Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от Tadj » 12 сеп 2017, 10:07

[Quote]Всеки сам си преценява, но аз скъп флагман не бих купил от Китай без гаранция![/Quote]

А, замисляли ли сте се, че китайците не са прост народ и че "най-вероятно" разбират, че липсващата гаранция спира потенциалните купувачи...и затова да са решили, че по-добрият вариянт е да...инвестират в направата на по-качествени телефони?

В последно време се замислям и, че хора, като @Ванката, @Вито, @board и още няколко човека сте жертва на вашия личен опит, навици, суета и това ви прави предубедени за...най-доброто, което предстои от страна на Шаоми. А то не може да е на много по-ниско ниво от Сам, Аппл, Хую и прочее, защото производителите на части са едни - за процесора, за дисплея, за рамта, батерията, сензора на камерата и.
И остава единствената "разлика" в добавената стойност на софтуера, а на Шаомито е повече от приличен и като опции и като вариации.

Имено за това облъчвам по-младите ми колеги, които още не са се метнали на нещо скъпо от познатите марки да експериментират с Шаомито, защото няма еквивалент.

П.п: разбира се, всичко е изцяло мое мнение.

brzz
Регистриран: 04 сеп 2017, 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от brzz » 12 сеп 2017, 10:35

А ти замислял ли си се, че всички фирми имат дефектни бройки- кои повече, кои по-малко обаче всички имат като дори не споменаваме Ноут 7. Едно по-смотано лепило да се ползва за дисплея и се уреждаш с жълти петна- какво правиш ако нямаш гаранция? Никой не иска да ти продава гаден телефон, но винаги има една част от устройствата с дефекти- при цена от $500+ гаранцията си е задължителна. А гаранцията и поддръжката на официален сервиз струва пари- с тях цената нараства сериозно и вече не е изгодна.

ПС: Някой нагло излъга, че Булграм са официален сервиз на Xiaomi- това, че Мтел ще им плаща за сервизирането на продадените от тях бройки няма нищо общо с "официален сервиз". След като китайците нямат никаква представа, че Мтел им продават телефоните какъв официален сервиз очаквате тук?

nikolaybul
Регистриран: 28 окт 2010, 00:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от nikolaybul » 12 сеп 2017, 10:52

[Quote]...и затова да са решили, че по-добрият вариянт е да...инвестират в направата на по-качествени телефони?[/Quote] Основните пазари на Xiaomi са Китай и Индия, където телефоните си имат официална гаранционна поддръжка и направата на по-качествени телефони няма нищо общо с това, че Иван, Петкан и т.н. купуват от реселъри в Алиекспрес и видиш ли, те горките нямат гаранция, дай да им направим качествен телефон. Не твърдя, че зле от към качество, ползвал съм преди време Редми ноут 2, сега пак съм с китаец, но друга марка. НО да дадеш 700 $ за Mi Mix 2 (толкова е в момента в али-то) си е рисковано, при положение, че има флагмани на сходна цена със сходни характеристики, по-добра камера + гаранция

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от kapron » 12 сеп 2017, 11:37

не ми се мисли къде ще се сервизира фаянсовия unibody модел. може би в заводите в каспичан или севлиево :)

шегата настрана - страхотен телефон, но си трябва официален сервиз и май и този път не са улучили камерата.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 12 сеп 2017, 11:39

Явно си пропуснал факта, че имам два redmi note 4... А кво предстои тепърва ще гледаме. Във всеки случай без официална гаранция и сервиз в България Xiaomi няма да има високи флагмански продажби. А това случи ли се, цената на апаратите им съвсем няма да е като сегашната в Али. Сам се сети дали някой ще избере флагман на този китаец или на някой от известните производители при сходна цена. ;)

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от KuKeR » 12 сеп 2017, 12:45

[Quote]Във всеки случай без официална гаранция и сервиз в България Xiaomi няма да има високи флагмански продажби..[/Quote]
Xiaomishop.bg от 2 години ги имат и двете нещата - не са напреднали много.

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от Вито » 12 сеп 2017, 13:07

Казах, че с гаранция цената отива в луната. Сам се сещай при тая разлика как ще напредват при тва положение. В али даже е с 4гб рам...

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от board » 12 сеп 2017, 13:40

Кагато имаш оторизиран сервиз, магазин в който да разцъкаш телефона(а не да го поръчваш по картинки от нета) и като те накефи да си излезеш с него в джоба... тези удобства струват пари.

Точно за това цените, на нещо купено от официален представител и поръчано от Китай, няма какво да се сравняват.

P.S. За 2 минути си загубил 2% батерия, лоша работа :(

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 12 сеп 2017, 14:14

Браво колега, много добър пост (yes) Всичко е точно така, както си го написал. Но за да го проумее човек, трябва да ползва 2-3 телефона от Xiaomi и сам да усети феноменалното качество на продуктите им. Много коментират без да са имали досег с техни продукти, ей така за спорта, от злоба, завист и т.н. Всички знаем характерната българска народопсихология. Затова аз на такива хора им казвам- правете каквото искате, проблема си е изцяло ваш :)

А за наглеца, дето ме обвини че съм бил излъгал за сервиз на Булграм, ето официално изявление от тях: http://s015.radikal.ru/i332/1709/e6/5d297ab7f278.jpg

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Mi MIX 2 предлага 18:9 дисплей и чипсет Snapdragon 835

Мнение от Вито » 12 сеп 2017, 14:33

Двойна цена за разцъкване, мерси. За сервиза съм съгласен.
От години имам външна батерия, не ми пука колко пада за две минути. 5.5", 2к екран, 3А батерия на година и половина... Друго си е note 4 да ми прави по 10 часа дисплей. Тва с Г4 няма шанс да се случи.

Отговори