Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
След края на разговора, веднага погледнах, че цената на разговора се е отразила.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Връщам малко стар спор отново. 112, както и останалите спешни номера, които все още функционират, могат да се набират от всяко едно устройство, стига то да има НЯКАКВА сим карта. Не трябва да е активна, няма значение дали е мобилен интернет или има достъп и до гласовата услуга, както и дали има покритие. Просто някой от другите оператори трябва да има същото в района. Така че, упреците, че през приложението не може да се набере 112 са неуместни, тъй като се предполага, че всеки от ползвателите, ще го използва със смартфон и някакъв мобилен интернет. Независимо дали от Булсатком или от друг оператор, все ще има някаква сим карта.
Иначе интересно ми е за изявлението на Максим Заяков, относно това, че всички усилия са насочени към изстрелването и въвеждането в експлоатация на спътника, както и временно няма възможност за инвестиции в 4G мрежата. Многократно до сега са отлагали услуги, минавали са месеци без инвестиции, но като цяло не са уведомявали клиентите си за това и винаги са се покривали някак. Или се опитват по някакъв начин да спечелят симпатии към потнециални клиенти, когато развият мрежата си, или умишлено правят такова изявление за заблуждаване на конкуренцията. Въпреки, че повечето от големите оператори са предпазливи и едва ли толкова лесно биха ги елиминирали като конкурент, въпреки че се опитват да покажат, че не се впечатляват от Булсатком, според мен имат изестни притеснения, относно това, което ще пуснат.
Иначе интересно ми е за изявлението на Максим Заяков, относно това, че всички усилия са насочени към изстрелването и въвеждането в експлоатация на спътника, както и временно няма възможност за инвестиции в 4G мрежата. Многократно до сега са отлагали услуги, минавали са месеци без инвестиции, но като цяло не са уведомявали клиентите си за това и винаги са се покривали някак. Или се опитват по някакъв начин да спечелят симпатии към потнециални клиенти, когато развият мрежата си, или умишлено правят такова изявление за заблуждаване на конкуренцията. Въпреки, че повечето от големите оператори са предпазливи и едва ли толкова лесно биха ги елиминирали като конкурент, въпреки че се опитват да покажат, че не се впечатляват от Булсатком, според мен имат изестни притеснения, относно това, което ще пуснат.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Странни изводи правиш, на мен ми изглежда точно обратното - щом изрично споменават за трайно замразяване (Не съм видял някъде да се споменава за яременно), значи няма да я бъде мрежата/услугата. При тях ”Очаквайте скоро” си е цяла вечност, а какво остава за ”не очаквайте”.
И по-скоро не им пука изобщо за клиентите, а сметат да се насочът към печалба от наеми.
И по-скоро не им пука изобщо за клиентите, а сметат да се насочът към печалба от наеми.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Пука им и то много за клиентите - 150 млн годишен приход не е шега работа. Но много неща се наеха да правят наведнъж и не смогват(просто защото нямаше как да чакат - сега и да искат лиценз - няма вече). А и сме говорели колко конкуренцията ги спъва. Ето дори сега не им дават достъп до фикса или им дават такъв, който е почти неизползваем, и ще трябва да се борят в съда за всеки отделен случай.
Колкото до lte - то - не са казали край, спираме, не са скъсали плакатите в офисите, на мен ми звучи по-скоро като "Не мога да се занимавам сега. Като и ако ми останат сили, пари, ще се занимавам". Ще видим наесен - може от първите наеми да платят(част от) лиценза и да продължат.
Колкото до lte - то - не са казали край, спираме, не са скъсали плакатите в офисите, на мен ми звучи по-скоро като "Не мога да се занимавам сега. Като и ако ми останат сили, пари, ще се занимавам". Ще видим наесен - може от първите наеми да платят(част от) лиценза и да продължат.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Ако аз съм в роуминг важат ли безплатните минути към България?
Samsung Galaxy S22 ULTRA
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
В смисъл? Където и да занесеш устройство, на което приложението е инсталирано и е логнато с действащ акаунт, имаш български телефонен номер и съответните минути към България, стига да има интернет връзка. В случая, понятие като роуминг е неприложимо. Това е един от големите плюсове на приложението. Ако заминеш за САЩ и маш интернет връзка там, каквато има вече на почти всеки 2-3 метра, имаш български номер от Булсатком с безплатни минути към български номера. Това е предимство на всички VoIP услуги, освен ако някои не са ограничили достъпа до мрежата си само от една страна или да таксуват допълнително при вход от друга, но Булсатком не са такива.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Ще пътувам извън ЕС и се интересувам дали може да се набират български мобилни номера.
Samsung Galaxy S22 ULTRA
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Може, и то безплатно, само трябва да намериш интернет, който не блокира VOIP.
И теб могат да те избират, но пак само ако си в интернет и известия за пропуснати ще имаш само ако не е била паднала батерията.
И теб могат да те избират, но пак само ако си в интернет и известия за пропуснати ще имаш само ако не е била паднала батерията.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Има ли таквъв ,който да го блокира ?
Samsung Galaxy S22 ULTRA
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май
Някои оператори в чужбина и някои хотели блокират voip,skype, viber, за да се ползват техните по-скъпи услуги. В такъв случай трябва да ползваш VPN и пак ще стане . Vyprvpn напр имат 500 мб безплатно.