Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите (обновена)
-
- Регистриран: 30 яну 2016, 11:58
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
[Quote]Над 300 ppi човешкото трудно би различило дали е Full HD, 2K, 4K и т.н[/Quote]
Има огромна разлика. Имал съм всички ноутове и съм ги сравнявал директно.
[Quote]а отделно на слънце се вижда идеално, докато Super AMOLED на слънце дори S7 Edge е трудно да се каже, че се вижда що годе нормално,[/Quote]
Тези ги разправяй на някой друг. Това беше преди 2-3 години . Купих на жената айфон 7 за подарък и дисплея му е жалък за 600 паунда, които платих. А спрямо моя note 5, направо изглежда жалък при всякакви условия : слънце, сянка, ден и нощ.
Има огромна разлика. Имал съм всички ноутове и съм ги сравнявал директно.
[Quote]а отделно на слънце се вижда идеално, докато Super AMOLED на слънце дори S7 Edge е трудно да се каже, че се вижда що годе нормално,[/Quote]
Тези ги разправяй на някой друг. Това беше преди 2-3 години . Купих на жената айфон 7 за подарък и дисплея му е жалък за 600 паунда, които платих. А спрямо моя note 5, направо изглежда жалък при всякакви условия : слънце, сянка, ден и нощ.
Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
[Quote]Купих на жената айфон 7 за подарък и дисплея му е жалък за 600 паунда, които платих. [/Quote]
Айфона винаги е бил повече софтуер отколкото хардуер и винаги са били "назад" в технологиите от другите като процесор, рам, екран и т.н.
Но пък са напред с 3д тъч, отпечатък, вибрация, липса на физически бутон и т.н
Не сравнявайте Айфона по хардуер, на хартия винаги е по-слаб.
Айфона винаги е бил повече софтуер отколкото хардуер и винаги са били "назад" в технологиите от другите като процесор, рам, екран и т.н.
Но пък са напред с 3д тъч, отпечатък, вибрация, липса на физически бутон и т.н
Не сравнявайте Айфона по хардуер, на хартия винаги е по-слаб.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Аз все още не виждам разлика между 1080p и 2K (предишния ми телефон срещу сегашния), така че вече съм напълно сигурен, че разликата, за която се говори толкова често в този форум, има общо с технологията на екраните, но не и с резолюцията (при тези размери, разбира се). :)
Сложи телефоните един до друг с еднакъв уолпейпър и гледай:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
[Quote]СтенлиРойс:
Има огромна разлика. Имал съм всички ноутове и съм ги сравнявал директно.[/Quote]
Има значение технологията на екрана, а не толкова резолюцията му, но това няма как да го забележиш с просто око.
[Quote]СтенлиРойс:
Това беше преди 2-3 години . Купих на жената айфон 7 за подарък и дисплея му е жалък за 600 паунда, които платих. А спрямо моя note 5, направо изглежда жалък при всякакви условия : слънце, сянка, ден и нощ.[/Quote]
S7 Edge как ще е на 2 - 3 години като излезе тази година?
Говорим за директна слънчева светлина върху екрана, при която повечето телефони блестят/отразяват така, че почти нищо не се вижда на екрана освен, ако не гледаш под определен ъгъл.
Има огромна разлика. Имал съм всички ноутове и съм ги сравнявал директно.[/Quote]
Има значение технологията на екрана, а не толкова резолюцията му, но това няма как да го забележиш с просто око.
[Quote]СтенлиРойс:
Това беше преди 2-3 години . Купих на жената айфон 7 за подарък и дисплея му е жалък за 600 паунда, които платих. А спрямо моя note 5, направо изглежда жалък при всякакви условия : слънце, сянка, ден и нощ.[/Quote]
S7 Edge как ще е на 2 - 3 години като излезе тази година?
Говорим за директна слънчева светлина върху екрана, при която повечето телефони блестят/отразяват така, че почти нищо не се вижда на екрана освен, ако не гледаш под определен ъгъл.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
Да, и не виждам разлика, която да идва от резолюцията. Виж, технологично се различават много и това се отразява на цветовете, но не и на чистота на картината. :)
muamamu, а защо тогава между s7 edge и iphone 7 plus разлика има? и то е осезаема?
би ли ми отговорил на този въпрос?
би ли ми отговорил на този въпрос?
-
- Регистриран: 04 юли 2006, 23:05
И дете вече знае, че на Самсунга са яко пресатуирани цветовете и са неточни...та ей от там идва разликата....ама ци ганин на шаренко се радва !
Виждаш разлика, защото технологиите са различни. Единствената разлика, която можеш да видиш в картината, благодарение на резолюцията, е в съвсем малките детайли, което е ужасно трудно при толквоа малки екрани. Защо, ти да не би да виждаш квадрати на iPhone-а?
@silviivanova От няколко години насам Samsung предлагат режим с абсолютна точност на цветовете, само че тази "абсолютна" точност се наблюдава в контролирани условия (лаборатория, например). При нормални условия повечето хора предпочитат малко по-студени цветове. :)
@silviivanova От няколко години насам Samsung предлагат режим с абсолютна точност на цветовете, само че тази "абсолютна" точност се наблюдава в контролирани условия (лаборатория, например). При нормални условия повечето хора предпочитат малко по-студени цветове. :)
-
- Регистриран: 30 яну 2016, 11:58
Re: Re: Още от подменените бройки на Galaxy Note7 се запалиха в Щатите
[Quote]И дете вече знае, че на Самсунга са яко пресатуирани цветовете и са неточни...та ей от там идва разликата....ама ци ганин на шаренко се радва ![/Quote]
То затова на новия айфон 7 цветовете се доближават до Супер Амолед :D
@Centur, откога и ти "обърна" рвзбата, че и на директна слънчева светлина : директно ЛЪЖЕШ.
Много ми харесва фенове на айфоните да ми обясняват, особено за смартфони.
То затова на новия айфон 7 цветовете се доближават до Супер Амолед :D
@Centur, откога и ти "обърна" рвзбата, че и на директна слънчева светлина : директно ЛЪЖЕШ.
Много ми харесва фенове на айфоните да ми обясняват, особено за смартфони.