Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Без OIS, тея са ненормални бе. Жалко, че правят сензорите за почти всички телефони...(angry)
Re: Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Телефоните вече май са им само хоби на Сони.
Ако софтуера е направен както трябва, OIS изобщо не трябва. Като гледам Mate Pro и Note 8 какво видео правят с желе ефект заради това OIS, не мерси. Единствено при по-малко светлина е една идея по-добре, но, ако ще хващаш морска болест докато си гледаш сниманото видео, хич не си струва.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
Re: Re: Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Точно така, дизайн отзад на HTC, дебелина близо 12мм. тегло почти 200гр. и цена като за Огризаните, no comment!
Re: Re: Re: Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Дизайна отзад не е на HTC, а е типичен (и позабравен) за Sony (Ericsson) и се нарича "Human Curvature". Справка: Vivaz, NEO, X10 и т.н. Цели се ергономичност и удобство при държане, а не толкова визия. Дебелината е по същата причина. Виж теглото наистина е странно и интересно кое в телефона тежи толкова.
Телефона конвертира видеото в HDR видео...Кога ли ще пуснат PRO варианта с новата им двойна камера...
Re: Re: Re: Re: Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Да прав си но първоначалното ми впечатление беше че гледам отзад HTC U11. Навремето дизайна, софтуера и т.н. се правеше от шведите в Лунд и може би наистина моделите на Sony Ericsson имаха свой облик и неповторим дизайн поне според мен.
Re: Re: Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео
Ако под "OIS" разбирате оптична стабилизация, то твърдението ви, че може да бъде заместена от софтуер е изцяло погрешно. Между желе ефекта( боке ефект - дефокус) и OIS няма нищо общо! И двете са характеристики на дадена оптична система, но не се препокриват.
Леко са обезценили парите! По-добре XZ Premium, поне вече е на по-поносима цена, отколкото преди година!
На Сони единствено ми харесваше четвъртития дизайн и плоския гръб, с ръбести контури и стъкло отзад, тип Z ултра, която имах доста време! С този гръб не бих дал и стотинка за този апарат, без значение колко подобрения има в сравнение с предишния! Един апарат не ми ли хване окото, ако ще и да е най-добрият, изобщо не ме вълнува! XZ Premium обаче ми харесва и може би в близко бъдеще, като ми изтече договора с Мтел след 20-на дни, ще си го купя, но не е сигурно, защото сегашната ми Моторола X Стайл, която си взех преди 6 месеца, нова, за доста добра сума, в сравнение с флагманите на другите марки, все още не ми е омръзнала достатъчно, за да я сменя! Дразни ме само слабата батерия, която едва изкарва ден нон стоп интернет, но...не е сигурно, че XZ Premium на Сони ще е с по-добра батерия, така че...само за дизайна и дисплея, едва ли си струва ъпдейта!