Услугата Spark позволява придвижване в София с електроавтомобили

dimoid
Регистриран: 26 дек 2013, 14:27

Услугата Spark позволява придвижване в София с електроавтомобили

Мнение от dimoid » 31 окт 2017, 12:35

Д-О-Ж-И-В-Я-Х-М-Е !!! :)))))

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Услугата Spark позволява придвижване в София с електроавтомобили

Мнение от board » 31 окт 2017, 13:34

Интересно звучи, но все пак не мога да си представя каква работа би ми свършило и защо бих го предпочел пред такси.

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: Re: Услугата Spark позволява придвижване в София с електроавтомобили

Мнение от geleto_ » 31 окт 2017, 14:28

И то едни регистраций.
ЕГН и какво ли не.

Потребителски аватар
board

Re: Re: Re: Услугата Spark позволява придвижване в София с електроавтомобили

Мнение от board » 31 окт 2017, 14:59

И аз си помислих да го пробвам, ако има някоя кола наоколо да врътна едно кръгче за тест. Ама само като прочетох мненията за регистрацията на приложението, изобщо не го инсталирах...

[Quote]
Ivan Enchev
Някой използвал ли го е в България? Не събира ли прекалено много лични данни? След като се оказа, че книжката ми не може да бъде разпозната (не мога да я редактирам), поиска снимки на лична карта и книжка - това ми се струва малко прекалено. По-скоро ще изчакам с регистрацията...[/Quote]

[Quote]
Пламен Николов
I was extremely excited about this services. Today, I decided to registered. I installed the app, and started going through the register flow. The personal data screen went smoothly, but exceptions started popping up during the ID, Driver license & credit card flow. Every time when I try to fill in my credit card info, it fails with "Unknown error". ID and Driver license screen is totally broken. I tried to upload images 5 times and nothing is getting updated on the screen. Finally I managed to upload all images and suddenly the screen refreshed and everything was blank. Guys, you should definitely test it before launching it in production. Looking forward to see it working ! [/Quote]

shefche
Регистриран: 02 май 2017, 13:28

Мнение от shefche » 31 окт 2017, 16:20

нормално е да искат всички тези лични данни - все пак сме в България... Супер е че има компания която да има куража да пусне тази услуга на нашия пазар.
Дано успеят да изчистят бързо бъговете от приложението и да тръгне гладко.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Мнение от sladyrko » 31 окт 2017, 16:31

Като отидеш при рент а кар пак ти искат лична карта, копие правят и т.н. Поне когато ми се е налагало аз да взимам в друг град. Това е и при случай на катастрофа и т.н. Че и предплата искат. Това изглежда като много интересно предложение, цената изглежда една идея по-висока, понеже можеш за да намериш доста сносен автомобил за 30лв, но пък и безплатно зареждане дават, горе-долу пак там отива.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 31 окт 2017, 17:00

Основната статия е от Капитал - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/10/30/3068944_uslugata_za_spodeleno_putuvane_spark_veche_e_v_sofiia/
4-тото мнение е на човек дето е ползвал услугата.
[Quote]
Току-що пробвах услугата. При регистрация дават 10 лева ваучер. На приложението показваше, че има 3 коли в паркинга на The Mall, но аз видях само една. Другите може да са били на подземните нива. Колата се отключва с телефона. Ключът се намира в жабката. На илизане от паркинга поседях малко пред бариерата, защото не намерих билетче за паркинга, но след 30-40 секудни тя се отвори сама. Температурата беше нагласена на 22 градуса и почти моментално в колата стана топло. Фаровете се пускат автоматично. Колата е много приятна и лесна за каране. Направи ми впечатление, че много бързо набира. Направих едно кръгче до НДК и обратно. Паркирах я на същото място, защото живея наблизо. За 31 минути излезна 8.99 лв., но заради ваучера, разходката ми излезна безплатна. Едно такова пътуване с такси би излезнало двойно.
Накратко - много съм доволен от тази нова услуга и според мен това е бъдещето. Много се надявам да просъществува дълго и да не последва съдбата на Убер. Със сигурност ще ползвам услугата пак, стига да има кола наблизо. [/Quote]
Като гледам всичко си е нормално. Друг е въпроса, че основно се целят в "баш" центъра, а там с кола при всичките задръствания ... . Пожелавам им успех.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 31 окт 2017, 18:52

Определено е интересно като услуга. Но за сега не мога много да си представя за какво би ми било полезно. В смисъл задължителното оставяне в центъра или някоя от точките, ограничава доста възможните маршрути за ползване. Отделно седи и въпроса дали ще има кола на близо, когато ти трябва, защото ако трябва да минеш километър да я вземеш, малко се губи смисъла.
А ако отиваш до някъде да свършиш нещо и да се върнеш, трябва да е нещо бързо, иначе минутките се трупат.

Но да, ще се радвам, ако услугата се развие, колите станат много и имаш възможност да ги оставяш в по-широк периметър.

Отговори