Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
[Quote]До автора на темата, вече има такава отворена: линк[/Quote]
Нека си има,има кой да преценява,тази тема е към статията
Нека си има,има кой да преценява,тази тема е към статията
Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Просто си чета статията и си казвам мнението
Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Който ми кажа, че със смартфон (не лаптоп) може да изтрещи 20G е пълен идиот или безделник.
Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Вчера имах някакво очакване за по-добри планове, но днес като ги видях съм разочарован. Виваком уби най-ценното в мобилния си интернет - скоростта на бавните. И този план и другия нов за дата трафик вече са ограничени на 64 кбпс след изчерпване на бързите.Всички нови последващи ще бъдат и те логично ограничени на същата скорост. Със същия успех могат да ги резнат и на 0 кбпс скорост, защото 64 кбпс просто не стават за нищо - ни за скайп/вайбър разговори, ни за интернет браузване.
И като се замисля планове, в които минути = мегабайти в стойностно изражение е просто ... тъпо, Dull, а не Smart. Човешкото ползване е винаги асиметрично - който ползва много трафик - малко говори с класическите 2/3 G технологии, а който много говори - трафикът му остава неизползван. Хората ще се чувстват прецакани, че не са оползотворили едното или дугото.
Smart щеше да бъде, ако се ползваше метрика вивакредитс в плана, примерно план Smart 2500 - говориш, приспада ти кредити=минути, използваш трафик - приспада кредити=мегабайти. Но за това ще трабва да почакаме VoLTE или 5G.
И като се замисля планове, в които минути = мегабайти в стойностно изражение е просто ... тъпо, Dull, а не Smart. Човешкото ползване е винаги асиметрично - който ползва много трафик - малко говори с класическите 2/3 G технологии, а който много говори - трафикът му остава неизползван. Хората ще се чувстват прецакани, че не са оползотворили едното или дугото.
Smart щеше да бъде, ако се ползваше метрика вивакредитс в плана, примерно план Smart 2500 - говориш, приспада ти кредити=минути, използваш трафик - приспада кредити=мегабайти. Но за това ще трабва да почакаме VoLTE или 5G.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
То някои сънуваха 50% отстъпки на Мтел безкрай през септември,ама не се случи,така,че може и тези да си останат на базови цени.
Re: Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Ами аз не познавам идиот или безделник, който да може да си позволи 24 х 70лв.:D
Аз се чудя друго, след като моя план ХХЛ вече не съществува и ограничават всичко на 64кбпс, аз дали си оставам на старите условия при ограничение на 128кбпс, или да го духам?:D Питам, защото ако ще ме цакат с топла бира, имам и други по-изгодни варианти. И друг въпрос имам. К ато ми изтече настоящия договор, ще ме накарат ли да плащам стандартната такса 100лв., или не, защото такъв план не съществува вече, и се запазват промо условията, или автоматично ще ме метнат на Смарт ХЛ?
Аз се чудя друго, след като моя план ХХЛ вече не съществува и ограничават всичко на 64кбпс, аз дали си оставам на старите условия при ограничение на 128кбпс, или да го духам?:D Питам, защото ако ще ме цакат с топла бира, имам и други по-изгодни варианти. И друг въпрос имам. К ато ми изтече настоящия договор, ще ме накарат ли да плащам стандартната такса 100лв., или не, защото такъв план не съществува вече, и се запазват промо условията, или автоматично ще ме метнат на Смарт ХЛ?
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
За ограничението не знам, но условията на твоя план бяха, след изтичане на промоционалния срок (24 месеца) цената става стандартна 100лв. Това, че го няма плана вече, няма значение.
Re: Re: Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Няма как автоматично да те преместят на друг план. За това си подписал договор- и ти и те да знаете, че за 24 месеца е това. А след това отиваш на стандартни условия (100 лв на месец). И това трябва да ти го пише в договора.
Само на предплатените се случват събитията, при които те местят без да искаш на други условия (Мтел и Теленор). Но пък тям нямаш договор и можете дружно да си правите каквото искате.
Само на предплатените се случват събитията, при които те местят без да искаш на други условия (Мтел и Теленор). Но пък тям нямаш договор и можете дружно да си правите каквото искате.
[Quote]аз дали си оставам на старите условия при ограничение на 128кбпс, или да го духам?[/Quote]
Каквото ограничение (като скорост) ти пише в договора, такова е до изтичането на договора, след това могат да го променят (ако искат/решат).
Каквото ограничение (като скорост) ти пише в договора, такова е до изтичането на договора, след това могат да го променят (ако искат/решат).
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Нова тарифна линия на VIVACOM дава повече минути и мобилен интернет
Това за ограничението на скоростта мисля, че го пише в общите условия, а не в договора. Ако е в договора не може да се променя, но общите условия могат, когато и както искат да си ги променят.