[Quote]Момчета и момичета, когато беше Глобул навремето, не пипнаха нищо по мрежата си десет години. Когато ги купиха Теленор, те не само че платиха над 700 милиона евра, но и подмениха една цяла и съсипана мрежа. На всичкото отгоре гърците изпокрадаха, каквото можеха да носят, което допълнително натовари джоба на норвежците. Е, как искате плановете и устройствата да бъдат с много ниски цени, след като при тия разходи трябва да има възвращаемост, че и печалба??[/Quote]
Излиза, че искаш да вляза в положението на Теленор и да им давам повече пари за същата (а вече и по-лоша) услуга... Я обясни защо трябва да ми пука, че като са купували Глобул не са проверили задълбочено нещата и са позволили да ги излъжат и да им вземат 200+млн. повече? Фирмата е сключила неизгодна сделка- да си поемат сами щетите, мен не ме интересува.
Аз и всеки друг клиент искаме да получим повече за по-малко пари- толкова е просто. Обновиха мрежата и пуснаха първи 4Г (браво на тях)- тогава логично привлякоха много клиенти, аз също имах тяхна карта тогава. Само че Виваком бързо наваксаха с мрежата, още по-бързо ги задминаха и като капак устройствата и офертите им са по-добри от тези на Теленор- дай ми причина днес да съм клиент на Теленор, аз не виждам такава...
По-интересното е защо Теленор бягат като бити педераси от региона? Само в нашия Теленор са налети над ?1млрд. и си вадят добра за сферата печалба (може и по-добре, но не с много), другите 3 оператора на тезгяха също са в добро положение и общата им капитализация е далеч над онези 2млрд. които им искат като пакет- защо норвежците си начукват няколко МИЛИАРДА загуби? И държат спешно да им го начукат?
ПС: И заглавието е грешно, трябва да бъде "Защо Теленор иска спешно да избяга от Източна Европа въпреки огромните загуби?"
Кой иска да купи Telenor?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
Нещо ми подсказва, че освен коментарите в тази тема, друга информация ти не си чел. Норвежците не са обявили, че продават Теленор България. Те са получили предложение за Теленор България...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
Ако се поровиш в нета може и да разбереш. Отиват на пазар с по висока норма на печалба. Азиатския.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Кой иска да купи Telenor?
[Quote]Норвежците не са обявили, че продават Теленор България. Те са получили предложение за Теленор България...[/Quote]
Да, така казват норвежците, но това е изтъркан търговски демагогски трик. В действителност именно Теленор са поръчали (и платили)на външна одиторска компания да направи одит, да преброи активите, да извърши капитализация, да оцени и да каже, колко аджеба струва Теленор в момента. Ако не мислеха да се продават, нямаше да трошат пари за оценката си.
Да, така казват норвежците, но това е изтъркан търговски демагогски трик. В действителност именно Теленор са поръчали (и платили)на външна одиторска компания да направи одит, да преброи активите, да извърши капитализация, да оцени и да каже, колко аджеба струва Теленор в момента. Ако не мислеха да се продават, нямаше да трошат пари за оценката си.