A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Сега остана и покритието си да оправят.
Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Обаче обърнете внимание - [B]третото тримесечие, т.е. юли-август-септември[/B], когато идват много туристи и респективно [B]предпочитат предплатени карти на Теленор и Виваком[/B] и техните мрежи са по-натоварени. Затова мрежата на А1 е по-свободна и показва по-високи резултати. Освен това разликата е само 5%, което е нищо. :D
Re: Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
:D Никога и никъде 4G интернетът на А1 не е показвал по-високи скорости отколкото на другите два оператора! Въобще не вярвайте на тази рекламна и подвеждаща статия! (yes)
Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Трудно е да разберем, че е най-бързото 4G, защото рядко се случва да го има ;)
По морето (имаше момент в който във Варна не беше така) имаше скорости от 160+ за някой оператори и 30- за други... :)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Сега Вивата правят 120 или повече тук (стига да съм близко до станцията).
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
За съжаление това иска време и управленски решения на съвсем друго ниво. Ако си чел "Артър Хейли — Колела", ще ме разбереш, че ние "железите гащи" можем да направим нещо, но... ;-)
Re: Re: Re: Re: Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Абсолютно невярна информация. За мен А1 (Ментел) е с най-бавната и прекъсваща мобилна интернет мрежа от всички оператори. Клиент съм и на останалите оператори.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest
Е, сега... Бива ли да вадиш на умряло куче - нож? ;)
[Quote]третото тримесечие, т.е. юли-август-септември[/Quote]
И аз се чудих защо е само от него тримесечие, но вероятно е защото Ookla изисква поне 5% разлика със следващия конкурент (второто място), за да излъчи победител. Опитах се да намеря това в сайта им, но статията им за методите вече е съкратена и това липсва, ще се радвам, ако някой успее да намери тази информация.
[Quote]идват много туристи и респективно предпочитат предплатени карти на Теленор и Виваком[/Quote]
Не всички туристи си купуват предплатени карти, особено ако имат Европейски роуминг. Ако са на Водафон, които имат голям процент market share в Европа и са партньори на А1 Group, не биха ли били в роуминг на мрежата на А1 по подразбиране, вместо на Виваком, които не са част от международен бранд?
Също, А1 имаха по-добри предплатени предложения (същите като на Теленор) лятото в сравнение с на Виваком...
[Quote]мрежата на А1 е по-свободна[/Quote]
Това по принцип е вярно, защото както е казано в новината:
[Quote]над 800 000 активни 4G потребители[/Quote]
което на мен ми се струва малко в сравнение с другите два, но не виждам защо това да не е предимство за нас потребителите?
[Quote]Освен това разликата е само 5%, което е нищо. [/Quote]
А тези 6% на Виваком миналата година бяха "нещо" ли? :S
Съжалявам за дългия пост и се надявам да няма хейт и за мен и да бъда обвиняван, че съм "платен" и си чакам бонуса. :|
И аз се чудих защо е само от него тримесечие, но вероятно е защото Ookla изисква поне 5% разлика със следващия конкурент (второто място), за да излъчи победител. Опитах се да намеря това в сайта им, но статията им за методите вече е съкратена и това липсва, ще се радвам, ако някой успее да намери тази информация.
[Quote]идват много туристи и респективно предпочитат предплатени карти на Теленор и Виваком[/Quote]
Не всички туристи си купуват предплатени карти, особено ако имат Европейски роуминг. Ако са на Водафон, които имат голям процент market share в Европа и са партньори на А1 Group, не биха ли били в роуминг на мрежата на А1 по подразбиране, вместо на Виваком, които не са част от международен бранд?
Също, А1 имаха по-добри предплатени предложения (същите като на Теленор) лятото в сравнение с на Виваком...
[Quote]мрежата на А1 е по-свободна[/Quote]
Това по принцип е вярно, защото както е казано в новината:
[Quote]над 800 000 активни 4G потребители[/Quote]
което на мен ми се струва малко в сравнение с другите два, но не виждам защо това да не е предимство за нас потребителите?
[Quote]Освен това разликата е само 5%, което е нищо. [/Quote]
А тези 6% на Виваком миналата година бяха "нещо" ли? :S
Съжалявам за дългия пост и се надявам да няма хейт и за мен и да бъда обвиняван, че съм "платен" и си чакам бонуса. :|