Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Мнение от Spikul » 30 ное 2017, 07:55

7 млрд долара да инвестират в подобна гадна технология???
Защо не питат нашите форумни експерти, ами харчат пари за глупости :D

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Мнение от A4i » 30 ное 2017, 08:54

Глупаво според мен е защото все едно да налееш 7млрд. във фабрика за BRD. Първо Сони ще те скъса от патентни такси щото притежава 80% от IP-то при оптичните дискове, след това буквално на всички им е писнало от тази монополизирана технология до такава степен, че ще инвестират в следващата обещаваща технология, колкото и недоразвита да е в момента, както флаш паметите бяха преди 10 години. Виждате че инвестициите се отплащат. Сега никаде няма да видите смартфон с ДВД , всичките са с флаш. Микро-ЛЕД са точно тази флаш технология, която ще прати ОЛЕД в историята.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Мнение от StefiMo » 30 ное 2017, 09:30

Четете между редовете.
- Най-голямата китайска фирма за OLED, BOE строи завод, който ще работи само и изключително за apple.
- Предвижда се телефоните да има и сгъваема конструкция.

aRcIs
Регистриран: 12 мар 2011, 10:27

Re: Re: Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Мнение от aRcIs » 30 ное 2017, 10:06

Виждам има доста фенове на Самсунг, но не си мислете че те като предложат нещо то е най-доброто и ще се наложи. Не веднъж сме ставали на свидетели че не винаги най-добрата технология се налага. Първо това Микро лед го обявиха преди 2-3 дни така че никой си няма идея какво точно представлява, колко е хубаво и колко си заслужава. Второ ако мислят само те да го използват ще стане същото като квантовите им точки ... до една година ще запеят друга песен. Не може целия свят да разработва ОЛЕД а ти да казваш че няма да я бъде. А най ме дразни пропагандата, че QDot е в пъти по евтина от ОЛЕД а цените на телевизорите са едни и същи - Е къде ви е по-евтиното тогава. Това най ме дразни и само заради това никога няма да избера QD. А и продажбите им се сринаха (спрямо предходната година) така че явно доста хора мислят като мен.
п.с. И най-важното е да има избор. Нека всеки отиде в магазина и да си вземе това което по му харесва на окото. Какъв е смисъла от 10 марки с еднакви дисплеи.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Китайска компания се включва в битката за пазара на OLED дисплеи

Мнение от tzincbg » 30 ное 2017, 11:28

Смисълът на 10те марки с различни дисплеи е, че едните са си направили захранването добре, а на други гърми първата година примерно. Освен това единият може да е с дървен софтуер без поддръжка, другият да е удобен и да го ъпдейтват. Но иначе съм съгласен.

Отговори