Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
С тая голяма надценка поне сервизът трябваше да е бърз, но доколкото съдя по мненията в групата Xiaomi България, въобще не е. :(
Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
„Солитрон България“ ООД е дистрибутор на ИТ техника и софтуер и не работи с крайни клиенти.
Е тогава това защо е новина
Е тогава това защо е новина
Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Новина е, защото по този начин продуктите на Xiaomi ще са достъпни на българския пазар чрез партньорската мрежа на Solytron за крайни клиенти, вкл. хипермаркети и (online) магазини за техника.
[B]tzincbg[/B], след като човек ти дава ясна и систематизирана информация, а ти грам не вдяваш, 'ич няма да се хабя да ти отговарям повече. Не - практически нямаме cargo пристанища, иначе щяхме да имаме реалната възможност да бъдем водещ разпределителен център за стоки, идващи директно от Китай с местоназначение Европа (заради стратегическото си географско местоположение) - какъвто очевидно не сме станали. Как се отразява БВП на покупателната способност на населението и на обема на реализираните продажби, и как този обем влияе на ценообразуването, изобщо няма какво да обяснявам - и дете от две изречения ще ме разбере, но не и някакъв си форумен трол.
[B]tzincbg[/B], след като човек ти дава ясна и систематизирана информация, а ти грам не вдяваш, 'ич няма да се хабя да ти отговарям повече. Не - практически нямаме cargo пристанища, иначе щяхме да имаме реалната възможност да бъдем водещ разпределителен център за стоки, идващи директно от Китай с местоназначение Европа (заради стратегическото си географско местоположение) - какъвто очевидно не сме станали. Как се отразява БВП на покупателната способност на населението и на обема на реализираните продажби, и как този обем влияе на ценообразуването, изобщо няма какво да обяснявам - и дете от две изречения ще ме разбере, но не и някакъв си форумен трол.
Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Еми успех, тогава. Но с тази ценова политика отнемате точно това, което направи възхода на Xiaomi възможен. Няма да се получи добре.
Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Нито работя за Солитрон, нито имам някаква връзка с тях. Преди години развивах собствен бизнес с компютърна техника и в рамките на него съм имал контакти с компанията и нейните продуктови мениджъри - съответно съм имал достъп до „вътрешна“ търговска информация. В тази връзка писах, че причината за ценовите нива ни най-малко няма основания да се търси в ценовата политика на конкретния вносител; толкова по темата.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Пич, жалък си и се излагаш... 10 мнения на кръст имам в този форум, точно заради няколко смешници от твоя ранг, които освен да spam-ят, друго не знаят. Едничка причина нямам да защитавам нещо и някой, различен от истината. Споделям свободно информация, с която разполагам - който умее да чете с разбиране, ще почерпи нещичко от нея.
За жалост съм се убедил, че едно минимум 80% от българите разсъждават (и по-скоро, имат детерминирана съпротива да го правят) подобно на теб - затова и съм оставил всякакви надежди да се превърнем в що-годе нормална държава в обозримо бъдеще. Халал да са ви управниците, халал да са ви олигарсите, халал да са ви телефонните измамници, ако щеш....
За жалост съм се убедил, че едно минимум 80% от българите разсъждават (и по-скоро, имат детерминирана съпротива да го правят) подобно на теб - затова и съм оставил всякакви надежди да се превърнем в що-годе нормална държава в обозримо бъдеще. Халал да са ви управниците, халал да са ви олигарсите, халал да са ви телефонните измамници, ако щеш....
Re: Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Без значение има ли "икономия от мащаба", бонуси при количествени продажби и прочее икономически "тарикатлъци", на българинът ОТНОВО ще му излезне по-скъп един продукт на Xiaomi, отколкото на един испанец.
Това е най-важната информация!
Което означава, че в намерението си да не бъде отново "минат" българинът ще предпочете покупката от Aliexpress или от някое складче в Европа...
Това е най-важната информация!
Което означава, че в намерението си да не бъде отново "минат" българинът ще предпочете покупката от Aliexpress или от някое складче в Европа...
Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Българинът има глава на раменете си, плаща с честно изкараните си пари и има пълното право да избира откъде да пазарува. Не бъркайте желанието да спестиш, с това да не се минеш- много различни са в същността си.
Re: Re: Солитрон започва внос на много устройства от екосистемата на Xiaomi
Абсолютно е така. Въпрос на личен избор е дали човек ще ползва платформа като AliExpress, eBay, online магазин, базиран в голяма държава в ЕС или от магазинчето на ъгъла. Самият аз сравнително често поръчвам техника от eBay и Amazon.de / Amazon.co.uk - кога защото няма предлагане на българския пазар на конкретния продукт, който ми е необходим, кога защото съм „хванал“ някоя промоционална кампания и ми дават прилична отстъпка спрямо тукашната цена. По тази причина не мога да го разбера целият този вой в темата - реалностите са такива, всеки има свободата да направи сам преценка какво и откъде ще си купи.