Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още тази година

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Windows Phone може да стане втора мобилна операционна система още

Мнение от Вито » 05 фев 2014, 10:31

Не бях чул добри отзиви, за това не го споменах. Сега го пробвах, върви също така гладко както IE, при това има и full screen, но текста не се преоразмерява и буквите във IE са по-големи, а това е важно за мен. Въпреки добавянето на шрифтове, опцията за големината на буквите не работи. Ако знаеш нещо повече по въпроса сподели ще се радвам да споделиш. ;)
Ето за какво говоря:

[B]IE[/B] - http://bit.ly/1nS4lBb
[B]UC Browser[/B] - http://bit.ly/1c2AVrQ

[B]IE[/B] - http://bit.ly/1n9ATDE
[B]UC Browser[/B] - http://bit.ly/Lxvb2c

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 05 фев 2014, 14:15

Така, на мое име имам една карта с УниКол+Бипър, за която досега плащах и допълнителен пакет Data S за 7.80 на месец без да е на договор... Днес минах през Вива и се заприказвахме с единия от консултантите... Оказа се, че това, че трябвало да остават 3 месеца до края на догоцвора, за да се преподпише, са глупости - даде ми Лумия 520 БЕЗ нов абонамент, към горната карта, с безплатен Data M за целия договр за 6,90 на месец. Съответно, спрях малкия Data S, който плащах досега, и в крайна сметка, хем ще плащам с 1 лв по-малко на месец, хем излязох с 520-ка :D

Та ще го поразцъкам по-подробно, макар че - очакванията са ми да го ползвам предимно като слушалка...

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Мнение от sgs_maniak » 05 фев 2014, 14:36

@vanci1990
Та няма вградена в самата операционна система видео разговор през мобилна мрежа

Отговор В галакси s3 ИМА!!

А за ОС и марки телефони всеки да си купи какъвто предпочита.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 05 фев 2014, 14:40

Супер! Слагай последния ъпдейт, имай предвид, че това е най-ниския клас и има ограничения. Някой нямат радио, други Nokia Glance Screen (а това ми е необходимо понеже няма лед индикация за пропуснато повикване, смс...), повечето нови приложения са за 1GB рам...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 05 фев 2014, 16:47

Не знам за какви \"стандартни\" потребители казвате, че става това нещо... Аз се смятам за малко по-навътре в технологиите от повечето хора, но не успявам да си синхронизирам гугъл контактите в лумията... Хелп?

С 2-разова автентикация съм, вкарвам апликейшън паролата - не става, вкарвам нормалната парола, пак не става...

Дайте акъл, че ако и контактите не мога да си синхронизирам, ще се разделим с телефона много предсрочно...

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 05 фев 2014, 18:24

Ах ... Проблем , това е недомислица на Гугъл де . Но първо в настройки , имейл + акаунти въвеждаш паролата си за Гугъл и потребителското име , като дабавиш акаунта си да е свързан с този на меките . А ако не стане от компютър или телефона но на дескоп версия , www.live.com свържи Гугъл акаунта с този на меките , и после задръж синхронизирай сега акаунта на меките . Другия вариянт е да махнеш двойната идентификация :).

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 06 фев 2014, 02:34

Значи... Като се ъпдейтна софтуера, се върза успешно...

Но....

1. При току-що завършен ъпдейт на чисто празен телефон, ми дава, че няма достатъчно памет да извърши синхронизацията?!?!?! Свалило е някои контакти и дотам... Ебати и паметта, ебати и оптимизираната ОС... Имам сигурно към 500 контакта, на които да има средно по 20 символа за име ,10-на символа за номер, и да речем средно 10 символа за имейл, защото нямам на всички... 20 кб!!!!! И нямал памет да ги синхронизира?!?!

2. Липсват ми стрелките в клавиатурата...

3. Нямал лаг????? А тези точки, дето се точат по екрана, докато приложението зарежда или докато телефона мисли нещо??? В андроид просто я няма тази анимация - която сама по себе си бави още повече основната операция...

agb
Регистриран: 17 юни 2004, 17:58

Мнение от agb » 06 фев 2014, 03:20

Това имах предвид като споменах, че след последната актуализация се омаза. Преди не беше така. Надявам се бързо да го оправят.

vanci1990

Мнение от vanci1990 » 06 фев 2014, 08:54

За това можеш да се сърдиш на Гугъл и техните сървари , не мога аз да ти обясня проблема но ... Има нещо свързано със синхронизирането на календара , задачите мейла и така нататък , за което Гугъл са направили врътка и излиза този проблем , мярнах го това бегло в един форум ... Така ако продължаваш да имаш проблеми (а и е хубаво след Black ъпдейта да нулираш и да ъпдейтваш системните приложения които идват от магазина и са като малки сини зъбни колела) нулирай , като преди това със свързан към интернет телефон от настройки , включи архивирането на настройки и съобщения , като дадеш архивирай сега и тогава нулирай , а да и включи открий моя телефон , дано след това нямаш проблеми ;). Ако има нещо има форум за Windows Phone където ще ти се обясни и ще се помъчи да ти помогне , все някой винаги е на линия .

vanci1990

Мнение от vanci1990 » 06 фев 2014, 08:57

Ако пуснеш Speed Mode буквите са по - големи , пести трафик . Но пък страниците са малко смачкани . Иначе става като Opera Mini ;).

Отговори