CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
И_да_си_купите_нова_клавиатура :D
Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
[Quote]И_да_си_купите_нова_клавиатура :D
[/Quote]
И аз щях да коментирам клавиатурата :D
[/Quote]
И аз щях да коментирам клавиатурата :D
Еее, толкова бързат да съобщят новината, че забравят дългото копче! :D
:D:X:D:X:D:X:D
Re: Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
Аз ръчкам Pi2 около месец. Това си е пълноценен компютър за 100 лева (с SD карта и кутия). Голям е колкото две кибритени кутии и е учудващо икономичен - при нормална употреба чипсета загрява съвсем слабо. XBMC върви на пушка и мачка всякакво видео. Няма забавяния, интерфейса и видеото върви мазно. iPad-a е супер-дистанционно. Всичко работи както трябва, въобще песен... за който разбира от Linux. :P Колегите , дето идват от вин-Боз ще видят яко зор да подкарат каквото и да било. ;)
Има голям смисъл от тези евтини компютърчета, примерно за мейл сървър и сбогом на вампирите, като гугъл. :) Този C.H.I.P е 20 левя, какво му плащаш?
Има голям смисъл от тези евтини компютърчета, примерно за мейл сървър и сбогом на вампирите, като гугъл. :) Този C.H.I.P е 20 левя, какво му плащаш?
Re: Re: Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
Пуска ли видео с 20-30mbit битрейт и още 2-5 за звук или направо пробвал ли си го с 2k или 4k видео? Много ми е интересно как се справя, че обмислям и аз да си взема едно, а olinuxino изглежда по - добро.
Re: Re: Re: Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
Пробвах некомпресиран BD - 25Мb/s и 7.1/24bit звук. Върви отлично. 4к видео от камера на смартфон не подкарва - няма хардуерен HEVC декодер. olinuxino (A13) беше по-добро от Pi, но Pi 2 вече е с 4-ядрен професор. :) Виждам че имат модул с RK3188 за 70 евро. Може би ще са конкурентни с Allwinner A33 в конфигурацията и на цената на Pi 2.
Re: Re: Re: Re: Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
Аз точих лиги по a20, но заради Pi2 се разколебах, после пък ми дойде музата за r9 290x... :)
Вероятно и аз ще си взема Pi2. Пък може и тоя "chip".
Вероятно и аз ще си взема Pi2. Пък може и тоя "chip".
Re: Re: Re: Re: Re: Re: CHIP е проект за ултрамалък компютър на ниска цена
Точно година докато CHIP евентуално влезе в продажба. :) До тогава я камилата , я камиларя.