Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

TRG
Регистриран: 16 сеп 2012, 01:01

Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

Мнение от TRG » 27 окт 2016, 03:21

Всичко звучи прилично освен това, че използват графични карти от минало поколение. За тези пари човек спокойно ще си вземе Titan X (Pascal) и другия необходим хардуер и въобще няма да се занимава с All-in-one глупости... Известно ми е, че такива машини се разработват дълго време, но толкова ли не можеха да кажат на Nvidia: "Ще пускаме нови машини - какво ще предложите от към графична производителност?" Вместо да слагат чипове на по една-две години (965М - година и половина; 980М - две години), можеха да се ориентират към 1070, която не е толкова мощна колкото Titan X, но пък е доста по-мощна от 980М. Според мен чистят стари наличности и са ги взели на такива цени, че ако продадат и половината планирани бройки ще излязат на отлична печалба.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

Мнение от PoceH_BS » 27 окт 2016, 07:53

[Quote]въобще няма да се занимава с All-in-one глупости...[/Quote]

Ами те All-in-one глупостите са като патката:

1. Може да лети, но не както орела.
2. Може да тича, но не както пантерата.
3. Може да плува, но не както делфина.

При тях винаги е имало компромиси и никога не са били на топ ниво.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

BoyanSherbanov
Регистриран: 20 авг 2013, 11:48

Мнение от BoyanSherbanov » 27 окт 2016, 08:02

Не виждам защо, когато си тотално некомпетентен явно в хардуера се изказваш изобщо? Защо не сложили titan x или защо не говорили с nvidia, ама ти сериозно ли го мислиш ??? Тя тази видео карта като обем е по-голяма от цялото устройство ве много си зле. Естествено ще ползват по-стари, но много оптимизирани особено от към охлаждане и разход на ток чипове понеже няма друг начин за да го наврът в това устройство.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

Мнение от muamamu1 » 27 окт 2016, 08:28

Глупости! Pascal поколението работи значително по-икономично, отколкото Maxwell. Можеха да сложат 1060 или 1070 без проблем. Направо е смешно, когато искат такива пари. Особено пък за лаптопа им! 2400 долара за процесор от миналогодишното им поколение вече и карта на 2 години?! Не, мерси. А за Studio-то можеше поне да сложат 980 без M.

BoyanSherbanov
Регистриран: 20 авг 2013, 11:48

Re: Re: Re: Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

Мнение от BoyanSherbanov » 27 окт 2016, 08:45

Я ми прати линк за устройство с по-добра видео карта да видим като много ги разбирате нещата. То едно е да искаш друго е да го направиш, ето Самсунга са изхвърлиха яко да са напред в нещата и се усраха до ушите. Най-важното е да работи тази видео карта си е перфектна за това за което е предназначено устройството, то не е предназначено да се играе на Мафия 3 примерно. Има си хора които са мислили и преценили кое е най-добре, но да работи стабилно. Относно цената, това устройство не е предназначено за българските цървули.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 27 окт 2016, 09:32

Хора това не е Desktop, малко по сериозно.
1/ И сега не е ясно как ще се охлажда "кутийката", а вие искате хардуера да не е мобилна версия ( без M И U) букви. Прилича на някакъв ITX вариант. Какво искате да сложат, 100W процесор и 500W видеокарта :)
2/ Да знаете цена на WACOM монитор с подобен размер. Жокер - 2000$. Само монитор!!!
Екрана е еднакъв при всичките конфигурации. Т.е. минималната цена от 2999$ не е много далеч. Скъпата е повече с около 500-1000$. Реално може би е 2500$-3200$.
Ето и линк http://forums.macrumors.com/threads/microsoft-announces-surface-book-i7-desktop-pc-surface-studio-and-windows-10-creators-update.2009439/ към темата във форума на Apple. От вчера вече има над 1000 мнения и 99.99% са положителни.
Това, че вие не може да си го позволите, си е ваш проблем.
Чака се отговорът на Apple...
Е така за спорта :)

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Мнение от muamamu1 » 27 окт 2016, 10:09

Цената щеше да е оправдана, ако изпозлваха hardware от [B]тази година![/B] Сега получаваш настолен9 макар и AIO, компютър, който е по-бавен от ВСЕКИ лаптоп с GTX 1060, 1070, 1080 И 980 за лаптопи. Заради това според мен е безобразно да искаш хиляди долари. Все едно S8 да излезе със Snapdragon 805, например.

За сравнение:
http://www.notebookcheck.net/Nvidia-Pascal-for-Notebooks-In-depth-Benchmarks-for-the-Geforce-GTX-1080-SLI-GTX-1070-and-GTX-1060.171566.0.html

Официалното представяне на Pascal за лаптопи от [B]16.08.2016[/B]: http://www.anandtech.com/show/10564/nvidias-geforce-gtx-10series-for-notebooks-unveiled-launching-today

Та така, не, мерси, не бих дал пари за чиповете, които са останали на Nvidia. Мерси за предложението, все пак. :)

За лаптопа няма да коментирам, само ще пусна това ревю на модел, който е горе-долу също толквоа дебел: http://www.notebookcheck.net/Aorus-X5-v6-Notebook-Review.179321.0.html Всъщност са на една и съща дебелина в най-дебелите си части. И цената е същата. :)

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 27 окт 2016, 10:46

Ще видим довечера какво ще покажат, но се говори, че са само лаптопи.

btw това не е форум на Apple, а на независим фенски сайт.

TRG
Регистриран: 16 сеп 2012, 01:01

Re: Re: Re: Surface Studio впечатлява с характеристики и цена

Мнение от TRG » 28 окт 2016, 03:05

@muamamu1 - Благодаря, че отговаряш вместо мен с всичко, което написа съм съгласен.

И да допълня - разбирам от хардуер до ниво базови компоненти като кондензатори, полупроводникови елементи, без да съм хардуерен архитект или инженер.

Никъде не съм писал да сложат в AIO Titan X Pascal, а казах, че за тези пари човек ще си сглоби сам машина с въпросната видеокарта.

Искаш пример за машина на пазара с GTX 1070 - за AIO - не знам, защото не ги следя, но за лаптоп, чиято архитектура (и ако пак намекнеш, че не разбирам от хардуер ще те поканя на някоя лекция във ФМИ) е много сходна до AIO-тата, веднага ти давам - HP Omen 17 - 1700 евро; Asus ROG - 2000 евро и Acer Predator 17 - 2000 евро на пазара в България (място откъдето да си ги купите няма да посочвам, за да не сметнете, че ги рекламирам). Посочих цените в евро, защото знаем, че стойностите в долари са за САЩ, а в ЕС те преминават в евро директно.

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 28 окт 2016, 12:06

... Surface Studio – компютър от типа all-in-one, който тази есен ще се продава в ограничени количества ...

И от Майкрософт са наясно, че твърде малко са баламите, които ще се вържат да купят неадекватния им хардуер. :)

Отговори