Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

ronnie
Регистриран: 09 юли 2004, 23:33

Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от ronnie » 04 дек 2016, 22:21

Факт е, че AMOLED дисплеите имат проблема burn-in от статични изображения. Факт е и че при някой модели/производители проблема си личи след 5-6 месеца употреба на телефона, а при други след 1,5 година и може да не забележиш нищо преди да го продадеш на следващия собственик. Проблема ясно се вижда при едноцветни тапети и почти отсъства при "шарени" картинки, снимки и wallpapers.

https://www.youtube.com/watch?v=FoYZ1XTsM1I

Deo777
Регистриран: 08 мар 2012, 21:29

Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от Deo777 » 04 дек 2016, 22:59

Аз като собственик на Nexus 6, от самото му излизане на пазара (В Щатите) вече малко повече от години и нямам никакви проблеми с burn in пиксели.Преди това съм имам само Флагмански телефони с LCD панели основно на Сони и мога да кажа от личен опит, че лично за мен Amoled панелите дават много по наситени и красиви цветове
ПС: Иначе преди да си купя Nexus-а, ме притесняваше имено проблема с burn in пиксели, както казах след малко повече от 2 години употреба, нямам никакви проблеми. И ще кажа че съм убеден именно защото чета по цчл ден стати, които предимно на бял фон, иначе рядко пиша коментари, но просто исках да споделя личният си опит. А и съм толкова доволен от Nexus-а,че не мислч да го сменям скоро- та ще видим времето ще покаже да видим как ще е след 3 години употреба- това го кавам, защото преди несуса съм си сменял тефоните на мах 10-на месеца, а както казах съм вече 2 години и отгоре с телефона. Иначе всичко опира до вкус не искам да споря, с които и да е простосподелям свойте наблюдения.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от Wallker » 05 дек 2016, 00:20

Аз също имам Lumia 930 и тя има доста по-различен дисплей от 950 XL. 930 има по-ярък дисплей от 950 XL, и то доста по-ярък, както и цветовете са различни. 930 няма една функция, която е характерна специално за амолед екраните, а именно glance screen, светят само определи пиксели, които показват картина, и разбира се икономисват доста ток. 930 няма glance screen, и въпреки, че навсякъде пишат, че телефона е с амолед, аз малко се съмнявам. По-скоро 930 не е с чист амолед, а някаква негова разновидност. Но потвърждавам, че има супер дисплей, моята лумия 930 също няма проблеми с дисплея, но има доста по-голяма яркост и различни цветове от 950 ХЛ.

П.П. Прочетох ти коментара отново, и съм прочел, че имаш 930 вместо 950. На твоята лумия проблема също го има, просто не си го забелязал. Инсталирай си фейсбук приложението от магазина, стартирай го, и докато виждаш синия екран, скрии лентата с бутоните и направи екранна снимка. После виж снимката от галерията и пак скрий бутоните. Идеята е да направиш изцяло синя екранна снимка, без да се виждат оперативните бутони в лентата. Ще видиш, че бутоните са ти отбелязани и се виждат дори като са скрити върху синия свят. Аз също мислех, че нямам проблеми уви имам, личи си. И като сравня бяла снимка на моята лумия с бяла снимка на чисто нова лумия 950Хл, ще видиш, че има разлика в белия цвят.

П.П. Клипчето, което Ronnie е постнал е именно това, за което говоря. За мен това е проблем, някои хора не обръщат внимание на това нещо, но за мен то е проблем, и то не производствен, а просто самата технология е такава. Това от клипчето е характерно за всеки един амолед екран и твоята Lumia 950 Xl също страда от този проблем, дори и да не си забелязал.

СтенлиРойс
Регистриран: 30 яну 2016, 11:58

Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от СтенлиРойс » 05 дек 2016, 02:43

Проблемите са само в главите ви. Имал съм толкова много телефони със Супер Амолед и никой не е мръднал, нито има описаните проблеми. Става въпрос за единични бройки. Все едно IPS нямат проблеми, пожълтяване, петна и какво ли не. И там са единични бройки. Имам един Samsung Wave S8500 на 7 години и е като нов, Galaxy S-дисплея не е мръднал, S3, note 2,3,4,5 и всички дисплеи са непокътнати.
И преди да говорите глупости за неестествени цветове, прочетете какво е цветоусещането в човека и какво точно е цвят.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 05 дек 2016, 07:28

[quote]Аз също имам Lumia 930 и тя има доста по-различен дисплей от 950 XL. 930 има по-ярък дисплей от 950 XL, и то доста по-ярък, както и цветовете са различни. 930 няма една функция, която е характерна специално за амолед екраните, а именно glance screen, светят само определи пиксели, които показват картина, и разбира се икономисват доста ток. 930 няма glance screen, и въпреки, че навсякъде пишат, че телефона е с амолед, аз малко се съмнявам. По-скоро 930 не е с чист амолед, а някаква негова разновидност. Но потвърждавам, че има супер дисплей, моята лумия 930 също няма проблеми с дисплея, но има доста по-голяма яркост и различни цветове от 950 ХЛ.

П.П. Прочетох ти коментара отново, и съм прочел, че имаш 930 вместо 950. На твоята лумия проблема също го има, просто не си го забелязал. Инсталирай си фейсбук приложението от магазина, стартирай го, и докато виждаш синия екран, скрии лентата с бутоните и направи екранна снимка. После виж снимката от галерията и пак скрий бутоните. Идеята е да направиш изцяло синя екранна снимка, без да се виждат оперативните бутони в лентата. Ще видиш, че бутоните са ти отбелязани и се виждат дори като са скрити върху синия свят. Аз също мислех, че нямам проблеми уви имам, личи си. И като сравня бяла снимка на моята лумия с бяла снимка на чисто нова лумия 950Хл, ще видиш, че има разлика в белия цвят.

П.П. Клипчето, което Ronnie е постнал е именно това, за което говоря. За мен това е проблем, някои хора не обръщат внимание на това нещо, но за мен то е проблем, и то не производствен, а просто самата технология е такава. Това от клипчето е характерно за всеки един амолед екран и твоята Lumia 950 Xl също страда от този проблем, дори и да не си забелязал.[/quote]
Човече, тотално си се оплескал! Лично аз не можах да разбера какъв телефон имаш - 950XL или 930?
Аз много ясно съм си написал какъв телефон имам - 950. А това, че теб те съмнява, че производителят лъже, че 830 е с AMOLED дисплей, показва само твоята предубеденост.
И да, моята 950 няма прегаряне, защото отдавна съм открил функцията за скриване на навигационната лента.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от Spikul » 05 дек 2016, 07:32

[quote]Това, че е българин да не го прави по-малко специалист от тях или защото е Българин не разбира много много от тия неща. Това, че човек е решил да се реалицира в България няма лищо лошо нито го прави по-лош от много специалисти от други националности.
На някой от по-големите тук във форума не им писали тройки в училище само за присъствие в часа, или нормално поведение, или за това че си е написал трите имена без грешка.[/quote]
Правиш ли разлика между разбиращ и профи в областта на производството на дисплеи?
Точно това, че е българин, означава че не е профи в областта на производството на дисплеи, защото само в изброените от мен държави се правят разработки и иновации - ФАКТ.

TrEnIoRa
Регистриран: 18 окт 2005, 23:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от TrEnIoRa » 05 дек 2016, 11:54

Само едно се чудя, защо човек който довчера не знаеше какво точно е LCD LED и OLED, непрекъснато спори на тази тема!?
Мистерия...

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от buttman » 05 дек 2016, 12:17

[Quote]но профитата в тази област работят в Япония, САЩ и Южна Корея.[/Quote]
Не е така. Много са компаниите - в Швейцария, Шотландия, Тайван, Индия,Германия, Франция, Китай, Израел, Холандия... Само в Европа са над 60 компании.
Най-развитите европейски страни и САЩ отдавна прехвърлят производствените процеси на други страни с изключение на стратегическите отрасли.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от Wallker » 05 дек 2016, 17:48

Имам и 930 и 950 XL. И двата са с Amoled дисплей с clear black технология и горила стъкло, но имат различна яркост, различен ъгъл на видимост, различни цветове... Хайде като толкова много знаете, обяснете ми защо има разлика? Защо на lumia 950 XL бялото е станало жълто, защо има изгорели пиксели, и защо има по-ниска яркост от 930????? И после елате да ми говорите още глупости за цветоусещане и какво било цвят... На много места пише, че цвета е илюзия на подсъзнанието. Но ако беше илюзия, защо не мога да искам да виждам нещата в черно и бяло, когато си поискам? Защо другите хора виждат даден предмет в същия цвят като мен?

А за теб специално СтенлиРойс, заповядай на работното ми място, гр. Бургас, Технополис 1, за да ти покажа на какво ла*но мяза супер амолед дисплей на самсунг телефон, който е мостра от 6 месеца и е с постоянно светещ екран и постоянно сменяща се картинка на дисплея! Няколко пъти сме излагали чисто нови телефони на мостра и след време супер амоледа показва същите проблеми, и това не е производствен дефект, а проблем при самата технология! Телевизорите с Амолед са същата история! Иди и ги разгледай, в Технополис и Техномаркет има мостри бол... Знаеш ли колегите от отдел Телевизори колко обичат да продават телевизори с амолед дисплей? Аз ще ти кажа.. не обичат защото клиентите постоянно ги връщат ядосани на рекламация заради проблемите, които споменах, за които ти казваш че са производствени...

И спрете да ме оборвате и да оплювате... изразих лично мнение и не го налагам! Давам реални факти, видеото по-горе го потвърждава, а не като вас "имам супер амолед * години, и нямам проблем...". Дай го да го видя този телефон, донеси го да го огледам и да ти го сравня с чисто нов същия модел да видиш как ще улегнеш. Не казвам, че амолед екраните не са хубави, а че просто са недоразвити като технология. Дано сега като ги "популяризират" Apple да им обърнат по-специално внимание и да махнат тези дефекти.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Китайски производители създават консорциум, за да си осигурят AMOLED панели

Мнение от buttman » 05 дек 2016, 18:52

Според мен от S6 насам Амолед дисплеите на Самсунг са отлични. Аз лично съм ползвал S2 и S3. Дисплеите им бяха отвратителни.

Отговори