Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София

bez.syanka.na.samnenie
Регистриран: 17 яну 2012, 12:13

Re: Ето колко ще струват електрическите тротинетки под наем на Lime в София

Мнение от bez.syanka.na.samnenie » 27 авг 2019, 18:51

tzincbg написа:
27 авг 2019, 17:14
danilov написа:
27 авг 2019, 17:09
Сигурно отива да я зарежда в гаража 😀
FB_IMG_1566914844585.jpg
Пратете я на lime, един да си получи заслуженото поне.
Осъзнаваш, че Зареждачите точно така ги носят за зареждане нали? :) Ако ги крадеше сигурно щеше да сложи поне един чувал да не се виждат... Крадените могат да се познаят по това, че стопа не свети и пищят като ги местиш (затова на една от снимките са избили това зеленото отпред, в него е колонката)...

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 авг 2019, 22:53

bez.syanka.na.samnenie написа:
27 авг 2019, 18:51
Осъзнаваш, че Зареждачите точно така ги носят за зареждане нали? :)
То за това е трудно изобщо хората наоколо да отразят кражбата, имаш едни тротинетки, на които произволни хора се качват и потеглят, други минават и си мятат тротинетките в багажника... и всичко е точно. Ама при някои не е било съвсем точно. ;)

Интересно на какво реагират сирените, само на повдигане и промяна на положението или и на движение по картата без откючване?

Любопитно ми е джусърите лесно ли намирате тротинетките по gps кординатите? И като цяло оставам с впечатление, че има доста джусъри, та тудно ли е да се докопаш до тротинетка за зареждане?

bez.syanka.na.samnenie

Мнение от bez.syanka.na.samnenie » 28 авг 2019, 05:47

Сирената се включва от жироскопа т.е. ако го вдигнеш, носиш, буташ... Тогава се блокира и предното колело и не можеш да го буташ. Ако ги возиш в кола и са заключени не "пищят".

Аз взимам само по 1 на ден, но дори така трудно се докопвам... Няколко пъти под носа ми свиват 2, та се наложи да ходя до трета... Плюс трябва да се оглеждат дали са повредени преди да ги вземеш... Ако са повредени и ги отбележиш за такива загубата на време е 100% за твоя сметка, защото не дават нищо за тази работа. GPS-а показва приблизително къде са и ако не са паркирани като хората се случва да обикаляш...

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 авг 2019, 10:28

28 авг 2019, 05:47
Сирената се включва от жироскопа т.е. ако го вдигнеш, носиш, буташ... Тогава се блокира и предното колело и не можеш да го буташ. Ако ги возиш в кола и са заключени не "пищят".
Чак да се зачуди човек, че не е минал някой с еднин бус да си ги събере всичките, щом не пищят при возене. ;)
28 авг 2019, 05:47
Аз взимам само по 1 на ден, но дори така трудно се докопвам... Няколко пъти под носа ми свиват 2, та се наложи да ходя до трета... Плюс трябва да се оглеждат дали са повредени преди да ги вземеш... Ако са повредени и ги отбележиш за такива загубата на време е 100% за твоя сметка, защото не дават нищо за тази работа. GPS-а показва приблизително къде са и ако не са паркирани като хората се случва да обикаляш...
Щом по едно е трудно да вземеш, разбирам че борбата е жестока. Не можеш ли да ползваш опцията за резервиране, за да си сигурен, че ще е там?

bez.syanka.na.samnenie

Мнение от bez.syanka.na.samnenie » 28 авг 2019, 10:47

board написа:
28 авг 2019, 10:28
Щом по едно е трудно да вземеш, разбирам че борбата е жестока. Не можеш ли да ползваш опцията за резервиране, за да си сигурен, че ще е там?
Няма такава опция за Джусърите :)

На мен лично ми беше любопитно да взема малко ноу-хау от Лайм, не смятам да се издържам с това затова съм взел само 1 зарядно и смятам да зареждам колкото да си поддържам профила за да проследя как се развива "филмът" ;)

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 28 авг 2019, 11:58

Вчера намерих една в Малашевци до битака... не тропнах на човека да го безпокоя, но звънеше от двора все едно ще я колят... :D :lol:
DSC_1027.JPG
DSC_1029.JPG
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 28 авг 2019, 12:47

Добре де, а батерията им къде е? Явно не е в това зеленото.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 28 авг 2019, 12:56

28 авг 2019, 10:47
board написа:
28 авг 2019, 10:28
Няма такава опция за Джусърите :)

На мен лично ми беше любопитно да взема малко ноу-хау от Лайм, не смятам да се издържам с това затова съм взел само 1 зарядно и смятам да зареждам колкото да си поддържам профила за да проследя как се развива "филмът" ;)
А тогава не можеш ли през нормалния пророфил за наемане да я резервираш, все едно ще я караш пък като пристихнеш си я взимаш :) Или тези които са за зареждане, не ги дава за каране?

Ще ми е любопитно да продължаваш да ни ъпдейтваш какво се случва тротинетките и джусърисия живот. :)
arakchiev написа:
28 авг 2019, 11:58
Вчера намерих една в Малашевци до битака... не тропнах на човека да го безпокоя, но звънеше от двора все едно ще я колят... :D :lol:
По-добре, че не си чукнал, да не те прибере и теб при тротинетката :o

Ама такива наистина трябва да се репортват и да му тропне полиция на вратичката.... бахти наглеците :x

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 28 авг 2019, 13:02

@board, аз предлагам да не стоим и гледаме какво се случва, а да се хванем с теб и да ги лепваме, че накрая нищо няма да остане за нас. Ще стане като с гълъбите от 5G-то... :D
Samsung GALAXY S22 Ultra

bez.syanka.na.samnenie

Мнение от bez.syanka.na.samnenie » 28 авг 2019, 13:10

tzincbg написа:
28 авг 2019, 12:47
Добре де, а батерията им къде е? Явно не е в това зеленото.
Батерията е заварена в стапенката иначе щяха да им крадат батериите ;) Т.е. за еднократно ползване са, освен ако не искаш да ти избухне в лицето докато я сменяш ...

Отговори