300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от Tadj » 10 юни 2015, 23:56

[Quote]Българското LTE е[B] Time-Division Duplex[/B], т.е. честотната лента се разделя на две за входящ и изходящ трафик.[/Quote]

A бе освен да си се объркал нещо, защото намирам/х информация, че на Мах е FDD, а TDD е несъвместим с Европа?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от A4i » 11 юни 2015, 00:11

Да , грешка при копи-пейст. FDD е. Някой колега от MAX да сподели за капацитета на техните LTE клетки?

petkostoinev
Регистриран: 03 юни 2015, 12:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от petkostoinev » 11 юни 2015, 09:02

Аз го ползвам във Велико Търново с модем Huawei b315s-22 http://www.blizoo.bg/mobile_internet_devices_huawei_b315s22.html (4Lan порта + Wifi) скоростта е перфектна и услугата ме кефи. Взех си 2 сим карти на програма Pool и сега имам 30GB на двете карти (една в къщи в модема,като домашен интернет другата в бисквитката ZTE MF 910 http://www.maxtelecom.bg/bg/personal/ustroistva/internet/mobilen-wi-fi-ruter-4g-lte-zte-mf910 ). В края на месеца ще пиша дали ми е стигнал трафика иначе за покритието в Търново е добре покрито но на сайта им още го няма добавен.

uctm
Регистриран: 05 ное 2008, 06:53

Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от uctm » 11 юни 2015, 09:52

Аз мисля че разбирам каква е идеята
"Телефон с 2 сим карти - взимаш една на Вива/Мтел/Теленор за войс + 1 на макс за Интернет"

[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F7gnP1Fuibw[/Youtube]

Иначе няма смисъл от тия триста хиляди мегабайта

uctm
Регистриран: 05 ное 2008, 06:53

Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от uctm » 11 юни 2015, 10:10

**** Макс има правото през периодите на пикова употреба на услугите за мобилен достъп до интернет да ограничава скоростта на абонатите, които използват прекомерно мрежовите ресурси за сметка на останалите потребители. Макс има правото да ограничава скоростта на абонатите, които на месечна база свалят и/или качват прекомерно големи обеми трафик, като за прекомерно голям обем се счита трафикът в размер, надвишаващ 307 200 MB месечно.

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 11 юни 2015, 10:21

Любопитна изцепка на Макс - показват мускули уж, подобно на гигабитовия нет от мтел за 15 лв преди 3 години. Целта е ясна - някой маркетингов гений е решил, че това е супер реклама видиш ли да се покаже колко е по-добра новата мрежа от 3г-то. Той и техническия директор в един глас са убеждавали СЕО-то, че видиш ли никой няма да ги използва до дупка и е все тая какво пише на хартия на офертата.

Реалността обаче е друга. Все ще се намерят, особено в БГ, ентусиасти да гледат хд филми или да точат торенти, като видят толкова гиги. Най-малкото - студенти, живеещи реално на две места, ще ползват 1 абонамент и за фиксиран и на двете места и за мобилен и за всичко.

Сега оттук естествено има три варианта, като и трите са та-ак.

Вариант 1: Мениджмънта на макс са осъзнали реалността. В мрежата обаче има 5 човека на кръст, т.е. тя е толкова празна и толкова не си избива парите, че им е все тая, че ще има клиенти, плащащи за 1 и ползващи като за 10.

Вариант 2: Мениджмънта на макс са осъзнали реалността. Съответно са накупили и настроили едни хубави SCE-та и торентаджиите ще получат една голяяяма изненада от типа на това при уж 300 гиги бърз трафик неизразходени само торентите да са им ошейпени на 1 мегабит примерно :) Това лесно може да се провери и ако е така ще настане вайкане по форумите.

Вариант 3: Мениджмънта на макс са пълни идиоти. Съответно при завъждането на повечко аб-юзери торентаджии в лошия случай ще имаме клетки, които ще падат, а в добрия случай скоростта ще е от порядъка на 2-3 мегабита като на 3г-то на останалите.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от KOBRETI » 11 юни 2015, 11:30

[Quote]Теоретичен максимум от 37.8 Mbps в конкретната секторна антенка прави 20Mbps. Колко клиента ще си ги делнат е друг въпрос.[/Quote]
Това не е вярно, най-малкото защото аз лично правя 70мбпс, което е 3,5 пъти повече от упоменатия от теб "теоретичен максимум" ;)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от A4i » 11 юни 2015, 12:59

Вероятно се вързваш към няколко антени на клетката едновременно (4X2 MIMO)или MAX използва Carrier Aggregation. Това е просто динамично преразпределяне на един органичен ресурс към тебе, като единствен ползвател на ресурса за момента. Когато сте повече се сещаш какво ще стане. Има и мераклии за домашен Интернет през мобилната мрежа, така че ползвай на макс докато все още можеш. :)

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Мнение от Tadj » 11 юни 2015, 16:52

[Quote]Аз мисля че разбирам каква е идеята
"Телефон с 2 сим карти - взимаш една на Вива/Мтел/Теленор за войс + 1 на макс за Интернет"[/Quote]

Тоя смисъл и на мен много ми допада, обаче ще ти кажа, как ще контрират мобилните оператори тази прекрасна идея - просто ще предложат едни хубави Гиги към всеки план и ще излиза много изходно да имаш план с интернет от такъв без и тогава няма да има смисъл да си взимаш мобилен интернет от Макс.
Е, ако ще го ползваш и за настолен - тогава е друго.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 300GB мобилен интернет месечно за смартфон от “Макс”

Мнение от edin » 11 юни 2015, 22:41

Аз ползвам Макс за домашен нет. Просто защото нета им е по-добър от другия ми домашен на Спектър нет. Хубавото на този на Спектър е, че ми е безплатен. Тегля си торенти, гледам си онлайн тв и всичко е 6 с Макс. Мисля, че сметките ти са доста грешни :)

Отговори