4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

lapnigo
Регистриран: 15 апр 2016, 11:08

Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от lapnigo » 15 апр 2016, 11:23

На село покритието както и да е- физически не може да се покрия всяко село и махала.
Гаврата е, че 3Г-то е илюзия и по сериозни участъци от главните пътища- все е напредък от предишното "няма мрежа" към 2Г мрежа, но не стига. И е смешно да ми се надуват колко им е велико 4Г-то, а в същото време Спотифай не ми работи през поне 1/4 от пътя София-Варна- по-добре да осигурят стабилно DC-HSPA с 30Мбит/с на 95% от територията отколкото да ми се дуят с бесни скорости в 5 големи града...

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 15 апр 2016, 11:33

Къде пише че задължително се достига тази скорост? аз и повече от 25-26 на 3г не съм виждал...за 42 да не говроим и какво от това

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от Blue Sky » 15 апр 2016, 15:22

Не слагай думи в устата ми. Ясно ми е, че НЕ СА ДЛЪЖНИ да осигурят покритие навсякъде, всичко е въпрос на търсене и предлагане, но това, което казвам аз, е че има ОГРОМНО разминаване между показаната детайлизирана карта на сайта им и реалната услуга. ;)

vivafenklub
Регистриран: 05 апр 2016, 10:15

Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от vivafenklub » 15 апр 2016, 15:30

Услугата е единствената работеща в национален мащаб в допълнение с 3.5 и 3G.
Какво предпочиташ ?
Макс Телеком с тяхното покритие ли ?
Или Булсатком с тяхната услуга ?
Моля те, не ставай смешен.

stangelov
Регистриран: 18 юли 2008, 15:19

Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от stangelov » 15 апр 2016, 16:13

Слабо ме бърка това, което показват/казват другите. Подготвен съм си доста добре. Просто ме е яд как лъжат хората - 1во, че предлагат 4G, 2ро къде го предлагат и 3то какви скорости предлагат. И пак казвам важен за мен е и обхвата на услугата - ОК, няма 4G на много места, ама то и 3G няма. Примери? Да не кажеш, че не съм подготвен. магистрала Тракия около прохода Траянови Врата - Виваком си има 3G, а Теленор трудно имат обхват. Пътя Бобов дол - Дупница - 5 км "мрак"! Магистрала Струма - точно на 5 км от Благоевград изчезва обхвата. Обхват!!! Не само нет-а. Примери искаш ли още? Проходът Шипка - няма 3G, Виваком има! Слънчев бряг и 4G?! Още искаш ли? Пътувам много, говоря не малко минути на ден. Интернет пък ми трябва доста. Как да се доверя на услуга, която в радиус от 4-5 км се мени от 2G до 4G? Подготвен съм, па се изказах, ОК?

Blue Sky

Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от Blue Sky » 15 апр 2016, 16:51

Бате, не се изказвай неподготвен. ;)
1) Не съм казал, че имаш по-лошо покритие от Макс и Булсатрком
2) Никъде не съм споменал 4Г, а САМО това, че има огромно разминаване между теоретичното и реалното.

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от samoznai » 15 апр 2016, 17:02

Е, фанах те, че говориш наизуст - споециално за София - Бургас не мож ме барна: по минимум 4 пъти на месец - дъщеря ми не пътува без Маша и мечока в Тубата и вибокс. с 3Г-то на Теленор Не спи-ра, нито за миг! През последните шест месеца и повече не сме имали никакви прекъсвания. Тя си гледа филмчетата, аз си слушам tuneIn радио всичко е през 3Г. за За Струма не съм наясно. За Шипка също и си го признавам.
за Виваком не знам, не ги ползвам. Сега, да съм само аз, ама поне 50 човека от ненам си колко града да ти постват тестове и ти пак...за Теленор си просто неподготвен, извинявай.

stangelov
Регистриран: 18 юли 2008, 15:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от stangelov » 17 апр 2016, 17:12

Ок. Явно Iphone-а лупен от Теленор не става. Пак да отбележа, че в София 3G-то на Теленор ми върви по-бързо от 4G. Аз знам какво си виждам. И нашия пътува навсякъде с различни клипчета :)

vivafenklub
Регистриран: 05 апр 2016, 10:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от vivafenklub » 17 апр 2016, 18:44

Бате не се изказвам неподготвен, много съм си подготвен дори по темата комуникации.
1.По темата с покритието няма да изразявам собствено мнение защото ползвам всички оператори а забележки имам към два от тях, това са Мобилтел и Булсатком.
Булсатком са много готини като фирма но 4G услугата им за нищо не става. За Мобилтел всички знаем колко пари струва тяхната услуга.
2.По отношение на разминаването ти предлагам да си инсталираш безплатно от маркета приложението "Antenas de Celular" и да направиш подробен анализ на броя базови станции и да прецениш кой оператор най-много ще ти е по мярка да ползваш.

Blue Sky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G мрежата на Telenor вече покрива 75% от населението на страната

Мнение от Blue Sky » 17 апр 2016, 20:54

Няма какво повече да коментирам постове на спамър, който рекламира гореспоменатото приложение във всичките теми.

Моля, модераторите да вземат необходимите мерки.

Отговори