Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Казвам го за последно - искам чист файл от телефоните при една и съща скорост, една и съща светловчувствителност и едни и същи условия. За мен това е едниственият начин да сравниш две камери - изцяло ръчен режим без никаква "помощ" от устройството. Не говоря за обработка изобщо. От там тръгна темата всъщност.
[Quote]Но остави го това, какво го интересува средностатистическия потребител подобно сравнение? [/Quote]
Стига с тези философски въпроси. Обикновенният потребител не го интересува. Също както не го интересуват benchmark-ове, резолюции, памет, процесори и операционни системи. Но уж заради това сме тук - защото това ни интересува нас. И, както казах, за целта мисля, че е подходящо да се подходи научно към въпроса, ако искаш точен отговор. Условията съм посочил горе. Това, за което говориш ти, е цялостния "experience" от камерата в телефона и в това отношение по-добри от Smasmung, Apple и Google (на своите модели) няма. Изваждаш, натискаш, снима, излиза, знаеш, че ще си доволен. Тази концепция е примамваща, да. И няма нищо лошо. Просто казвам, че това е различно сравнение и пропуска същността на вградената камера, а това е не по-малко интересна тема от сравненията в другите категории производителност. Кой знае, следващата голяма иновация за фотографията може да дойде точно от телефоните? Голямо предизвикателство си е да работиш с толквоа малък сензор и е интересно какво са постигнали производителите днес. Смятам, че темата заслужава своето място из ревютата, но всеки гледа просто бързи снимки. Уж по-дълбкото задълбочаване трябва да идва от DxOMark. Всъщност в началото на темата се оптивах да ти кажа, че точно тази част от техните ревюта не отпада, така че каквото са предлагали до сега, не са си го взели. А за точките... както казах, това са просто числа. :)
[Quote]Но остави го това, какво го интересува средностатистическия потребител подобно сравнение? [/Quote]
Стига с тези философски въпроси. Обикновенният потребител не го интересува. Също както не го интересуват benchmark-ове, резолюции, памет, процесори и операционни системи. Но уж заради това сме тук - защото това ни интересува нас. И, както казах, за целта мисля, че е подходящо да се подходи научно към въпроса, ако искаш точен отговор. Условията съм посочил горе. Това, за което говориш ти, е цялостния "experience" от камерата в телефона и в това отношение по-добри от Smasmung, Apple и Google (на своите модели) няма. Изваждаш, натискаш, снима, излиза, знаеш, че ще си доволен. Тази концепция е примамваща, да. И няма нищо лошо. Просто казвам, че това е различно сравнение и пропуска същността на вградената камера, а това е не по-малко интересна тема от сравненията в другите категории производителност. Кой знае, следващата голяма иновация за фотографията може да дойде точно от телефоните? Голямо предизвикателство си е да работиш с толквоа малък сензор и е интересно какво са постигнали производителите днес. Смятам, че темата заслужава своето място из ревютата, но всеки гледа просто бързи снимки. Уж по-дълбкото задълбочаване трябва да идва от DxOMark. Всъщност в началото на темата се оптивах да ти кажа, че точно тази част от техните ревюта не отпада, така че каквото са предлагали до сега, не са си го взели. А за точките... както казах, това са просто числа. :)
Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Пичове, имам телефона от 3 дни и вече съм направил няколкостотин снимки. Ъпгрейднах от 6S Plus и разликата в качеството на снимките и видеото за мен е огромна. Ако някой иска мога да покажа реални снимки от телефона - дневни, нощни и всякакви.
Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Да, сподели, ако може.
Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Ето линк:
https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0VGlxzuqGDp2w
https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0VGlxzuqGDp2w
Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Уау...
Браво!
Доста по-добре е камерата и от 7 Плюс дори...
пп. Може ли да ги шерна насам-натам и ще помогнат на хора да преценят сами качеството на камерата...
ппп. Всичко на автомат ли си снимал, без допълнително обработване?
Браво!
Доста по-добре е камерата и от 7 Плюс дори...
пп. Може ли да ги шерна насам-натам и ще помогнат на хора да преценят сами качеството на камерата...
ппп. Всичко на автомат ли си снимал, без допълнително обработване?
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Готини снимки, не знам кое ми беше по-интересно да видя, качеството на снимките или Хонг Конг през твоя поглед (yes)
Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Да, може, няма проблем. Всичко е снимано на автоматичен режим и 80-90% от снимките са от типа - вадя от джоба и снимам. Дори не съм ги виждал на друг дисплей освен този на телефона. Буквално са снимани вчера и днес. Прегледах ги преди малко и на 3 от тях съм сложил фабричния auto enhancement, който си е в галерията. Махнах го и качих снимките и без него.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Много добри снимки, браво! При това на автоматичен режим. Голям скок от 6S Plus.(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
Осезаема е разликата дори сравнени със 7 Плюс.
За камерата говоря в момента...
За камерата говоря в момента...
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Най-добрият камерафон се казва iPhone 8 Plus, твърди DxOMark
[Quote]При това на автоматичен режим.[/Quote]
Кажи честно, че някой от вас снима в друг режим? ;)
[Quote]Голям скок от 6S Plus.[/Quote]
Не знам как така категорично сравнихте качеството с iPhone 8 Plus от тези даунскейлнати снимки на 3MP. До преди малко за сравнение трябваха RAW-ове, стативи, настойки т.н. ;)
Между другото защо са 3MP снимките, така ги споделя iCloud-a ли?
Кажи честно, че някой от вас снима в друг режим? ;)
[Quote]Голям скок от 6S Plus.[/Quote]
Не знам как така категорично сравнихте качеството с iPhone 8 Plus от тези даунскейлнати снимки на 3MP. До преди малко за сравнение трябваха RAW-ове, стативи, настойки т.н. ;)
Между другото защо са 3MP снимките, така ги споделя iCloud-a ли?