Значи темата е много дълбока. Факт е,че Fibank на всички стрес тестове проведени от ЕЦБ има проблем с ликвидността. Също така е факт,че това ще се случи само в крайно негативния сценарии който се прилага от ЕЦБ. Относно държавната субсидия с която се осигури ликвидност на Fibank това беше неизбежно. ЕЦБ и ЕК го разрешиха почти моментално,защото при падане на 2-ра системна банка имаше вероятност цялата банкова система да рухне. Никоя банка няма достатъчно средства да изплати всички депозирани пари в нея.
Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay
Re: Клиентите на Fibank вече могат да плащат и през Apple Pay
Идеята беше, че от въпросните пари можеше да спечелим а не да ги даваме без да получаваме нищо насреща, че и да теглим допълнително. Още една идея, за тези пари министърът спокойно можеше да поиска държавата да стане акционер. Що се отнася до сумата https://btvnovinite.bg/bulgaria/ikonomi ... ariya.html
https://www.mediapool.bg/darzhavata-sht ... 22052.html
Ситуацията е много сходна с последната банкова криза в Щатите. Банките си прибират печалбите, въртят си схеми, напъват за дерегулация, раздават си бонуси на шефовете, ама като се оцапа работата идват да искат пари от държавата да ги спасява.
https://www.mediapool.bg/darzhavata-sht ... 22052.html
Ситуацията е много сходна с последната банкова криза в Щатите. Банките си прибират печалбите, въртят си схеми, напъват за дерегулация, раздават си бонуси на шефовете, ама като се оцапа работата идват да искат пари от държавата да ги спасява.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Хайде сега всички патриоти тук във форума на mobilebulgaria. И на мен не ми харесва това, което се случи с КТБ, но протестирайте на улицата или поискайте среща с премиера/министъра на финансите или шефа на БНБ и изкажете позицията си. Важно е да имаме позиция, не искам да я омаловажавам, но да не задълбаваме много тук.
Що се отнася до Фибанк - клиент съм им от 2012 и мога да кажа, че това е най-добрата банка в България по отношение на услуги и обслужване. Това, че е първа с въвеждането на Епъл и Гармин Пей доказва, че някой там мисли иновативно и в правилната посока. За контраст да ви кажа, че Пощенска Банка до преди 4-5 месеца все още НЕ предлагаше безконтактни карти и подписваше плащания през Internet Explorer (не Edge) или през стара версия на Firefox с несигурна добавка.
Пряко съм клиент на Фибанк, Пощенска, Булбанк и ЦКБ и без съмнение мога да кажа, че Фибанк е най-добрата
Що се отнася до Фибанк - клиент съм им от 2012 и мога да кажа, че това е най-добрата банка в България по отношение на услуги и обслужване. Това, че е първа с въвеждането на Епъл и Гармин Пей доказва, че някой там мисли иновативно и в правилната посока. За контраст да ви кажа, че Пощенска Банка до преди 4-5 месеца все още НЕ предлагаше безконтактни карти и подписваше плащания през Internet Explorer (не Edge) или през стара версия на Firefox с несигурна добавка.
Пряко съм клиент на Фибанк, Пощенска, Булбанк и ЦКБ и без съмнение мога да кажа, че Фибанк е най-добрата
ПИБ и банката с най много такси по обслужване и транзакции.
-
Последна промяна от npet на 16 юли 2020, 16:23, променено общо 2 пъти.
-
MasterCard Debit е с месечна такса за обслужване 1 лв., но за сметка на това няма никакви такси за плащане на ПОС терминал, както и за теглене на банкомат на която и да е банка в България. Visa и Maestro са без такса обслужване, но имат такса за всяка една транзакция.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Освен този лев + още 2лв. за поддържане на разплащателната сметка, която не можеш да откажеш по думите на кол центъра от снощи. Поне на мене ми дърпат всеки месец по толкова- 1+ 2лв.
Е да, така е, но няма как да имаш сметка и да не плащаш такса за нея. Тоест сметка + Visa или Maestro = 2 лв., а сметка + MasterCard = 3 лв. Само сметка без карта пак 2 лв.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Колко лева/месец би излязло в банката: сметка + карта без такси за теглене от всички банкомати в БГ, без такси плащане на POS в чужбина + online банкиране + мобилно банкиране ? Колко е превод към БГ IBAN на друга БГ банка?
(Всяка банка "рекламира", че първа е пуснал Apple Pay в БГ.)
(Всяка банка "рекламира", че първа е пуснал Apple Pay в БГ.)
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
И така, днес направих вече две плащания с телефона, в Еконт и в супермаркета, всичко мина без проблеми от раз и на двете места
Сега гледам, че в Wallet нямам обаче история на плащанията. Явно ще трябва да се ходи до банката да се заявява пак нещо, мислех, че няма да ги има тези разправии. Не че ми пречи да си проверя истотията в My Fibank приложението де
Сега гледам, че в Wallet нямам обаче история на плащанията. Явно ще трябва да се ходи до банката да се заявява пак нещо, мислех, че няма да ги има тези разправии. Не че ми пречи да си проверя истотията в My Fibank приложението де