Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

TRG
Регистриран: 16 сеп 2012, 01:01

Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от TRG » 28 авг 2018, 10:51

Всички сме на едно мнение - от Солитрон са се объркали! Моля, който първи си го вземе, да напише едно кратко ревю с плюсове и минуси...

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от board » 28 авг 2018, 11:12

Конкретно за това телефонче трябва да е така, но като съм гледал цените на другите им телефони в официалните магазини са с няколко стотин лева над Китай.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от tzincbg » 28 авг 2018, 11:14

Тегаво стана за тях - хем печалба за тях, хем за сервиза, хем ДДС, хем да има да свалят уж операторите цената с договор...
Май от първата и последната точка ще се наложи да поотрежат надценките.

Cv3T0m1R
Регистриран: 17 сеп 2011, 02:38

Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от Cv3T0m1R » 28 авг 2018, 11:29

Коментирате само тоя Солитрон а всъщност болшинството онлайн магазини в България които продават телефони са шмекерджии. Citytel също дерат кожи. Добре че сайтове като pazaruvaj.com ни улесняват и с едно търсене в гугъл веднага можем да сравним цените. Относно пазаруването от Китай и аз съм се изкушавал, но нали уж има разни мита за стоки над колко там лева беше и кяра се стопява на българската граница. Китайците правеха някакви шмекери като пишеха че стока за 100$ долара струва 5% ама май вече тия номера не минават, а и да минават кой от вас рискува и ги прави? Освен това моята квартална поща ми оставят известие в пощенската кутия и не всеки път го виждам. Няколко пъти доставката ми от Китай пристига в пощата и след време от там я връщат обратно за Китай понеже не съм я потърсил. Да не говорим колко често пратките отиват в други пощи по погрешка, дори в други градове. Ако някой е пазарил смартфон директно от Китай да сподели как стоят нещата и какви са рисковете. Ако купя OnePlus директно от официалния им сайт, ще дължа ли мито?

Между другото имате ли проблем със сайта на Виваком? От половин час не ми го отваря.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от chilko » 28 авг 2018, 11:38

Сайтът на VIVACOM е ок при мен.

Относно другото нещата съвсем не са толкова мрачни - при пазаруване на скъпи продукти има проследяващ номер и във всеки един момент може да се види къде е. Приложението на Aliexpress дори известява, когато пратката влезе в България.

От тях не съм имал никакви проблеми, но най-скъпата ми покупка е била около 70 долара. Винаги избирам опцията Aliexpress standard shipping, която се плаща, но има проследяване, а пратките пристигат за не повече от 2 седмици. Иначе като чакам нещо без проследяване периодично минавам през пощата за проверка.

tzincbg

Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от tzincbg » 28 авг 2018, 11:42

Никакъв проблем няма алиекспрес. Скъпите пратки се проследяват на всеки етап - при сгрешен адрес или друг проблем пускаш диспут с видео доказателство и ти връщат парите.
Най-изгодно е да поръчаш от търговец, при който пише DHL EU NO TAX с DHL.
Може да пробвате и без DHL в периоди около празници, митниците са претоварени и може да размине, но си е риск.

Cv3T0m1R
Регистриран: 17 сеп 2011, 02:38

Re: Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от Cv3T0m1R » 28 авг 2018, 11:44

И при мен се появи току що сайта.

Уточнението за standard shipping беше важно защото и аз от години пазарувам от Али-то, но винаги избирам безплатната доставка и най-добрата оферта. Тогава в поне 50% от случаите ти дават капав ноепроследим номер. Затова и има групи във фейсбук като "Къде ми е поръчката от Aliexpress". Колко струва тази опция standard shipping? И остава въпросът с митата. Чел съм прекалено много истории на хора които са ги викали в регионалните гранични дирекции да освобождават пратки и да плащат немалки суми, което напълно обезсмисля поръчката от Китай. И всичко това аналогово в кеш на гише.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Re: Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от chilko » 28 авг 2018, 12:02

Цената на стандартната доставка е различна и понякога е безплатна за по-скъпите продукти, но обикновено е 2-3 долара и не се увеличава много ако се купят повече продукти от един търговец. Така ако доставката се разбие между повече продукти надценката става почти незначителна.

Според мен си струва всеки цент - понякога може да е повече от стойността на продуктите, но всичко пак излиза значително по-евтино от тук и идва бързо и сигурно. Както казах досега не са ми спирали неща от АЕ на митница - всичко идва в пощата.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Xiaomi Pocophone F1 ще се предлага в над 60 страни, включително и в България

Мнение от tzincbg » 28 авг 2018, 12:25

Да, за евтините пратки често вече дават фалшиви номера и въпреки това повечето идват. Ако не дойде до 59 дни пускаш диспут и си връщаш парите. Но за по-сигурно просто си доплащаш 2-3 долара за Singapore post, China post registered airmail или HK post и няма проблем, приложението ще те извести когато дойде в пощенския ти клон.
За телефони по същия начин, но тогава просто плащаш ДДС + 15 лв в пощенския клон на най-близката митница и си го взимаш(приложението ще ти изпише - order xxxxx started customs clearance).
За телефони на Xiaomi, Huawei и Oneplus за да не спира на митница може да се избере търговец, който има с големи букви на обявата DHL EU NO TAX. При това доплащаш 26 и минава през европейски склад и идва до врата.

С тези стъпки няма проблем.

krivia
Регистриран: 01 юни 2006, 15:04

Мнение от krivia » 28 авг 2018, 15:48

Телефон за за почти 900 лева а няма NFC направо ще го пропусна

Отговори