", за да печелим ние, потребителите ;)
Отделно, че 50-инчовия ти телевизор, освен ако не си го купил миналия месец, вече е морално остарял спрямо новото поколение, което вече се приближава до компютрите и е също нещо много удобно.
Понеже стана дума за видео-резолюцията - ами преди 5 години VGA резолюцията беше стандарт при смартфоните и FullHD видео на телефона беше някаква извънземна технология. Е по твойта логика, да си стоят телефоните на VGA ли? Добре, че са \"побърканите хора\", за да печелим ние, потребителите ;)
На 50 инчов 1080p телевизор може да си цъкаш морски шах с квадратчета от един пиксел. :D Това че настоящите смартфони и фотоапарати и видеокамери не могат да записват 4K си е техен проблем. S 805 го може. :P
Само не разбрах какво точно \"печели\" потребителя, :D голям смях, това с 4К видео на смартфона си е чисто \"мерене на пи#ки\" и потребителя само губи защото плаща много пари за тея \"екстри\". И наистина смартфона на този етап, даже и с 4К видео си остава само за \"ало\". Е да \"ало-то\" може да е чрез фейбук, туитър, може да е по е-мейла но до там. Вярно че може и някоя игричка да си изиграеш или пък да си гледаш домашните охранителни камери, но и това не е работа. Истинските геймъри играят на конзоли, човек който иска да си върши полезна работа ползва РС/Лаптоп, истинското изживяване от 4К видео се усеща на минимум 42\" екран със съответния 3D звук и т.н. Така че потребителя само губи плащайки пари (колкото за лаптоп с пъти по-голяма производителност) за безполезния N-ядрен процесор в смартфона защото на него не можеш да подкараш нито Corel, нито AI, нито AutoCad нито пък друга програма с която да си свършиш полезна работа.
[quote]\"Истинските геймъри играят на конзоли\"[/quote]
Недей така, защото ако бяхме в хардуер.бг форума примерно щяха да те обезглавят. хD И PS4 излезе и не е нищо повече от едно mid range PC с карта примерно 7770/7850, като гледам до болка втръсналите проблеми с истински 1080p гейминг, а не да ми го upscale-ва!! Щото като просто го скейлва то това не е нищо повече от един, както казах средна хубост комп с карта за 300тина лв. Отплеснах се, а по темата: само плюс, никога не съм бил против прогреса. И не съм на мнение, че 4k запис на видео е безсмислено.
Недей така, защото ако бяхме в хардуер.бг форума примерно щяха да те обезглавят. хD И PS4 излезе и не е нищо повече от едно mid range PC с карта примерно 7770/7850, като гледам до болка втръсналите проблеми с истински 1080p гейминг, а не да ми го upscale-ва!! Щото като просто го скейлва то това не е нищо повече от един, както казах средна хубост комп с карта за 300тина лв. Отплеснах се, а по темата: само плюс, никога не съм бил против прогреса. И не съм на мнение, че 4k запис на видео е безсмислено.
Абе, съвсем не е безсмислено, защото от +70 години насам сме закотвени на видео с ~1000 реда. Първите HD теле-камери са от 1942 година. 44-та вече са правени HD такива за еднократна употреба. :D Пра-дядо ти е имал възможността да ползва портативна HD камера. Защо ти да не снимаш 4K? ;)
Човек, ти да не ползваш iPhone, че разсъждаваш така? Ако да - наистина съжалявам, гледай само напред - нещата все някога ще се оправят и ще смениш телефона (yes)
Ако все пак не се е случило най-лошото и имаш телефон с Андроид - поразгледай го малко по-обстойно - определено можеш да правиш с него повече неща от обаждане и игри - честно ;)
Ако все пак не се е случило най-лошото и имаш телефон с Андроид - поразгледай го малко по-обстойно - определено можеш да правиш с него повече неща от обаждане и игри - честно ;)
Това е някаква лудост. Телефоните да застигат по производителност и да задминават по цена лаптопите и таблетите...? За какъв [u]технически прогрес[/u] говорите? Не ви ли е ясно, че това е психологически порочен кръг за култивиране на консуматори и \"търсене\"? По-голям дисплей, по-висока резолюция, по-мощен процесор...
Това е джобно устройство, а не работна станция, сървър или дизайнерско студио. Там трябва да се концентрират очакванията за производителност, резолюция и размери.
Това е джобно устройство, а не работна станция, сървър или дизайнерско студио. Там трябва да се концентрират очакванията за производителност, резолюция и размери.
И ти си прав, мобилният пазар е най-голямата машина за пари от 1-2 години насам, само Формула 1 е пред него най-вероятно. ^^
А някой освен мен надушва ли, че Snapdragon 805 ще е процесор в една от вариациите на предстоящият S5?
А някой освен мен надушва ли, че Snapdragon 805 ще е процесор в една от вариациите на предстоящият S5?
Тук си е абсолютно дежа вю, тази история се повтаря, само че преди беше за настолните компютри, после за лаптопите, сега е за телефони и таблети. На практика за ежедневна работа не е нужно нищо особено като хардуеър стига да е оптимизиран, обаче лапетата искат игри и айде на влакчето на безмислените стойности на още по-безмислените бенчмаркове и накрая някакъв смотан телефон струва колкото добър лаптоп, че и отгоре.