4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Само Vivacom останаха да видим кога ще се седят . Предвид факта че са с най - големи претенции. :S
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Интересно, даде ми че сим-картата ми е съвместима.Фабрична микро-сим сменена преди 3 години.
Дияне, първата тема е за пускане от 1-ви(остаряла), втората е заключена така че колко са всъщност темите?
Дияне, първата тема е за пускане от 1-ви(остаряла), втората е заключена така че колко са всъщност темите?
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
Утре отивам до Мтел да си сменя моята SIM карта, за да съм готов за 25-ти април. :)
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Колкото Г-ъто по-големо, толкова повече мобилен трафик хората свикват да ползват :)
4Г - много прекрасно, но докато Мтел не нормализират отчитането на трафика си за мобилен интернет за таблет/лаптоп не ги виждам изобщо конкурентни на Теленор и Виваком в областта мобилен интернет за лаптоп/таблет, т.е. в областта на по-големите обеми мобилен интернет.
Сравнение за отчитане на трафика съответно за абонаментен/предплатен мобилен за таблет/лаптоп:
Мтел:
Метод на отчитане на трафика за пренос на данни - на всеки 100 КВ.
Начин на таксуване – на 20 KB
Теленор:
Минималното първоначално таксуване е 5 КВ, а интервалът на последващо таксуване е 1 KB.
Минималното първоначално тарифиране на данни е 100 KB, след което е с точност до 1 КВ.
Виваком:
Трафик на данни се тарифира на 1 KB.
Минималната първоначално таксуване е 100KB, след това на сесии от 10KB.
И докато за предплатения мобилен за таблет/лаптоп - както и да е, то за абонаментния - тарифиране на 100 КБ в днешно време??
4Г - много прекрасно, но докато Мтел не нормализират отчитането на трафика си за мобилен интернет за таблет/лаптоп не ги виждам изобщо конкурентни на Теленор и Виваком в областта мобилен интернет за лаптоп/таблет, т.е. в областта на по-големите обеми мобилен интернет.
Сравнение за отчитане на трафика съответно за абонаментен/предплатен мобилен за таблет/лаптоп:
Мтел:
Метод на отчитане на трафика за пренос на данни - на всеки 100 КВ.
Начин на таксуване – на 20 KB
Теленор:
Минималното първоначално таксуване е 5 КВ, а интервалът на последващо таксуване е 1 KB.
Минималното първоначално тарифиране на данни е 100 KB, след което е с точност до 1 КВ.
Виваком:
Трафик на данни се тарифира на 1 KB.
Минималната първоначално таксуване е 100KB, след това на сесии от 10KB.
И докато за предплатения мобилен за таблет/лаптоп - както и да е, то за абонаментния - тарифиране на 100 КБ в днешно време??
Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
EDIT: Мтел преди малко ми отговориха, че е най-добре да си сменя SIM картата след 25-ти април, тъй като тогава ще е безплатна смяната.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Ахахахаха, само и само да изпреварят оранжевите с няколко дена на пожар са пуснали инфото ;) да се обзаложим ли за ПИАР скоростите дето са описали ...... Няма дори малко да се доближат до написаните. И Мтел и Вива стартират с по 5MHz, така че всичко друго е бла бла.
На мен ми отговориха, че картата ми е съвместима. Очаквам с нетърпение 25-ти :D
Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
В понеделник ще има пресконференция по темата. Някой знае ли къде ще е и в колко започва?
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: 4G мрежата на “Мтел” стартира на 25 април
В понеделник, 25.04 ще има среща с CTO-то на Мтел в централата им. Ние ще бъдем там и ще ви информираме почти в реално време :)