Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

ilchev_n
Регистриран: 18 мар 2010, 20:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от ilchev_n » 22 окт 2018, 21:53

Потвърждавам казаното от колегата ! 4/5/5s/7 никви проблеми ! Повече от две години не ползвам тел! Не съм си и помислял да сменям марката !

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от A4i » 22 окт 2018, 22:59

Аз пък си мисля, че нас като потребители въобще не ни грее факта че от тези три бона за смартфона, производителя ще вложи материали и труд за 300 лева, а останалото ще прибере като печалба. Платената цена не съответства на полезността на получения продукт, която е съпоставима с продукт на конкурент с цена от 350лв. Още повече че качествата на ноеите телефони се влошават , имам предвид стъклените гърбове и таксата за ремонт на счупено стъкло от 1000 лева.

nikitrz
Регистриран: 05 дек 2008, 17:23

Мнение от nikitrz » 22 окт 2018, 23:56

В никакъв случай не се обиждам на адроид феновете, че плюят iPhone!Даже напротив - разбирам ги, защото и аз бях като тях!
Искам да ви кажа, че ако имаше как да си купя One Plus 6 но с iOS, веднага бих го взел!Ползвал съм 2 флагмана с андроид и един с операционната система на Самсунг - BADA.Ползвал съм и първия Galaxy Tab 7.Таблета след 1 година и без почти никакви ъпдейти не можеше да откапе - страшно разочарование!Парите които дадох за него са най-грешно похарчените в живота ми!
Първия флагман, който взех беше Galaxy S3.Ходих на официалното му представяне в България(магазин на Мтел срещу Народния Театър, който вече не съществува) и го купих на следващия ден.За 2 години получих 1 голям ъпдейт и няколко малки поправки.След всяка поправка телефона ставаше все по-бъгав.Накрая екрана стоеше черен, докато телефона звъни и не можех да вдигам.Правеше и куп други номера.Аз обаче, нали съм тъп и упорит и чаках да излезе Galaxy S5, надявайки се че най-накрая ще предложат метално тяло, стъкло или нещо по-премиум, но това не се случи и за това през 2014 си взех LG G3.Пак на втория ден от продажбите.Той пък имаше фабричен дефект и рамката около дисплея му се пукаше от самосебе си.Тая рамка се пука 3 пъти и телефона беше в сервиз общо 3 месеца за период от година и половина докато го ползвах.Рестартирах го всяка сутрин, защото андроида трупа грешки, които се изчистват с рестарт.Ако не го рестартирам много от приложенията като вайбър и месинджър не работеха.Понеже бях настроен негативно към apple продуктите, но не чак като колегите тук, реших да не рискувам с телефон и още докато ползвах S3-ката си купих Ipad Mini 2.Виждайки как работи iPad-a и получавайки всеки ъпдейт мигновено, през 2015-та се реших и си взех iPhone 6S и до ден днешен съм с него.Никога не съм го рестартирал, не ми е забивал, лагвал и каквото там още може да се случи.Ъпдейти получавам веднага щом излязат.Да това е скъпа марка и дори по-евтиния модел не е евтин, но аз ще го взема най-вече заради софтуерната поддръжка.Не харесвам OLED дисплеите заради преекспонираните цветове - нереални са за мен(като изключим черното).Не харесвам извитите дисплеи, защото правят телефоните много тънки в краищата, а това ги прави неудобни за хващане, лесни за изпускане, а и много лесно човек може да натисне нещо без да иска.Снимам доста и камерата е важна за мен, а това което iphone предлага ми е точно по мярка.Всички знаем, че няма камера Leica или камера Zeiss - има оптика на Leica и Zeiss!Но дори и с най-добрата оптика, ако сензора под нея е калпав, файда няма.За мен това е просто търговски трик.Преди се надпреварваха кой ще сложи камера с повече мегапиксели, а сега каква ще е оптиката.Умишлено чаках да излезе XR не защото не мога да си позволя по-скъпия модел, а защото характеристиките на XR ми харесват и са ми напълно достатъчни.Свикнал съм с алуминиевото тяло на 6S-ката и лъскавия метал в XS-a ми идва малко в повече.Не виждам смисъл и от втория телефото обектив, защото имам фотоапарат с 50х оптичен зуум и поради тая причина никога не ми се е налагало да зуумвам с телефона си.Свикнал съм с дисплея и резолюцията на 6S-a,не виждам пиксели(а съм много добре със зрението), което значи че дисплея на XR ще ми е тамън.Мнението ми стана доста дълго, но исках да обясня на широко, за да не ме захапят заклетите андроид фенове, че никога не съм ползвал телефон с такава ос и т.н.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от tzincbg » 23 окт 2018, 00:20

За една десета от цената аз пък ще прежаля този един единствен недостатък на Андроид, който си описал а именно - хубаво е веднъж месечно да се прави почистване на натрупаните боклуци - кеш, останки от програми и т. н. с едно кликване на вградения cleaner в Huawei /Xiaomi или пък с SD MAID или CCleaner на друга марка.
Също така се прави връщане към заводски настройки след всеки голям ъпдейт.
И не се инсталира всяко приложение, което ти излиза като препоръка или уж спешен, ама всъщност фалшив ъпдейт, за който излезе мигаща вибрираща реклама с удивителни и не се клика на каки, които уж ти пишат. Не се инсталират незнайни "системни оотимизатори". Защото наистина става мазало - контролът в Google play e по-слаб, наистина. Повече бъгави програми има. Но с масовите и известните няма проблем.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от pretorianec » 23 окт 2018, 06:43

Много ми е чудно какво означава да се "справяш с телефона си"?!? Да се боря ли с него,да се бия или какво? Някои хора искат телфон който работи перфектно още като го извадиш от кутията,и не е нужно да се "справяш" с него.Чета разни мнения кк някои хора биха прежалили "по-слаб контрол на Гугъл стор,и по-бъгави приложения" както и факта че всеки месец трябва да се "чисти" телефона,защото почва да бави и т.н. Е,аз пък не искам да го истя всеки месец,не искам да ми бави,не искам бъгави приложения(дори на основните такива като месинджър,вайбър и т.н.)които точат батерията и развалят общото впечатление от телефона,и затова съм избрал iPhone....Там нищо не ми забива,нищо не трия,нищо не оптимизирам,получавам си веднага ъпдейтите(а не след половин година,след излизане на последната версия)и всичко си работ гладко и без забележки. И да,сравнено с вашия начин на мислене това най-вероятно ме прави "мързелив глупак-комплексар" с повече пари,защото не мога да се справям с Андроид(или по-скоро не искам)не желая да се ровя в XDA,да търся и инсталирам ROM-омове(или пък да си "готвя" сам такива като Росенчо)щото масовите такива от производителя изобщо не ми харесват...Но да,предполагам най-важното е че вие не сте се минали,и се платили мнооого по-малка цена,а аз балъка-комплексар съм се прекара; жестоко...
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от radko89 » 23 окт 2018, 07:34

Всичко това е вярно и съм напълно съгласен.
Това на колегите започна да изглежда като инструкция -
1. Като се събудиш - измии си зъбите и си рестартирай телефона.
2. На последно число на месеца - плати ск наема и изчисти кеша и боклуците на телефона.
3. На голям ъпдейт пусни 2 хейт поста във форума, че не знаят балъците как да се преборят с телефона и го върни към фабрични настройки..

Не усещате ли колко нелепо звучи това.. поне за мен.
Човек трябва да цени времето си. Тогава оценява и когато един продукт е надежден.
Признавам - като студентче не го оценявах това нещо - имах цялото време на света да се занимавам с какво ли не - квф ти да обикаляш моловете, кеф ти да научиш нещо ново, кеф ти да се бориш с телефона..
Е, сега няма как да стане, единствената борба, която искам да ме натоварва в така или иначе претрупаното от срещи и проблеми работно ежедневие е да се боря да намеря време за семейството си..

Сещам се между другото за един скорошен “проблем” с айфона, който ме накара сериозно да се замисля дали да не го захвърля..
Излизам на разходка, опитвам да си отключа телефона и се оказва, че не ми приема паролата, биометричното отключване изключено разбира се. Отне ми 1 час ресторване и т.н. Загубих последните снимки и съобщения, които бях правил и цялата тази галимация стана в момент, в който бях планирал да се отдам на спокоен следобяд със семейството. Малко ми трябваше да захвърля айфона, признавам, докато не разбрах, че най-добрият ми приятел, който знае паролата ми за логване (ползвам я от детските години, когато израстнах с него), я беше сменил за ебавката...

Идеята е, че повярвайте ми, има го фактора - модерен и популярен телефон и затова го искам.. но не при всички това е причината за покупката. Има голяма част от хора, която го купуват защото им предлага нещо, което комкуренцията не може.. за мен това е време с любимите хора.
Ще кажете - ама колко време ти отнема борбата с андроида.. да, ама сетете се колко недомислени продукта има в ежедневието на един човек, и макар всеки да отнема по малко време, когато се натрупат си е време въпреки всичко.
За мен то е по-ценно от парите и няма никакво място за компромиси.
Това е и причината да не се съобразявам с цените на продуктите, които пазарувам за себе си и за моите близки - измислен ли е продукта за да те улеснява - това оправдава цената във всеки един случай.

Разбирам, че това е много трудно за осъзнаване в бедна държавица като БГ, ама поне да нямаше тази злоба, с която те заклеймяват защото мислиш за ценности и спокойствие..
ако не можете да си го позволите или не е нещо, което ви вълнува - ок. Ваше желание е. Не го натрапвайте на другите - не знаете какво е на тяхната глава. Гледайте си в паничката.

Айде със здраве.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от centur » 23 окт 2018, 10:10

[Quote]LegolasElf01:
От мненията ви разбирам, че в повечето случаи не сте се справяли с телефоните си. Потърсете причините във вас самите а не в марката на смартфона си.[/Quote]

Напротив, даже много добре се справях с Android за 6 години и половина съм пробвал какво ли не: root-ване, смяна на kernel-и, най-различни custom ROM-ове (включително с tweak на kernel-а). Накрая се получи така, че буквално си ползвах Android-а като iPhone :D, защото вече ми беше писнало от всичката тази занимавка/тестване дали ще работи добре или не и исках нещо, което да работи без да се налага да "пипам" нещо по ROM-a.
Горе долу в подходящ момент ме предаде последния Android телефон в края на септември 2016-та, а изпитвах любопитство към iOS да я ползвам, но не както обикновено за 10 - 15 минути, а за заместник на стария телефон - почти 90%, които вършех с Android ги върши и iPhone, но ми липсваха някои глезотийки като набиране с плъзгане; да не загася екрана, докато гледам и разни такива, но се свиква и не са чак толкова от жизнено значение.
От тогава насам минаха 2 години и 20 дни - работи идеално гладко до ден днешен без наченки нещо да го затормозява/бави и да се налага да го "преинсталирам", защото съм получил 12.0.1 преди 2 седмици.
Именно там е разковничето, че iPhone го ползваш и работи отлично без да се налага да го човъркаш, докато при Android винаги нещо трябва да правиш, за да работи добре ... дори да е най-обикновен рестарт пак е сред нещата, които биха ме подразнили, ако се върна към Android отново, но с тенденцията всички да са с изрязани екрани (за сега само Samsung не ги копираха) изборът ми ще е твърде ограничен. И това го казвам не защото не съм доволен от ябълката, а защото не понасям при гледане на видео на цял екран да ми е "закрита" една част със сензори/камери/датчици за сметка на картината.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

beagle
Регистриран: 08 дек 2008, 20:10

Мнение от beagle » 23 окт 2018, 11:47

Аз ще си репостна вчерашния коментар от друга тема с малко допълнение:

Днес отскочих до мола, рагледах новите айфони, разгледах новите уауеи и си взех стандартния мейт 20. Скромен, скромен, но не скромен като айфон xr, 1500 кинта с договор и има единия мощен чип и това е, а иначе мизерна резолюция на екрана, мизерна батерия, няма жак.

На мейта екранът всъщност е доста як, нищо че не е амолед, а и ми писна от новите супер тесни и издължени екрани, има 3.5мм жак, прилична батерия и пак е с най-бързия чип сред андроидите. Вивакомците пък съвсем подсладиха покупката като ми го дадоха за под 1000 кинта - 500 кинта по-малко от новия "евтин" айфон.

Не съм фенбой, това ми е първият уауей, имам айпад про, приятелката ми е с миналогодишния айфон Х - имам достатъчно база за сравнение, но епъл добре че имат ненормалните интел чипове и екраните на самсунг, защото иначе вече от известно време започнаха да играят на догонване на другите по функционалност и иновации. Не коментирам това, че Сири не е мръднала по интелект от години и вече е като бавноразвиваща се до гугъл асистента.

Естествено айфоните са си айфони и ще продължават да се продават като топъл хляб. И аз се кефя на редовните ъпдейти на айпада, на това, че приложенията са по-оптимизирани и много от тях излизат месеци по-рано отколкото за андроид (ако въобще излязат), но съотношението цена-качество стана напълно абсурдно.

Иначе се уморих от комплексарски изказвания за това кой колко пари изкарвал и затова какъв телефон си купувал вместо айфон, или кой бил гийк. Аз лично мога всеки месец да си вземам нов xs max без да ми се отрази на начина на живот, но не е там въпроса. Единственото, което наистина ме привлича в айфоните и айпадите са яките чипове и това, че много игри излизат по-рано или са екзклузивни за ios (затова си ползвам и айпада). Тоест аз ползвам епъл точно защото съм гийк и геймър - иначе естествено, че повечето нормални зрели хора без значение от доходите си се замислят за цената, защото животът не е само джаджи и гъзария.

nikitrz
Регистриран: 05 дек 2008, 17:23

Мнение от nikitrz » 23 окт 2018, 12:57

Очаквах, че ще има хора, които ще оплюят написаното от мен, но не предполагах, че ще извъртят нещата до толкова, че да ме изкарат виновен за бъговете в андроид или пък да ме нарекат технически неграмотен!
И в двата андроида съм ползвал предимно стоковите приложения + месинджър, вайбър, скайп, facebook, shazam, vbox и here maps навигация.Не играя игри на телефона си и нямам обработващи програми за снимки.Не влизам в сайтове, които ме препращат към инсталация на някакви несигурни програми или ъпдейти - интересувам се доста от такива неща и знам къде може да се влиза и къде не.Не съм инсталирал приложения освен тези в play store, въпреки че знам как да отключа опцията за инсталиране на външни приложения(нищо че съм неграмотен!).Въпреки това телефона крашваше постоянно и приложения като месинджър не работеха ако не го рестартирам регулярно!Когато купих S3-ката това беше най-скъпия андроид на пазара с най-мощния хардуер, след това с G3-ката положението беше подобно, но след година и половина ползване и на двата апарата се оказа, че хардуера им не е достатъчно мощен за да издържи на новата версия на андроид.
Ако съпоставим ценово апаратите искам да ти кажа, че през 2012-та година да дадеш 1100 лева за телефон не беше никак малко!Т.е. да дадеш 1100 лева за телефон при средна заплата от 700 лева е същото като да дадеш 1800 лева при средна заплата от 1200 лева!
Според мен по тая тема могат да се изказват само хора, които са работили и с двете операционни системи и имат лични впечатления от плюсовете и минусите им.Всички останали могат да пишат и да говорят каквото си искат, но казаното от тях е като глас в пустиня - думи без стойност, без покритие и без значение!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Поръчките за iPhone XR започват на 19 октомври

Мнение от tzincbg » 23 окт 2018, 13:18

Ако нямаш време да се занимаваш да го чистиш понякога и след ъпдейт, САМО АКО ПОЧНЕ ДА БАВИ, Т. е. може и месеци да не се налага, да рестартираш не е нужно, то от време на време си пада батерията до нула сама, наистина е по-смислено да купиш IPhone и да не се занимаваш. Но само ако това спестено време ползваш за нещо ценно или изкарваш повече пари през него, които да оправдаят разликата. Иначе всъщност се прецакваш и ти остават по-малко пари за отдих или инвестиции.

Колкото до това, че си ползвал само стокови приложения - Ами месинджърът е изключително тежко и бъгаво приложение. А преди 6-7 години беше способно да сгромоляса и най-скъпия телефон. Skype e дори по-зле, затова сега ползвам messenger lite и Skype lite, тогава нямаше. Vbox също е боза. Ползвам го само ако наистина клипа го няма никъде другаде.

Отделно от това тогава преработрните Андроид версии на Samsung и LG бяха твърде тежки.
С други марки не беше чак така. Не случайно HTC още бяха силни, Xiaomi набираха точки в интернет ъндърграунда.

Днес с топ Андроид телефон или дори среден клас няма да имаш такива проблеми. Чиповете и рам паметта са по-мощни и повече, Андроид е по-изчистен от бъгове също.

Отговори