Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от tzincbg » 19 ное 2018, 11:45

С тая голяма надценка поне сервизът трябваше да е бърз, но доколкото съдя по мненията в групата Xiaomi България, въобще не е. :(

E. Kosta
Регистриран: 11 дек 2006, 21:32

Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от E. Kosta » 19 ное 2018, 12:08

„Солитрон България“ ООД е дистрибутор на ИТ техника и софтуер и не работи с крайни клиенти.

Е тогава това защо е новина

Борис SF
Регистриран: 01 окт 2006, 18:27

Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от Борис SF » 19 ное 2018, 12:59

Новина е, защото по този начин продуктите на Xiaomi ще са достъпни на българския пазар чрез партньорската мрежа на Solytron за крайни клиенти, вкл. хипермаркети и (online) магазини за техника.

[B]tzincbg[/B], след като човек ти дава ясна и систематизирана информация, а ти грам не вдяваш, 'ич няма да се хабя да ти отговарям повече. Не - практически нямаме cargo пристанища, иначе щяхме да имаме реалната възможност да бъдем водещ разпределителен център за стоки, идващи директно от Китай с местоназначение Европа (заради стратегическото си географско местоположение) - какъвто очевидно не сме станали. Как се отразява БВП на покупателната способност на населението и на обема на реализираните продажби, и как този обем влияе на ценообразуването, изобщо няма какво да обяснявам - и дете от две изречения ще ме разбере, но не и някакъв си форумен трол.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от tzincbg » 19 ное 2018, 13:08

Еми успех, тогава. Но с тази ценова политика отнемате точно това, което направи възхода на Xiaomi възможен. Няма да се получи добре.

Борис SF

Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от Борис SF » 19 ное 2018, 14:04

Нито работя за Солитрон, нито имам някаква връзка с тях. Преди години развивах собствен бизнес с компютърна техника и в рамките на него съм имал контакти с компанията и нейните продуктови мениджъри - съответно съм имал достъп до „вътрешна“ търговска информация. В тази връзка писах, че причината за ценовите нива ни най-малко няма основания да се търси в ценовата политика на конкретния вносител; толкова по темата.

Борис SF

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от Борис SF » 19 ное 2018, 14:23

Пич, жалък си и се излагаш... 10 мнения на кръст имам в този форум, точно заради няколко смешници от твоя ранг, които освен да spam-ят, друго не знаят. Едничка причина нямам да защитавам нещо и някой, различен от истината. Споделям свободно информация, с която разполагам - който умее да чете с разбиране, ще почерпи нещичко от нея.

За жалост съм се убедил, че едно минимум 80% от българите разсъждават (и по-скоро, имат детерминирана съпротива да го правят) подобно на теб - затова и съм оставил всякакви надежди да се превърнем в що-годе нормална държава в обозримо бъдеще. Халал да са ви управниците, халал да са ви олигарсите, халал да са ви телефонните измамници, ако щеш....

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от Tadj » 19 ное 2018, 14:37

Без значение има ли "икономия от мащаба", бонуси при количествени продажби и прочее икономически "тарикатлъци", на българинът ОТНОВО ще му излезне по-скъп един продукт на Xiaomi, отколкото на един испанец.

Това е най-важната информация!

Което означава, че в намерението си да не бъде отново "минат" българинът ще предпочете покупката от Aliexpress или от някое складче в Европа...

mobili
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от mobili » 19 ное 2018, 14:48

Българинът има глава на раменете си, плаща с честно изкараните си пари и има пълното право да избира откъде да пазарува. Не бъркайте желанието да спестиш, с това да не се минеш- много различни са в същността си.

Борис SF

Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi

Мнение от Борис SF » 19 ное 2018, 14:55

Абсолютно е така. Въпрос на личен избор е дали човек ще ползва платформа като AliExpress, eBay, online магазин, базиран в голяма държава в ЕС или от магазинчето на ъгъла. Самият аз сравнително често поръчвам техника от eBay и Amazon.de / Amazon.co.uk - кога защото няма предлагане на българския пазар на конкретния продукт, който ми е необходим, кога защото съм „хванал“ някоя промоционална кампания и ми дават прилична отстъпка спрямо тукашната цена. По тази причина не мога да го разбера целият този вой в темата - реалностите са такива, всеки има свободата да направи сам преценка какво и откъде ще си купи.

Отговори