Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Спомням си, когато беше модерно феновете на Apple да изтъкват как към тяхната група принадлежат сам отрабни индивиди. Сега бавно Samsung се превръща в Apple, а феновете не остават по-назад - другите не разбират нищо; те си харчат парите са най-доброто на пазара; никой не може да ги достигне нито по ум, нито по фунцкии на телефона. Познат акартинка. Дай да се посмеем дано. Аз все още не разбирам колко гениални фотграфи са всичките потребители на Samsung във форума, например, за да говорят за най-добри камери и т.н. Ама нали няма никой в гащите, дай поне с телефона да се похвалим. :D
Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Самсунг бяха смачкани от конкуренцията на фотоапарати, а сега обясняват, че били най... Да ги обясняват тия на някой друг. Къде са им DSLR фотоапаратите, професионалните камери... Докато произвеждаха, кой световноизвестен фотограф използваше фотоапаратите им? Всички снимат с едни други марки, които няма нужда да споменавам, всички ги знаете отлично, но тук ми обяснявате, че Самсунг били открили топлата вода. Вярвайте си!
Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Абе колеги, като толкова пишете и имате мнения, я кажете кои от изброените смартове и от колко време имате. Темата не е за dslr-и, мисля че става дума за мобилни камери. Аз имам S6 от стъпването му на пазара в България и няма човек, който да не е възхитен от качеството на снимките, които прави.
По темата- дори и с толкова по-светла оптика, ъпгрейда от 6 към 7 според мен не си заслужава.
По темата- дори и с толкова по-светла оптика, ъпгрейда от 6 към 7 според мен не си заслужава.
Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Голямо тръбене за снимки на тъмно. За това си има светкавици с ксенон.
А на светло какви ли снимки прави :D
А на светло какви ли снимки прави :D
Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Въпроса е уместен, защото за пълен мрак си има светкавица, а 12MP не са много, като за широкоъгълна камера при дневна светлина. Apple избраха тази резолюция, тъй като това е минимума за видео в 4K. Азиатците да не останат назад, взеха че ги копираха. А можеха да сложат физически по-голям сензор си резолюция доближажаща 808. Тази седмица щракнах няколко снимки на тъмно с PDAF. Резултата беше трагичен, естествено... Направи ми впечатление , че на "Нощен режим" телефона снима по-светло , отколкото е в действителност, но нито може да се фокусура, нито хваща коректно цветната температура. Трябва си ръчен режим, статив и няколко секунди експозиция.
[Quote]А можеха да сложат физически по-голям сензор си резолюция доближажаща 808. [/Quote]
Тогава няма ли да е много дебел?
S6 снима чудесно, S7 ще снима още по-добре, това е важно за феновете.
За снимане при ниска осветеност без светкавица са важи ръчните настройки, какво исо позволяват, колко секунди композиция, баланс на бялото...
Тогава няма ли да е много дебел?
S6 снима чудесно, S7 ще снима още по-добре, това е важно за феновете.
За снимане при ниска осветеност без светкавица са важи ръчните настройки, какво исо позволяват, колко секунди композиция, баланс на бялото...
Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Сензора е силициева пластина с дебелина 1/10 от милиметъра. Физическите му размери са дължина/ширина, примерно 7 на 8 милиметра. :) Оптиката запълва остатъка от модула, но и това не е болка за умиране, тъй като самото кубче е високо едва 6 милиметра. Въпроса е къде ще се сложи. Събира се без проблем, ако опира в предното стъкло. Започва да се подава извън корпуса, когато е зад сандвича на LCD-то и магнезиевото шаси.
-
- Регистриран: 24 окт 2008, 17:47
Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Според мен, тези неща за самсунг-овите измишльотини, че снимали толкова добре си е липса на обективност и на опитност, преди години нямаше телефони, които да снимат по-добре от НОКИА и СОНИ, за ваше съжаление и днес е така, първенци са лумиите, а след тях са сонитата, защото все още за най-добра оптика се ползва CARL CEISS, а най- добрите сензори са на SONY. Това, че много от хората тук няма да се съгласят с написаното от мен ще е защото са заблудени и вярват на рекламни трикове.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Камерата на Samsung Galaxy S7 прави голяма крачка напред
Цайс просто сертифицират кйтайските заводи на Foxconn, бошлаф работа.
-
- Регистриран: 30 окт 2008, 10:29
За какво да се напрягат. Слагат едно стъкло и сим скар слот и са номер едно, поне те така казват:) samEsung