Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от PoceH_BS » 09 дек 2015, 16:12

Нормалното LTE е от 50+ Mbit, LTE Advanced от 150+, ти че се задоволяваш с "трохи" си е твой проблем. Теленор го пуснаха това псевдо 4G колкото за PR преди коледно-новогодишните празници. Нито имат честотна лента, нито капацитет на самите клетки. Който му харесва да му пише 4G и да му "точи" батерията по-бързо заради спорта, нека се "кефи". Единици са случаите (включително и твоя случай) когато се налага по-голяма скорост на ъплоад, но и от публикуваните тук скрееншоти се видя, че не винаги е много по-голям.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от zaboraboy » 09 дек 2015, 16:48

Не знам доколко тези спийд тестове са показател,но аз така и не измерих тези високи скорости,за които пишете. На 4G на няколко пъти измерих по 25 мб/с ,но в повечето случаи не повече от 10.А на 3G едва 5мб/с. Иначе отваря доста бързо,не се замисля никак,нямам забележки.

dfxos
Регистриран: 03 окт 2010, 01:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от dfxos » 09 дек 2015, 16:49

Аз се прехвърлих днес, много съм доволен за момента, все едно съм си на вифи, дано запазят скоростите и за напред така

behroozwolf
Регистриран: 16 авг 2010, 09:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от behroozwolf » 09 дек 2015, 19:10

То така или иначе за мен 4G основно има полза само при определен тип потребители, но не и при масовия, едва ли ще има видима разлика дали за 4 секунди или за 2 ще ми се отвори един сайт при 3G не ме бърка. Според мен е хубаво, какво ще става от тук за 3G мрежата.

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от TRACKER » 09 дек 2015, 20:32

Колеги, явно някаква заблуда цари относно консумацията на ток от батерията при ползване на LTE...консумацията си е напълно в рамките на нормалното, почти колкото HSPA(+). Дори може би малко по-малка от 3G-то.

dfxos
Регистриран: 03 окт 2010, 01:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от dfxos » 09 дек 2015, 22:56

Нормално, през 4Г преносът на данни за секунда е по-бърз, при 3Г използва повече време за пренос демек и повече ток.

Според мен харченето на повече батерия е от това, че покритието още не е добро и на места се губи сигнала и телефона се тормози да търси постоянно за 4Г.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 11 дек 2015, 10:05

Извинявам се, но хайде да спрем с глупостите. Нещо не съм чувал за "нормална" скорост - има максимално достижима и средна. Някои наричат реална скорост тази, с която разполагат в даден момент и която варира непрекъснато.
Ако наистина глобул нямат капацитет, а пускат такова ЛТЕ, аз им свалям шапка. Никой друг не го предлага, така че, евала.
Да, върши ми работа, макар че е много рано да кажа, дали съм изкарал повече пари и колко (ако изобщо) заради тяхното 4Г. Определено обаче усещам спестеното време, което ми е малко трудно да остойностя. Съжалявам ако за повечето хора 4Г значи само по-бързо теглене на торенти и гледане на смешни клипчета във ФБ. Това би означвало, че изобщо нямат идея за 90% от възможностите на мобилните технологии, нито как да ги използват... Не е мой проблем всъщност.

STE1
Регистриран: 14 окт 2006, 20:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от STE1 » 11 дек 2015, 10:10

[Quote]Нормално, през 4Г преносът на данни за секунда е по-бърз, при 3Г използва повече време за пренос демек и повече ток.

Според мен харченето на повече батерия е от това, че покритието още не е добро и на места се губи сигнала и телефона се тормози да търси постоянно за 4Г.[/Quote]

Разхода на батерия при 4G е с 30% повече и на теория и на практика.

nike09
Регистриран: 14 юли 2008, 00:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от nike09 » 11 дек 2015, 10:59

Би ли споделил ти за какво го използваш,че ми стана интересно?Иначе за смешните клипчета и facebook съм съгласен с теб.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor вече предлага 4G услуги на 57% от населението

Мнение от samoznai » 11 дек 2015, 11:17

Лично аз изпращам на клиенти доста тежки файлове - с графики, снимки, чартове, някои от тях динамични. Файловете варират доста, но нерядко достигат 20-тина МВ, някои са по мейл, други ги качвам в облака. Обикновено през 3Г в София ми отнема около 15-25 мин да разхвърлям всичко, в Бургас - понякога по-малко. Сега с 4Г ми отнема поне с 5 до 10 мин по-малко, може и повече да спестявам ама не съм засичал точно. Също гледам онлайн предавания и събития по служебни причини. И за фън също, естествено, мачове, филми... И през 3Г ставаше, ама сега е още по-добре. Но аз съм си основно в София, тук като цяло нямам проблеми с мрежата. А ти какво цъкаш? Преди да ни е порязъл модератора за офтопика...

Отговори