Apple Pay в още държави от Източна Европа
Новина от MobileBulgaria Apple Pay в още държави от Източна Европа
-
- Регистриран: 06 юли 2007, 16:11
Не е зле да вземат най-накрая един български език да направят за софтуера си! А Apple Pay сигурно в България ще влезе след 10 години(ако изобщо някой тук е толкова преритал за него ч....).
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
България е толкова малка като пазар, че изобщо не виждам смисъл да има нито български език, нито да плащаме с телефоните си. За Apple не е финансово изгодно да го направи това. Не ме разбирайте погрешно, с удоволствие бих плащал с телефона си, но това няма да се случи скоро. Колкото до езика - не ми пречи, дори и да го имаше нямаше да го използвам. :)
-
Re: Apple Pay в още държави от Източна Европа
Ако сте обърнал внимание на списъка с езици които се поддържат в iOS,ще видите че има и такива които са от още по-малки държави(най-вероятно и пазари)от България,така че не мисля че причината е само икономическа! Аз също се справям перфектно на английски език(владея и френски освен него). За мен въпроса опира до това че когато предлагаш официално продуктите си в една страна,би следвало тези продукти да поддържат и езика който се говори там! И това трябва да е така,независимо от факта колко продаваш(ако искате третирайте въпроса дори като “уважение към клиентите си” независимо от броя им).
Предполагам че ако на Apple,българския пазар им е толкова “мижав” просто могат официално да се изтеглят от него нали(много фирми това правят,и преструктурират бизнеса си другаде)?Предполагам че щом не го правят значи положението не е толкова зле....Да не говорим че iOS вече поддържа кирилица(има руски език)така че определено задачата не е толкова сложна явно! Щом могат да взимат парите ми за приложения като Apple Music,всеки месец,както и за рингтонове,и филми,значи могат да направят и БГ меню!
Всичко останало е чиста проба оправдания за мен...
Предполагам че ако на Apple,българския пазар им е толкова “мижав” просто могат официално да се изтеглят от него нали(много фирми това правят,и преструктурират бизнеса си другаде)?Предполагам че щом не го правят значи положението не е толкова зле....Да не говорим че iOS вече поддържа кирилица(има руски език)така че определено задачата не е толкова сложна явно! Щом могат да взимат парите ми за приложения като Apple Music,всеки месец,както и за рингтонове,и филми,значи могат да направят и БГ меню!
Всичко останало е чиста проба оправдания за мен...
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Да ама всички терминали поддържат безконтактно плащане.AbJeCt666 написа:България е толкова малка като пазар, че изобщо не виждам смисъл да има нито български език, нито да плащаме с телефоните си. За Apple не е финансово изгодно да го направи това. Не ме разбирайте погрешно, с удоволствие бих плащал с телефона си, но това няма да се случи скоро. Колкото до езика - не ми пречи, дори и да го имаше нямаше да го използвам.
Всички банки издават карти с безконтактно.
И се плаща не само с телефона ами и с часовника което е още по удобно.
Sent from my using Tapatalk
-
Последна промяна от Blue Sky на 05 авг 2019, 18:13, променено общо 1 път.
-
Освен иврит,има и Словенски,Виетнамски,Украински,Румънски,Гръцки,Турски,Хърватски и още какво ли не! Явно от съседните ни държави,само сръбски и “македонски” няма....
Чудно ми е, понеже тук се говори за пазари,словенския пазар например колко по-голям от българския е? Имайте в предвид че цялото население на Словения,е 2 000 000души.... иначе казано една София....
Чудно ми е, понеже тук се говори за пазари,словенския пазар например колко по-голям от българския е? Имайте в предвид че цялото население на Словения,е 2 000 000души.... иначе казано една София....
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Причината не е, че пазара е мижав, а точно защото на компаниите не им пука за нас. Същата работа може да се види по етикетите на продуктите - има превод на езици като македонски, сръбски и други, а български няма. Въобще са ни отсвирили отвсякъде.
Така си е, но причината е в прекалено лакейското, слугинско поведение на нашите политици пред Запада. Трябва с малко повече достойнство да се държим, с повече самочувствие. Като бяхме 6 месеца "Председатели" на ЕС се чуваше само "Йес сър, йес сър" - абе постави ребром въпроса с унижаването на българските превозвачи, не си мълчи като з@дник !!!
За нас не им пука , а за словенците им пука ? Хаха, не вярвам. Според мен щом се купува без превод, значи не си струва да инвестират, проблемът е в нас. Където за да вървят продажбите е нужен превод, явно се прави. Виждал съм хора да си го настройват на руски и така да се оправят, може би затова.