Windows Phone осигурява по-висока издръжливост на батерията от Android

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Windows Phone осигурява по-висока издръжливост на батерията от And

Мнение от KOBRETI » 24 авг 2014, 14:41

[Quote]при толкова тормоз и програми едновременно[/Quote]

Ти как точно изполозваш програмите едновременно, ще ми кажеш ли?

Защото аз на 625 се опитвам да направя следното елементарно за Ноут-а ми нещо:

1. Да пусна Auto Witness да снима като видеорегистратор

2. Да си пусна навигацията, а видеорегистраторът да продълж да си снима...

Е, да, де, ама той спира... Хайде обясни ми как да го направя ;)

И ми дай пример за приложения, които наистина използваш ЕДНОВРЕМЕННО, а не просто да превключваш между тях...

Иначе с 8.1 батерията наистина се пооправи, поне по отношение на тетъринга - сега държи на тетър 3-4 пъти повече. За другото нямам наблюдение, защото този телефон не го ползвам за разговори.

georgidv
Регистриран: 18 юни 2011, 14:24

Мнение от georgidv » 24 авг 2014, 15:43

Нека излезнат тестове на 3-4 телефона с еднакъв хардуер и съответно Андроид/УФ и тогава да се види. Сега личните впечателения струват едно нищо. Само да спомена, че Майкрософт е най-богатата СОФТУЕРНА компания, може би има някаква причина с качеството на софтуера. Може и да го продават с насочен пистолет към страхливите( и не-споменали го) компании и потребители де, кой ли знае. :D

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 24 авг 2014, 20:54

Важното е че има разнообразие. Кой каквото иска да си купува и използва.Хубавото е че на свободна продажба има телефони на по 200лв, всевъзможните No name телефони вече са достатъчно добри.И хора с по-скоромни доходи могат да си купят телефон с който могат да правят нещо. Вече се появяват и уиндолс телефони от неизвестни марки.

За мен истината е следната за 300лв човек може да си купи приличен телефон който да му служи за всичко 2 години спокойно примерно нещо 4 и нещо инча, 1 рам, 8ром и някакъв 4 ядрен медиатек.Става за всичко фейсбуци,сники,карти ,навигации браузване, не малко игри..става си за всичко. Реално 90 и много процента от хората правят това.Дори някой да си вземе някой топ модел пак ще прави същото.На топ моделите якото им е диспея,ако някой може да се премири с по-ниска резолюция спокойно може да си вземе нещо за 300-400лв не за 1000-1200. Като почне някой лагвало му не знам какво...не казвам някой да използва нещо с 512 рам или по-малко, но това че примерно някой топ модел ще ти отвори галерията или нещо със секунда по-бързо от нещо 3 пъти по-евтино голяма работа.

Това го казвам че малко се вманиечаваме в \"играчки\"...в смисъл който изкарва пари със смартфона да вдигне ръка (whistle) в смисъл не да изкарва пари с телефони разговори,а с това че галерията му зарежда по-бързо и той пести време от това и в смисъла на това примерно както един графичен дизайнер изкарва пари и му трябва добра и надежна машина да си върши бързо и сигурно работата.

Това са играчки кое лагвало кое не чак толкова да се вталяваме излишно ми седи...и аз се занимавам с технологии и ги обичам но просто вече се дразня как някои правят яките пари на гърба на малките ни п*шки...

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 24 авг 2014, 22:14

[Quote]И ми дай пример за приложения, които наистина използваш ЕДНОВРЕМЕННО, а не просто да превключваш между тях...[/Quote]

Така приложенията : два мейла - брой ги за едно , вайбър , уатсап , скайп , фейсбук месинджър , БММ че решихме да го тестваме с един приятел , Файлове , музик плеъра ... Оф камерата нощни снимки и ... Да не е като при андроида да ти работи на заден план , но това е така и при Windows версия от 8 нагоре , така че ... Върши си ми работа :). Но пак си е някак мултикастинг . И не няма как да го направиш защото едното приложение се хибернира , но сега някои приложения които работят само с 8.1 почти работят както при андроида на заден план :).

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 24 авг 2014, 22:25

Искам да ти кажа че 720 е телефон , след хвърлянето на пари по Андриди защото уж била хубава ОС и са от любимата ми марка , парите си бяха добри , решиш да пробвам Windows Phone и 820 , но не ми стигаха 100 лв и взех 720 , ами за тези параметри и пари е страхотен а ОС е върха . Точно С3 вади лаг , при тежка игра , съобщение от вайбъра и опит за изпращане на съобщение с прикачена снимка което води до галерията води до лаг и галерията така и не се отвори , а да не говорим че кол листата не се отваряше . Камерата след два надписа за грешка ... Кое са лъжи ? Аз също съм теглил филми с телефона си , е вярно не блу рей и съм ги гледал на телефона си , да не съм ги пускал на телевизор , по простата причина че телевизора ми не поддържа желаната функция . иначе ще пробвам у приятел и ще ти кажа дали става . А ти ползвал ли си Windows phne 8.1 , доста по различно е от 8 , не казвам че е перфектната ОС , аз чакам да видя сейлфиш , поради факта че че знам какво може н9 и как я тормозихме с един приятел и как не лагваше , е имаше тук там лаг де :).

olx99
Регистриран: 04 юни 2014, 11:57

Мнение от olx99 » 24 авг 2014, 23:19

@[B]Динко Господинов[/B]

[Quote]Затова когато се пише и говори трябва да можеш да се обосновеш а не само да се отбележеш във форума.[/Quote]

Ами аз съм го написал, явно ти не си го прочел - \"Със сегашният си смартфон, който е с Андроид (руутнат), мога да правя ВСИЧКО, единствено съм ограничен от размера на екрана\"

[Quote]от почти 14години работя с технологии, Линукс ми е мания и професия ,не ми казвай за рут и ромове.Андройд е лесен за работа[/Quote]

Ти сериозно ли? Ако си използваш смартфона само за ало-ало, селфита и фейсбоклуци, те разбирам защо те устройва WP OS... Само ще ти кажа, че съм започнал навремето от Debian 1.3 (Bo) и се \"родих\" когато излезе Андроид ОС (преди това бях на Symbian).

@[BG]Agent_Kowalski

[Quote]Това го казвам че малко се вманиечаваме в \"играчки\"...в смисъл който изкарва пари със смартфона да вдигне ръка в смисъл не да изкарва пари с телефони разговори,а с това че галерията му зарежда по-бързо и той пести време от това и в смисъла на това примерно както един графичен дизайнер изкарва пари и му трябва добра и надежна машина да си върши бързо и сигурно работата.[/Quote]

Аз си изкарвам парите със смартфона си: настройки на безжични мрежи, видеокамери и какво ли още не... :D

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 25 авг 2014, 00:04

Колега, ето ти малка демонстрация на мощ : пуснал съм филм, пуснал съм телевизия в случая Нова тв, отворил съм 10 страници в браузера вкл. И твоето мнение, свалям филм, скайпа и месинджъра работят, във фонов режим ми седи modern combat 5(тежка игра) и всичко това го гледам на голям ТВ. Всичко мога да минимизирам и да седи докато ми потрябва. Мога да отворя и колкото си искам абонати и да ги набирам или пращам смс-и когато си поискам и т.н.

[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-ng9pVS7T-Y&feature=youtu.be[/Youtube]

olx99

Мнение от olx99 » 25 авг 2014, 00:52

Евалата за което! Нищо, че това ще ти \"стопи батерията за норматив\"... Идеята е, могат ли Смартфоните с WP / iOS да направят това...? (woo)

п.п. Знам, че е риторичен въпрос... ;)

BoyanSherbanov
Регистриран: 20 авг 2013, 11:48

Мнение от BoyanSherbanov » 25 авг 2014, 08:24

Леле феновете на Андроида ставате във все по-смешни. Преди две години като се заяждахте с WP имахте поне свестни доводи, като ви гледам сега какви малоумни неща използвате за предимство на операционна система ми става жалко за вас. Щом такива тъпотии които един нормален човек няма да използва абсолютно никога в нормална употреба на телефона ви се виждат голямо предимство, няма проблем, явно комплексите ви са ви в повече и това е все едно да се хвалиш пред някой, че можеш да се сгънеш на две и да си оближеш задника, а пък видиш ли другите не могат :). Много жалко ми е за такива хора, но какво да се прави младото поколение изпада все по-ниско и по-ниско.

olx99

Мнение от olx99 » 25 авг 2014, 08:50

[Quote]Щом такива тъпотии които един нормален човек няма да използва [B]абсолютно никога[/B] в нормална употреба на телефона[/Quote]

Не си ти човека, който ще казва как да си използваме смартфоните, ти като си ограничен от ОС и да искаш не можеш да го направиш по-добре си мълчи.

Отговори