Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още тази година
Re: Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още
Ще се опитам да ти отговоря по-образно, за да разведря малко обстановката, а и да ме разбереш по-добре. Вероятно и ти като всички в България разбираш от автомобили, кръчми... Хайде за автомобили да си говорим! Аз лично предпочитам, а и държа разбира се, когато реша да тръгна с моята нанякъде, да не ми се налага да отварям капака и да ровя под него, за да я настроя например за до Перник по един начин, а после за до Пловдив по друг. Искам като седна в нея да ми е кеф, да съм сигурен, че с нея ще стигна там за където съм тръгнал и изобщо не ме интересува под капака 165,3 коня ли има или 166,45! Не ме интересува при 2000 оборота колко нютон метра има, нито пък количеството на изгорели газове изпускани отзад! Очаквам за тези работи да е помислил някой друг, за да не ми се налага да се товаря с такива въпроси, а да се отдам изцяло на кефа от шофирането! Същото е положението и с кръчмите. Не ме интересува някой сервитьор колко градуса се навежда, когато ми взема поръчката, нито пък някой готвач колко точно олио и сол е сложил в ястието! Искам като седна да се веселя, да обърна внимание на компанията, с която съм, а не да броя грамовете и милилитрите или пък наклона! Търсиш от нас някакъв стимул... Ами объркал си мястото приятелю! Аз лично не съм на процент нито в Гугъл, нито в Майкрософт, нямам далавера от теб, не ме вълнува ти как си решаваш кефа и колко плащаш за това! Имаш кеф да се ровиш и да ръчкаш, ок, прави го! Аз пък имам друг кеф и не се дразня и заяждам с такива като теб. Хайде наздраве за разнообразния кеф! (beer)
Какво повече да добавя към горното мнение... Доводите на ботовете се изчерпаха, че граматика тръгнаха да ми преподават в интернет..... Жалко, че не знаят елементарни правили за пълният и непълен член в изречението :S (whistle)
Всъщност по-скоро няма да те интересува въобще колко коня е (Или има ли климатик и т.н.) - и 50 да е, "важното е да върви". И в кръчмата няма да те интересува каква музика пускат.
Същото с ОС-а. И въобще само заучени фрази, но така и нищо конкретно не се чу. Нито за приложенията, нито за споменатия от мен "volume control", разбира се има и други неща като гаджети и т.н.
Да, може да заприлича на нещо, видно е, че се вкарва нова функционалност. Но за да се защитава във вида, в който беше поне преди 8.1, това означава, че човек има силно занижени изисквания (Лично моите смятам, че са на необходимото ниво и затова не ме устройва никоя от съществуващите ОС-и, но при андроид поне може да се намерят решения на повечето проблеми - по-големи батерии, в краен случай руутване и флашване, и т.н.).
А една ОС все пак не е кола, така че за да я ползва човек така, како са му е спуснали и да не прави никакви промени/настройки, отново означава, че са му много ниски изискванията. А производителят дори да се е постарал в това отношение, няма как едновременно да задоволи всеки вкус и по default софтуерният му продукт да е удобен за всички. Няма човек, който да не е с прекалено ниски изисквания и да си ползва ОС-а на компютъра без да настройва нищо, или пък браузъра и т.н. Ами същото се отнася и за мобилните, макар че производителите много се надяват да свикнем това да не е така.
Същото с ОС-а. И въобще само заучени фрази, но така и нищо конкретно не се чу. Нито за приложенията, нито за споменатия от мен "volume control", разбира се има и други неща като гаджети и т.н.
Да, може да заприлича на нещо, видно е, че се вкарва нова функционалност. Но за да се защитава във вида, в който беше поне преди 8.1, това означава, че човек има силно занижени изисквания (Лично моите смятам, че са на необходимото ниво и затова не ме устройва никоя от съществуващите ОС-и, но при андроид поне може да се намерят решения на повечето проблеми - по-големи батерии, в краен случай руутване и флашване, и т.н.).
А една ОС все пак не е кола, така че за да я ползва човек така, како са му е спуснали и да не прави никакви промени/настройки, отново означава, че са му много ниски изискванията. А производителят дори да се е постарал в това отношение, няма как едновременно да задоволи всеки вкус и по default софтуерният му продукт да е удобен за всички. Няма човек, който да не е с прекалено ниски изисквания и да си ползва ОС-а на компютъра без да настройва нищо, или пък браузъра и т.н. Ами същото се отнася и за мобилните, макар че производителите много се надяват да свикнем това да не е така.
Верно сте много кисели и заядливи, вече започвам да се съмнявам дали не избивате комплекси. Странна логика ми развивате, че щом нещо ме задоволявало, значи ми били ниски критериите :D Ами напротив, високи са ми и за това избирам интелигентно измислени и направени вещи. За кой ли път ще се повторя, настройвайте, ръчкайте, човъркайте щом ви е кеф, всеки с приоритетите си! Мен лично, това не само не ме задоволява, а напротив, натоварва ме. Въпреки това, не съм седнал да убеждавам никого в нищо, просто приемам, че различните хора си имат различни интереси, различни хобита и задоволяват по различен начин потребностите си.
Приятелю, тук с колите удари на дърво :D Аз съм автомобилен и картинг състезател... Няма кола, която да върви еднакво добре на всички писти. Настройки се правят за конкретно състезание, според условията, температурата, пистата и т.н...
Да, една кола може да се настрои така, че да върви безпроблемно на всички писти и пътища, но това означава, че колата не се полава ефикасно и може да е много по-бърза...
Относно въпросите ми за приложения и функционалност - ами някой ми каза, че ги имало всичките, че били и по-добри. ОК, аз съм ползвал WP7 с лумия 800... Интересува ме дали WP8+ има нещата, които преди са ми липсвали... Казахте ми само, че ги имало, ама никой не каза кои са те...
Ето и по това се различават \"феновете\" на Андроид от тези на иОС и на WP - който и притежател на Андроид да попиташ как да направи нещо, ако го знае, ще ти го каже. А вие ми казвате \"оправяй се сам\"... От което излиза, че или нещата ги няма, или не ги разирате, а само се биете в гърдите че \"вече имало всичко\" в MS маркета...
Нали това е форум? Не може всеки да е специалист по всичко. Аз съм специалист по програмиране, уеб разработки и SEO, картинг, автомобилни състезания, кунгфу... Но не разбирам от всичко... И зададох елементарен въпрос - има ли дадена функционалност и дали има заместители на приложения, които ползвам... Прочети темата, за да видиш дали получих смислен отговор...
Да, една кола може да се настрои така, че да върви безпроблемно на всички писти и пътища, но това означава, че колата не се полава ефикасно и може да е много по-бърза...
Относно въпросите ми за приложения и функционалност - ами някой ми каза, че ги имало всичките, че били и по-добри. ОК, аз съм ползвал WP7 с лумия 800... Интересува ме дали WP8+ има нещата, които преди са ми липсвали... Казахте ми само, че ги имало, ама никой не каза кои са те...
Ето и по това се различават \"феновете\" на Андроид от тези на иОС и на WP - който и притежател на Андроид да попиташ как да направи нещо, ако го знае, ще ти го каже. А вие ми казвате \"оправяй се сам\"... От което излиза, че или нещата ги няма, или не ги разирате, а само се биете в гърдите че \"вече имало всичко\" в MS маркета...
Нали това е форум? Не може всеки да е специалист по всичко. Аз съм специалист по програмиране, уеб разработки и SEO, картинг, автомобилни състезания, кунгфу... Но не разбирам от всичко... И зададох елементарен въпрос - има ли дадена функционалност и дали има заместители на приложения, които ползвам... Прочети темата, за да видиш дали получих смислен отговор...
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Защо някои хора като им свършат доводите и нямат отговори го избиват на увъртъния, лирични отклонения и разни несвързани сравнения.А като им свършат и те го избиват на възвишено... заяждане. :P
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
-
- Регистриран: 20 авг 2013, 11:48
Стига си се излагал ве човек, всеки вече му стана ясно, че си много зле. Колко пъти да ти обясняваме че никой не му пука за какво си ползваш телефона на 99 % от хората той служи за разговори, снимки, социални мрежи, браузване и игри. За всички тези неща WP8 е МНОГО ПО-УДОБЕН, МНОГО ПО-БЪРЗ И НИКОГА НЕ ЗАБИВА и то дори при бюджетните телефони, аз съм примерно с Nokia Lumia 720 и ми е перфектен, естествено бих се радвал и на 1520, но ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА ЩЕ Е В ДИСПЛЕЯ ПО-ГОЛЯМ И С ПО-ГОЛЯМА РЕЗОЛЮЦИЯ, капиш? Е предполагам пак не го схвана, но се надявам на други да съм помогнал. И последно уж си с \"големи\" технически способности, а не знаеш едно важно нещо за човек с техническа мисъл и то е ЧЕ ВИНАГИ ИМА РЕШЕНИЕ, стига да си понапрегнеш главата или поне да видиш в нета дали някой не го е измислил, когато не ти стига капацитета.
mod edit: Квалификации към съфорумник. Последно предупреждение.
vladovn
mod edit: Квалификации към съфорумник. Последно предупреждение.
vladovn
[Quote]Стига си се излагал ве човек, всеки вече му стана ясно, че си много зле. Колко пъти да ти обясняваме че никой не му пука за какво си ползваш телефона[/Quote]
Разбрах де, нали точно това написах в предишното си мнение - ползвате 3% от възможностите на телефона и после не бил лагвал и забивал... Ами, естествено...
[Quote]на 99 % от хората той служи за разговори, снимки, социални мрежи, браузване и игри. [/Quote]
И андроид потребителите ако ползваха телефоните си само за тези неща, думата \"лаг\" изобщо нямаше да ти е в речника ;)
[Quote]За всички тези неща WP8 е МНОГО ПО-УДОБЕН, МНОГО ПО-БЪРЗ И НИКОГА НЕ ЗАБИВА и то дори при бюджетните телефони[/Quote]
По удобен за теб... Не обобщавай за всички... WP феновете все повече се доближавате до иОС феновете в това отношение - каквото ОС-а не може да го прави, това е за доброто на потребителите :D
[Quote]аз съм примерно с Nokia Lumia 720 и ми е перфектен, естествено бих се радвал и на 1520, но ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА ЩЕ Е В ДИСПЛЕЯ ПО-ГОЛЯМ И С ПО-ГОЛЯМА РЕЗОЛЮЦИЯ, капиш? Е предполагам пак не го схвана, но се надявам на други да съм помогнал. [/Quote]
То, искам да ти кажа, че ФБ и игри има и на джава телефоните ;) Ама така е, като ползваш минимален процент от възможностите на устройството, единствената разлика за теб е големината на екрана... Нормално...
[Quote]И последно уж си с \\\"големи\\\" технически способности, а не знаеш едно важно нещо за човек с техническа мисъл и то е ЧЕ ВИНАГИ ИМА РЕШЕНИЕ, стига да си понапрегнеш главата или поне да видиш в нета дали някой не го е измислил, когато не ти стига капацитета.[/Quote]
Аз мислех, че тук има хора, разбиращи от WP, а не които просто го ползват за ФБ и снимки... Е, явно съм грешал ;)
Разбрах де, нали точно това написах в предишното си мнение - ползвате 3% от възможностите на телефона и после не бил лагвал и забивал... Ами, естествено...
[Quote]на 99 % от хората той служи за разговори, снимки, социални мрежи, браузване и игри. [/Quote]
И андроид потребителите ако ползваха телефоните си само за тези неща, думата \"лаг\" изобщо нямаше да ти е в речника ;)
[Quote]За всички тези неща WP8 е МНОГО ПО-УДОБЕН, МНОГО ПО-БЪРЗ И НИКОГА НЕ ЗАБИВА и то дори при бюджетните телефони[/Quote]
По удобен за теб... Не обобщавай за всички... WP феновете все повече се доближавате до иОС феновете в това отношение - каквото ОС-а не може да го прави, това е за доброто на потребителите :D
[Quote]аз съм примерно с Nokia Lumia 720 и ми е перфектен, естествено бих се радвал и на 1520, но ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА ЩЕ Е В ДИСПЛЕЯ ПО-ГОЛЯМ И С ПО-ГОЛЯМА РЕЗОЛЮЦИЯ, капиш? Е предполагам пак не го схвана, но се надявам на други да съм помогнал. [/Quote]
То, искам да ти кажа, че ФБ и игри има и на джава телефоните ;) Ама така е, като ползваш минимален процент от възможностите на устройството, единствената разлика за теб е големината на екрана... Нормално...
[Quote]И последно уж си с \\\"големи\\\" технически способности, а не знаеш едно важно нещо за човек с техническа мисъл и то е ЧЕ ВИНАГИ ИМА РЕШЕНИЕ, стига да си понапрегнеш главата или поне да видиш в нета дали някой не го е измислил, когато не ти стига капацитета.[/Quote]
Аз мислех, че тук има хора, разбиращи от WP, а не които просто го ползват за ФБ и снимки... Е, явно съм грешал ;)
Пак общи приказки на килограм(no)
И аз не разбирам. Нека обобщя:
Харесвате WP - няма лошо.
Хвалите WP като много, много добра мобилна ОС. KOBRETI задава конкретни въпроси, на които като отговор получава \"абе ти не разбираш, WP е много добра!\" o.O Явно не можете да си докажете твърдението. А в такъв случай си останете само на \"харесването\"... :|
Харесвате WP - няма лошо.
Хвалите WP като много, много добра мобилна ОС. KOBRETI задава конкретни въпроси, на които като отговор получава \"абе ти не разбираш, WP е много добра!\" o.O Явно не можете да си докажете твърдението. А в такъв случай си останете само на \"харесването\"... :|
S9+