Тестовите коли на Uber вече се движат в София
-
- Регистриран: 23 фев 2009, 12:16
Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Точно това казвам, че трябва да имат лиценз за превозвач, но те все още нямат. Но на тях реално не им трябва! Лиценз трябва да има шофьора на автомобила, който си е споделил колата.
А ако ще се лицензират, тогава ще трябва да возят на цени минимум 75ст. на км. - след като се одобри минимална цена за транспортни услуги в общината.
А ако ще се лицензират, тогава ще трябва да возят на цени минимум 75ст. на км. - след като се одобри минимална цена за транспортни услуги в общината.
Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 14:57, променено общо 1 път.
-
Щом Убър налази целия свят, явно излиза по-евтино от такситата (а те и така се рекламират). И другото ако е по-евтино и бай Ганьо ще си изкара кредитна или дебитна карта и ще се научи да я ползва. Да не забравяме и гъзарията да отидеш на дискотека когато пуснат и SUV-тата.. Все пак 5 човека като си поделят парите, излиза почти аванта. Яко е идеята им и лесно се използва услугата, от доста време искам да дойдат и на наша земя.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Ще има да ппочакаш SUV да те вози за 40ст/км
:D:D:D
:D:D:D
Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
20 ст./мин. е тарифата за престой.
Re: Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Много е подвеждащо, и аз първоначално си помислих така, но после се сетих, че едва ли ще има таксиметрови апарати, така че няма как да е на престой и е много вероятно да е общо време на курса
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 14:57, променено общо 1 път.
-
-
- Регистриран: 16 юли 2007, 12:16
ОСНОВНА ЦЕНА 0,70 ЛВ.
+
0,20 ЛВ. ЗА ЕДНА МИНУТА
+
0,40 ЛВ. ЗА ЕДИН КИЛОМЕТЪР
МИН. ТАКСА3,00 ЛВ.
ТАКСА ЗА ОТМЯНА 3,00 ЛВ.
Ясно си е написано в сайта им.
+
0,20 ЛВ. ЗА ЕДНА МИНУТА
+
0,40 ЛВ. ЗА ЕДИН КИЛОМЕТЪР
МИН. ТАКСА3,00 ЛВ.
ТАКСА ЗА ОТМЯНА 3,00 ЛВ.
Ясно си е написано в сайта им.
Re: Re: Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Аз лично съм против подобна услуга, въпреки че нямам нищо общо с таксиметровия бранш.
Наистина голяма част бакшишите са неугледни и простовати, но все пак и те семейства хранят. Освен това плащат и аз не знам колко такси за станции, данъци и т.н. Каквото и да си говорим имат рутина и опит с шофирането.
А от другата страна някакви си шофьори, които може да притежават книжка от едва седмица. Няма данъци, няма такси, няма лиценз. Някаква хитра схема на американците / което го умеят да създават такива компании/, с която схема отново част от парите на хората отиват навън. Ако стане птп не ми се мисли, дали имат валидна гражданска и преглед.
И този престой ми изглежда съмнителен. Ако таксиметровия апарат не е бъзикан, отчита когато колата е спряла. А при тези новите юбер,GPS с каква точност отчита,някой знае ли? Защито примерно ако се движиш с 10 -на км/ч и гпс отчита че си спрял, после ще платиш и за разстояние и за престой, които ще са дублирани. Всички знаете в София в пиков час каква е скоростта на трафика.
Аз лично няма да им ползвам услугите, но всеки си преценява за себе си.
И си представете ситуацията българин да измисли нещо, с което да смуче пари от американската икономика без да плаща такси, данъци, лицензии. Какво ли ше му направят демократите.........
Наистина голяма част бакшишите са неугледни и простовати, но все пак и те семейства хранят. Освен това плащат и аз не знам колко такси за станции, данъци и т.н. Каквото и да си говорим имат рутина и опит с шофирането.
А от другата страна някакви си шофьори, които може да притежават книжка от едва седмица. Няма данъци, няма такси, няма лиценз. Някаква хитра схема на американците / което го умеят да създават такива компании/, с която схема отново част от парите на хората отиват навън. Ако стане птп не ми се мисли, дали имат валидна гражданска и преглед.
И този престой ми изглежда съмнителен. Ако таксиметровия апарат не е бъзикан, отчита когато колата е спряла. А при тези новите юбер,GPS с каква точност отчита,някой знае ли? Защито примерно ако се движиш с 10 -на км/ч и гпс отчита че си спрял, после ще платиш и за разстояние и за престой, които ще са дублирани. Всички знаете в София в пиков час каква е скоростта на трафика.
Аз лично няма да им ползвам услугите, но всеки си преценява за себе си.
И си представете ситуацията българин да измисли нещо, с което да смуче пари от американската икономика без да плаща такси, данъци, лицензии. Какво ли ше му направят демократите.........
Re: Re: Re: Re: Re: Тестовите коли на Uber вече се движат в София
Имат телефон с GPS, който може да установи дали се движи или не.