Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Doondie » 13 яну 2018, 17:33

@kipe
Благодаря за подкрепата. Като четох безумния пример с колата, се замислих да не би пък вярно нещо аз да съм "сбъркан". (woo)

@solarrepo
Приятел, моля те...
Ако използвам твоя пример, тогава той би изглеждал така: [Quote]Купувам си кола, която по спецификации от производителя развива 180 км/час, но след една година софтуерно ми я ограничават на 175 км/час, защото й се бил амортизирал акумулаторът.[/Quote] Ако се абстрахираме от факта, че максималната скорост, с която е разрешено да се движиш по магистрала, е 140 км/ч, т.е. възможностите на твоята кола са по-големи от това, за което я ползваш, разликата от 5 км/ч между спецификациите и ограничението оказва абсолютно никакво [B]осезаемо[/B] въздействие върху начина на употреба на автомобила от теб. И вместо да се наложи да си купиш нов акумулатор след няколко месеца, ти можеш да караш със стария още 2 години примерно, понеже софтуерното ограничение, което ти дори не си забелязал, преди да научиш, че го има, е удължило значително живота му, без да води до проблеми при палене междувременно.

[Quote]Ти зададе ли си въобще въпросът защо само на тях от всички производители на смартфони им се налага да правят такива софтуерни ограничения, след като батерията им се амортизира на 20%?! Защо на никой от другите не се налага?[/Quote] Защото не ги бърка и нямат контрол върху това какви части ползват потребителите, съответно каква версия на операционната система? Защото повечето други производители съвкупно бълват нови и нови телефони, без да залагат толкова на срока на експлоатация на устройствата? Само мога да гадая. За мен като страничен наблюдател и потребител, който НИКОГА не е притежавал iPhone смартфон, няма основание да злословя срещу въпросния производител. Единствено забележката ми е, че са го направили тихомълком. Иначе аз бих приветствал една такава функция и в Android OS. (yes)

Vasil977
Регистриран: 29 авг 2016, 08:41

Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Vasil977 » 13 яну 2018, 17:58

При андройд няма нужда от такава функция след 5-6 меца ползване се задръства с боклуци и започва да лагва и да забива

ilchev_n
Регистриран: 18 мар 2010, 20:10

Re: Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от ilchev_n » 13 яну 2018, 19:25

Така е! Самсунг правят хубави телефони но имат един минус, това е ВИРУСА на име Андроид!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 14 яну 2018, 09:17

Интересно как моят Андроид не се задръства. Това е и силата и слабостта на Андроид - може да си сложиш всякакъв език, всякаква клавиатура, да променяш всякакви настройки, да избираш телефона да е само в 4,2 или 3g(или 2 +3 или 3+ 4 или 2 + 3 с предпочитание на 3)
Да слагаш мелодия веднага без компютър с 1 клик, пълен достъп до файловата система и т.н.
Но това означава, че със СВОБОДАТА поемаш ОТГОВОРНОСТ:
Да не кликаш на вибриращи реклами за ъпдейт, или че имаш вирус, да не пускаш смс на изскачащи каки, да не качваш съмнителни игри.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Вито » 14 яну 2018, 09:50

Моят пък се задръства. На всеки 6 месеца викам коминочистача. :D

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Blue Sky » 14 яну 2018, 09:53

[Quote]това е ВИРУСА на име Андроид[/Quote]

Защо така мислиш?

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Вито » 14 яну 2018, 10:26

Щото не знае как да работи с него. Много е просто. Аз до сега задръстен телефон не съм имал, нито пък с вирус...
Щракайте се по user friendly интерфейса и се радвайте на машинките. Ако не забиват сега очаквайте в следващия ъпдейт. Обещано от Епъл. ;)

rasho_belchev
Регистриран: 17 ное 2013, 21:44

Мнение от rasho_belchev » 14 яну 2018, 11:13

Когато сравнявате iPhone с Android го правете с някой който е поне в същата ценова вселена на този iPhone а не с некви китайци за по 300 долара.Аз си купувам само Galaxy S серия и не съм имал задръствания и проблеми...

ilchev_n
Регистриран: 18 мар 2010, 20:10

Мнението е изтрито.

Мнение от ilchev_n » 14 яну 2018, 11:48

[b]Модератор: [/b]Вулгарен език.

Потребителски аватар
Вито

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сенатор оправи питане до Apple относно забавянето на iPhone

Мнение от Вито » 14 яну 2018, 12:53

Работят да, точно тея от 2013... Комедия.

Отговори