iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 24 авг 2017, 10:45

[Quote]Когато дадеш маса пари очакваш нещо [/Quote]
Знам, че си много горд, че си дал маса пари за айфонката, 1740лв на свободна продажба бяха, нали? А няколко месеца по-късно подписа договор без да взимаш апарат, така правят пичовете(yes)
Та какво очакваш като дадеш маса пари? Може би дисплей заемащ голяма площ от лицевия панел... а чакай, ти си получил 4,7 инча 720p дисплейче с огромни рамки. Дори дисплея на стария ти S4 заемаше по-голяма част от лицевия панел, да не говорим на по-новите модели.
Ами за толкова пари, може би поне едно бързо зареждане е нормално да очакваш, при положение, че всеки го има. Еми пак, не. Безжично зареждане. Ммм не. А 3.5мм жак... абе той е само за лузъри ... и т.н.

Друго си е и да ти трябва помощта на компютър, за да сложиш една мелодия на звънене... Ако искаш да използвам твоята аналогия с колите, е все едно да можеш да сменяш музиката на радиото в колата, само когато си спрял на бензиностанция.

Но да, все пак най-важното е, не дай си боже, да не станеш свидетел на някой микро лаг, всичко друго са подробности.

Положителното в цялата работа е, че голяма част от изброените неща ще намерят място в новия айфон, което вярвам ще бъде революционно постижение.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от centur » 24 авг 2017, 21:24

Понеже много ревеш за този рингтон ето ти метод без iTunes, без jailbreak директно от телефона без да теглиш абсолютно нищо:
[Youtube]https://youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FSFYVUv-evA[/Youtube] (приложението е вградено по принцип)
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 00:16

Ура, вече с някакви врътки можело да се смени рингтона. Абе направо ми се връщат надеждите за този телефон. ;)

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Wallker » 25 авг 2017, 02:15

Не си струва board. Остави ги да блеят, то си е за тях. Ние сме си добре. :)

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Боби13 » 25 авг 2017, 05:14

Невероятно.... Само за няколко минути може да си поставиш желаната мелодия за звънене :) Трагикомично....

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от muamamu1 » 25 авг 2017, 06:53

Всъщност @Wallker енапълно прав. Не си струва. Не си струва да се обсъждат тези глупости отново. Пак ли ще се говори за пример ас рингтона? Защото аз мисля, че тук няма човек, който наистина да сеинтересува от това. Нарптови, просто това винаги е еднаначална точка, която след това води до любимата ми дума: "ограчния". И макар и масово да се изпозлва, аз все още не виждам как тези "ограничения" реално пречат на някой. Може би не защото всъщност е така, а просто защото вместо някой да седне и да напише какво реалному пречи... се заяжда за рингтонове. В крайна сметка, наистина не си заслужава пак да се тръгва в тази посока на разговор.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от board » 25 авг 2017, 14:26

Напълно прав си, не рингтона е важен, той просто олицетворява ограничението.
Това че в главата на някой в Епъл изобщо е хрумнала идеята, "няма да позволим на потребителя да си слага каквито иска ринг тонове от телефона". Ще може само, ако си го купи от iTunes, иначе няма да е максимизирана печалбата.
Това е дразнещото, не че реално някой ще умре без къстъм рингтона си.

А подобони примери колкото искаш.
За мен е дразнещо пълното отказване на Епъл да работи с всякакви масово наложили се жични и безжични стандарти. Абсолютно цялата индустрия ползва USB зарядни, само Епъл трябва да си ползват свой порт. Е нямаше ли да е по-добре за всички потребители, ако и те използваха общия стандарт? Еми щеше да е по-добре, ама Епъл щеше да печели по-малко от аксесоари.
Махането на 3,5мм аудио жака пак е продиктувано от същите подбуди.
Не разбирам какво им пречи хората да могат да си прехвърлят файлове между телефоните с Wi-Fi Direct, както преди и с Bluetooth? Ами защо отказват NFC-то да работи нормално. А стандарти като miracast и други за безжичен миръринг... и т.н.

Какво ми пречи това? Еми ако си взема айфон, при положение, че моята приятелка ползва S8, ще ми създаде лек дискомфорт със зарядните в къщи, сега във всяка стая имаме Type C, ще се затрудни прехвърлянето на съдържание между утройствата.. и т.н.
Ще загубя безжичната връзката с телевизора, независимо дали искам да метна някой филм, шервам телевизионен канал, който имам само на мобилно приложение или покавам снимки на приятели...
Няма да мога да свързвам телефона чрез NFC към блутут слушалките и колонката ми, а за жичните слушалки ще се наложи да ползвам преходник...и т.н.
Реални нищо толкова драматично, но редица дребни неудобства.

Така или иначе, отделно от хейта ми смятам, че новия айфон ще е интригуващ. Дори може би единствения телефон от тази година, с който бих се замислил да сменя S8-цата си.

muamamu1
Регистриран: 29 сеп 2013, 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от muamamu1 » 25 авг 2017, 14:56

@board, тези "ограничения" с цел вдигане на приходите присъстват при всяка една комапния. Дали някой ще те следи редовно в интернет, за да прави реклами на твой гръб и да изкарва пари или ще пуска еднакви модели всяка година, за да влага минамални инвестиции, или пък ще гледа да изкара печалба от ринготни е съвсем, съвсем нормална практика. Да, Apple имат своя екосистема и я държат затворена. Защо? Защото могат. Разбира се, че най-идеалният продукт би бил този, който клиентът сам си създаде. Само че товя крие множество рискове от външни намеси, с които Google постоянно трябва да се бори. Apple са избрали по-мързеливят подход- да затворят своята екосистема. Но, както казах, те не са единствените, които го правят. Освен това, не забравяй, че Google също всяка година затваря все повече и все повече своята ОС. И ще бъде такава, докато потребителите спрат да се хвалят с играките си за по няколко хиляди, а започнат реално да мислят защо, по дяволите, хвърлят тези пари, и вземат обратно това, което им принадлежи- контрола над пазара. Ама уви... по-лесно да е убеждаваш хорат апо форумите, че парите са си твои и едва ли не да се гордееш, че си похарчил 5х повече от това, което струва продукта в ръката ти.

Само за едно нещо не съм съгласен от казаното от теб - премахването на жака. Наистина не вярвам, че причината е (единствено) в печалбите. В крайна сметка, Apple е комапния, която прави по няколко стотин долара печалба на продукт (минимум). От преходника колко да печелят? Да, имат крайни разбирания за преминаването от един стандарт към друг (примери- дисковете, USB-C при лаптопите им...), но те могат да си го позволят, защото знаят, че тръгнат ли те, веднаха ще стане опашка зад тях. И за това има много примери. Така че не мисля, че желанието им да минат към изцяло безжични стандарти е просто измислица. Все пак, не действат в тази посока от година или две.

Освен това, като каза зареждане - дано наистина iPhone 8 представи технология за реално безжично зареждане, защото това до голяма степен би решило твоя проблем, като същевременно най-после ще дойде края на текущото разбиране за безжично зареждане, което е доста по-неудобно от жичния вариант. Поне като си го вързал с кабела можеш да го бъзикаш, ако имаш работа на него.

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone 8 ще разпознава лица за милионни части от секундата

Мнение от Wallker » 25 авг 2017, 15:04

А как ще коментираш премахването на сензора за пръстови отпечатъци в новия айфон? Аз ще го коментирам с една дума, както коментирах премахването на жака - глупост.

Отговори