Двата модела iPhone 6 имат 1GB RAM

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Двата модела iPhone 6 имат 1GB RAM

Мнение от vladovn » 17 сеп 2014, 22:44

И защо да се охарчват и да си свалят печалбата, като и така ще се продава повече от перфектно?

IPS_IPS
Регистриран: 07 май 2014, 14:04

Мнение от IPS_IPS » 18 сеп 2014, 09:41

Гугъл и всички техни партньори набиха в главите на хората, че многото рам памет и многото ядра на процесора ти гарантира бърз телефон. За андроид може би, но ios няма нищо общо. Iphone 6 най-вероятно няма да използва и 2/3-ти от този 1 гб просто вече всички хора станаха разбирачи и сравняват цифрички и си мислят, че са прецакали целия свят.

vaLntin
Регистриран: 29 юни 2011, 19:44

Мнение от vaLntin » 18 сеп 2014, 10:22

ахахаххаха, чоек ае земи се стегни малко, а? Искам да седнеш и да почетеш малко на какво е базирана ИОС-а. Освен ако не е някакъв нов програмен език за който не съм чувал, значи на 100% грешиш.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 18 сеп 2014, 10:32

Като си толкова в час с "програмния език", бе ли разяснил на мен лаика, защо iPhone 4s с 512 РАМ и 1 GHz процесор, ще получи ъпдейт до iOS 8, а галакси с 2 или с 3 няма да получат ъпдейт до новата версия на Андроид. Последните две са съответно с "по-силни" процесори и повече РАМ /1,2 дуал и 1GHz при С2 и Куад на 1,4 и 1GHz при с3/

Наистина от любопитство, защото не съм на ясно с материя. Ей така, с две думи.

Не се заяждам, любопитен съм.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 18 сеп 2014, 11:05

Ми за разлика от ифоня Самсунг пускат по 100 телефона годишно и предлагат 2 години поддръжка напълно достатъчно. Друго е да поддържаш един телефон друго е 100 и нагоре. На s3 може да си сложиш киткат а я сложи на айфон 4 новия иос.

А ти се запитай щом става на 4s новия иос какви новости предлага - никакви. Прекалено се говори в тоя форум за айфоните. Те не го заслужават по никакъв начин ( puke)

aPhone
Регистриран: 14 авг 2009, 16:13

Мнение от aPhone » 18 сеп 2014, 11:08

Можеха да сложат още 1гб. рам - от кумова срама. Можеха и да отключат камерата да записва снимки в DNG(RAW). както андроид ще направят със следващия ъпдейт.

Дори и технически апарата да се справя, защото приложенията са съобразени с наличната памет, трябваше да го направят, защото е смешно да продължават да се дърпат за неща, които така или иначе ще направят, след като ги принуди пазара. Точно както стана и с големият размер.

Повече памет може да не реши много в технически план, но е обиден жест към феновете - ние мислим и правим избора, вместо вас. При андроидите - ако те дразнят маркетинговите трикове с многото ядра, памет и големи числа като цяло - отиваш и си избираш измежду 1000 евтини модела и се приключва. При айфона, няма такъв момент - там изборът трябва да се синтезира като сбор от възможности, технически характеристики И дори \"ненужни\" чисълца, които да оставят впечатление за универсалност и подсъзнателен комфорт. Илюзията за избор.

omax
Регистриран: 30 ное 2006, 08:48

Мнение от omax » 18 сеп 2014, 11:39

Не ми казвай, че средно статистическия Самсунг потребител, трябва да разчита на дивелоъпри и Odin за да ползват последния Андроид. Това е нелепо.

Попитах, защо Андроид 4.4.2 не може да работи на С3 и С2, а трябва дабъде моделиран от неизвестни на нас разработчици и тръпнем в очакване как и по какъв начин ще се държи на корейското желязо. Тук изобщо не коментирам нивото на сигуронст за потребителя след флашване на РОМ "сготвен" от някого си. Това е нелепо за всеки истински потребител на смартфон. За селфита и Фейс-а, прави каквото искаш с какъвто искаш РОМ. От това което чета във XDA, основната насока на всички разработчици на РОМ-ове е........да повишат стабилноста, оптимизират работата на РАМ-а и живота на батерията.

Защо са тези усилия от това общество, ако дори и чистия Андроид го позволява по-подразбиране?

Не съм чул да има група от разработчици, които да подобряват и оптимизират iOS.

Но наистина за мен най-важния въпрос е.......защо 4.4.2 /например/ не може да работи на желязо от 2012г. И ако причината е в Самсунг, както твърдиш, то тогава излиза, че ще ползвате това което Самсунг реши след една година, а не това което желае потребителя. Като нямат възможност за поддръжка, да не пускат по 100 еднообразни апарата на година. Това не е ли негативно отношение към потребителя?

Или стигаме до извода, че 4-ядрено желязо с 1 Г РАМ е недостатъчно да поддържа 4.4.2, без последния да бъде "орязан" от оптимист-разаботчик?

fintaraBG
Регистриран: 09 яну 2010, 00:45

Мнение от fintaraBG » 18 сеп 2014, 12:22

При iOS няма оптимисти разработчици, защото... не може да има :) Докато в софтуерите с отворен код винаги има какво да се подобри - дори малко :) 4.2.2 върви отлично на S2, без орязвания (за разлика от iOS-a, който получават старите модели на iPhone). :)
S9+

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 18 сеп 2014, 12:30

Приятелю, толкова си "бос" технически, че съм сигурен, че и след като ти го обясня, отново няма да ме разбереш...

Първото и най - важно нещо. Ако отвориш спецификацията на всяка нова версия на Android ще видиш минималните системни изисквания (каквито всъщност има за всяка една операционна система). Устройството покрива ли изискванията значи Android може да върви. В този ред на мисли твърдението ти:
[Quote]Попитах, защо Андроид 4.4.2 не може да работи на С3 и С2[/Quote]
е пълна глупост, която произтича от твоето незнание. Щом четеш толкова много в XDA значи е абсолютно излишно да ти давам линкове за ромове, които вървят не само на S3 и S2, а също така и на динозавъра Galaxy S.

На въпроса ти защо тези ромове трябва да бъдат "моделирани" от разработчиците, а не са пуснати официално от Самсунг май няма смисъл да ти обяснявам, но въпреки това ще го направя. Ако Самсунг произведе телефон с отличен хардуер и го поддържа доживот, просто никой няма да си купи друго устройство. Това е и причината да пуснат абсолютната лъжа за това, че S3 е неспособен да подкара KitKat заради техническите характеристики. След като се доказа, че лъжат те се оправдаха, че не било самия KitKat, а не можел да подкарва техния ланчър, а именно TouchWiz. Разбира се и това се доказа, че е лъжа поради безброй причини, които не искам да обяснявам, понеже поста ще стане прекалено дълъг (ако искаш все пак може да ме питаш отново и ще ти разясня). Та, Самсунг не ъпдейтнаха най - продавания си смартфон за да принудят собствениците му да купят нов, а не защото не може.

Относно самото "моделиране". Това е необходимо, понеже трябва да се напишат драйверите за съответния хардуер и това изобщо не е лека задача. Точно поради тази причина има нужда от дълга и трудоемка работа по самият ром за да може да работи.

[Quote]От това което чета във XDA, основната насока на всички разработчици на РОМ-ове е........да повишат стабилноста, оптимизират работата на РАМ-а и живота на батерията.

Защо са тези усилия от това общество, ако дори и чистия Андроид го позволява по-подразбиране?[/Quote]

Ето отново поредния проблем. Чел си, ама си недочел. Чистия Андроид е просто операционна система, която трябва да работи на изключително разнообразен хардуер. За всеки такъв е необходимо да се напишат голям брой драйвери за всеки един компонент, които да бъдат добавени към тази "чиста" форма. В зависимост от тези драйвери зависи и това колко добре ще работи Андроид. Винаги се програмира с грешки и дебъгването (разбирай оптимизирането) е съществен и основен процес. Затова и всяка следваща версия на каквото и да е е по - добра от предходната.

[Quote]Не съм чул да има група от разработчици, които да подобряват и оптимизират iOS.[/Quote]

Отговора на този въпрос е съвсем прост. Няма и да чуеш. Причината за това е, че iPhone и iOS са напълно затворени. Не съществува сорс код нито на операционната система, нито на драйверите за хардуера, нито пък някаква документация за самия хардуер. Повярвай ми, ако съществуваха такива, щеше да има огромен брой деволъпъри, които щяха да работят по оптимизацията на всичко и щеше да се стигне до голям напредък на операционната система като такава. Това, че тя е оптимизирана е илюзия и всеки, който е използвал iOS не за да си проверява Facebook-а е наясно с това.

[Quote]Но наистина за мен най-важния въпрос е.......защо 4.4.2 /например/ не може да работи на желязо от 2012г. И ако причината е в Самсунг, както твърдиш, то тогава излиза, че ще ползвате това което Самсунг реши след една година, а не това което желае потребителя. Като нямат възможност за поддръжка, да не пускат по 100 еднообразни апарата на година. Това не е ли негативно отношение към потребителя?

Или стигаме до извода, че 4-ядрено желязо с 1 Г РАМ е недостатъчно да поддържа 4.4.2, без последния да бъде "орязан" от оптимист-разаботчик?[/Quote]

Ето ги отново твоите абсолютно грешни твърдения. Проблема никога не е бил в Андроид, а в съответния ОЕМ производител. Надявам се си схванал каква е причината за липса на ъпдейти на по - старите устройства. Ако не си, никой не може да ти помогне.

Относно твърдението ти, че Самсунг не се интересува от желанията на потребителите ще ти кажа нещо, което би трябвало да си достатъчно умен да схванеш и без моя помощ:

На никой не му пука за потребителите. Нито на Google, нито на Apple, нито на Samsung. Всеки гледа печалбите и прави огромни проучвания с цел увеличаването на последните. Виж, ако мерките това да се случи случайно са в полза на потребителя добре дошло за нас.

В заключение. 1GB RAM е подигравка в толкова скъпо устройство като iPhone. Все още не са излезли предварителните тестове но едно е ясно. Мултитаскинга ще е голям проблем за iPhone и ще се стигне до лагове или презареждане на приложения.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 18 сеп 2014, 13:28

Стефане, нали знаеш каква е процедурата с ROM-овете на XDA. Първо се чака официален ROM от производителя за поддържано устройство и след това се модва за старите. Обикновено новият ROM идва след 6-8 месеца от обявяването на актуалната версия на Android , като първите модове са калпави. Я Wi-Fi-то не работи, я камерата . Не ги хвали толкова, щото под 1% от потребителите ги ползват.

Apple в момента има 32 и 64-битова версия на iOS и въпреки това поддържа устройства на 4 години. И всичко е оптимизирано и работи на тези устройства.

Пори Android-a е пълна каша. Има AOSP, но производители като Samsung, Qualcomm и MediaTek не са част от него. Оптимизации и нови драйвери не са достъпни през AOSP , а някъде в интернет (Code Aurora) или от разопаковани ROM-ове на Motorola. Аматьорски изпълнения ... (beer)

Отговори