Сравение на сляпо на P20 pro с Lumia1020. На мен лично на P20 pro по ми харесват снимките.
https://www.gsmarena.com/nokia_lumia_1020_vs_huawei_p20_pro_blind_shootout-review-1745.php
Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
-
- Регистриран: 20 окт 2013, 19:05
Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
Със снимките на сляпо и на мен ми харесват повече на P20 Pro
Не знам какво я възхвалявате камерата на Нокията ,но е далеч по слаба от двете
Не знам какво я възхвалявате камерата на Нокията ,но е далеч по слаба от двете
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
Добре де е случая не се ли губи малко смисъла от RAW-а, като при нормална снимка ISP-то комбинира информацията от различните камери, прави HDR от различни пиксели на един сензор и т.н.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
@board, както казах, напълно съм съгласен с мнението ти, че сравнението на RAW снимки не представлява реален тест за 99% от потребителите, не ме разбирай погрешно. Но ми беше интересно как се справя големия сензор. Както сам знаеш, от доста време повтарям, че чакам да видя как би се представил подобен модел. И ме интересува единствено информацията от самия сензор. Т.е. приемам го като типичен benchmark - показва ти суровата мощност на чипа, макар и да няма кой знае какво значение при ежедневната употреба на телефона. Както виждаш, не товаря никой с мнението си в случая, просто исках да видя, защото представлява реален интерес за мен.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
Щом със snapseed за минута промених тъмните raw снимки значи суровият матрял не е никак лош. Представям си спецове какво могат да правят с шопа...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
Интересно е, че нивата на шум са сравнително високи при ниско ISO. А и по 80MB файлове? Множко идват тези мегапиксели, няма как, ама и голям архив ще си трябва, ако смяташ сам да си ги обработваш.
Re: Re: Re: Re: Re: Започват предварителните поръчки за Huawei P20 Pro
Айде стига с тея глупости. Само Самсунг за сега нямат тоя смотан ноч. Като нищо догодина да го избълват и те. А тоя Айфон Х е минал мноооого далеко покрай Пикасо. Понякога картината на бай Иван има много по голяма стойност от каквато и да била друга. Въпрос на личен вкус!
Зумът на п20 про за сега няма равен. Мисля да зачакам мейт 20 да видя дали там няма да са махнали тва айфонско недоразумение...
Зумът на п20 про за сега няма равен. Мисля да зачакам мейт 20 да видя дали там няма да са махнали тва айфонско недоразумение...