Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

dancho1
Регистриран: 19 юли 2005, 20:48

Re: Гласовата услуга на “Булсатком” ще стартира на 15 май

Мнение от dancho1 » 18 юни 2019, 19:42

Дружба 1

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 18 юни 2019, 20:56

Благодаря

danilov
Регистриран: 31 дек 2010, 15:19

Мнение от danilov » 28 юни 2019, 16:15

Не знам защо не получавам входящи при мобилни данни, при wi-fi няма проблем. Успях да го излъжа с vpn (Bulgarian). На Виваком съм.

tzincbg

Мнение от tzincbg » 28 юни 2019, 17:50

danilov написа:
28 юни 2019, 16:15
Не знам защо не получавам входящи при мобилни данни, при wi-fi няма проблем. Успях да го излъжа с vpn (Bulgarian). На Виваком съм.
Разрешил ли си му достъпа до мобилни данни? Махнал ли си го от пестене на мобилни данни, разрешил ли си му данните на заден план(background data или при някои андроиди data saver трябва да е спрян), при Xiaomi настройките са в settings autostart и в security app, за батерията ти трябва приложението hidden settings for miui. Пробвай и старата и новата версия на приложението, като за входящи трябва поне Андроид 6.

За iPhone потребител на друг форум е написал следното:
И аз пробвах приложението на iphone 6s с тази версия на софтуера. И при мен не получавах входящи обаждания, защото тъпото им приложение няма в apple settings опция за включване на background ac****ties. Вътре в самото приложение има обаче такава опция с две положения default и enhanced. Включих на второто и батерията даде фира за половин ден. Иначе работеше нормално.
Интересни бяха разговорите със съпорта по темата. Свързаха ме с някой от "техниците",който взе да ми обяснява че проблема с незвъненето бил от софтуера на Епъл и, че те носели отговорност само за самото приложение (човека си нямаше идея за съществуващата опция вътре в приложението). Даже заяви, че те разбираш ли с колегите ползвали приложението само на андроид. Попитах ги след като са публикували такова за iOS не е ли тяхна отговорност поддръжката му....
Както и да е.
Пробвах приложението на другия ми телефон с андроид 7.0. Там работи перфектно. Не се налагат допълнителни настройки за да получавам входящи повиквания. Също така не се отразява почти въобще на батерията.

Друг вариант е да настроиш пренасочване.

То става така, но не съм сигурен дали все още се чува съобщение при набиране или направо си вкарваш номера след набиране, при всички случаи няма да ти даде индикация или съобщение дали е успешно, отдавна съм го пуснал, не искам да пипам и тествам, да не се счупи, като първите ден два не работеше нормално, ту пренасочваше, ту не, сега е ток и жица, на MIUI показва, че получаваш forwarded call, само на някои номера не мога да вдигна и звъня обратно:

Интересни екстри:
Скриване на номера става с набиране на *20
Отново показване на номера става с набиране на *21
Пренасочване на всички входящи повиквания става с набиране на *22 , след което се чува съобщение и вкарвате номера - 08... Така няма да пропуснете обаждане.

Спиране на пренасочването става с набиране на *23

След съответната заявка отнема известно време да се активира.

danilov

Мнение от danilov » 28 юни 2019, 18:19

Всички тези гимнастики съм ги пробвал. Мисля че проблема е в виваком щом само с vpn става. Между другото не можах да пренасоча по никакъв начин.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 28 юни 2019, 19:21

danilov написа:
Сигурно е от ВИВАКОМ. С интернет на А1 си вървят входящите повиквания.

tzincbg

Мнение от tzincbg » 28 юни 2019, 21:23

danilov написа:
Пробвай с предплатена карта на а1 например. Защото може да се окаже, че е от андроида и да става с друг ром или друг телефон или просто някоя интернет настройка.

danilov

Мнение от danilov » 28 юни 2019, 21:30

Пробвано е с андроид 4 , 6 и 9 на три различни телефона, входящи няма с мобилни данни, само при активиран vpn има. Почти съм сигурен че проблема е с виваком. Тези дни ще пробвам с карта на Теленор.

[email protected]
Регистриран: 30 авг 2009, 17:59

Мнение от [email protected] » 29 юни 2019, 15:04

как се активира vpn?

tzincbg

Мнение от tzincbg » 29 юни 2019, 15:54

Изтегля се приложение. Cyber ghost имат Мисля БГ сървър, има български fvpn, имаше още някакъв. Имаше безплатен български в open vpn spider, но изчезна, ако знаете друг кажете.

Отговори