Ето предложените правила за каране на електрически тротинетки
Новина от MobileBulgaria Ето предложените правила за каране на електрически тротинетки
Според мен трябва да се въведе ограничение за по-ниска скорост, когато се движат през паркове и детски площатки!
Хубави са предлоьенията,но тршбва да има повече глоби и да се следи стриктно за тяхното спазване! Само така ще се наъчат всички и ще се даде правилен пример на подрастващите!
Хубави са предлоьенията,но тршбва да има повече глоби и да се следи стриктно за тяхното спазване! Само така ще се наъчат всички и ще се даде правилен пример на подрастващите!
-
- Регистриран: 23 фев 2009, 12:16
И каква 10 годишното ми дете няма право да кара ел.тротинетка в парка? Продължават безумията в тази държава... А когато съм си купил тротинетка, която се движи с 50км/ч и се продава в цяла Европа, защо ще ми забраняват да я карам?
Значи велосипедите, могат да седвижат по-всички пътища със скорост 50-60км/ч, ама тротинетка не????
Трябваше просто да ги добавят до велосипедите тротинетките, а с мощност над 500 вата примерно към мотопедите....
Значи велосипедите, могат да седвижат по-всички пътища със скорост 50-60км/ч, ама тротинетка не????
Трябваше просто да ги добавят до велосипедите тротинетките, а с мощност над 500 вата примерно към мотопедите....
Re: Ето предложените правила за каране на електрически тротинетки
Аз не прочетах някъде, някой да забранява каквото и да е. Просто се въвеждат правила, за да се спре това безразборно каране, където им падне на тротинеткаджиите. Не поставям всички под общ знаменател, но редовно има такива, които профучават с бясна скорост по тротоарите. Малките деца нямат спирачки и възрастовото ограничение е добре дошло.Продължават безумията в тази държава... А когато съм си купил тротинетка, която се движи с 50км/ч и се продава в цяла Европа, защо ще ми забраняват да я карам?
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Като ми говорят за велосипедна инфраструктура да вземат да направят такава а не сегашното безумие.
И да се промени манталитета на пешеходците, не може масово да се мъкнат по велоалеите и после нас да обвиняват че сме били карали ненормално.Днес си вървя(пеша) по тротоара и изпреварвам един едвам кретащ дядка вървящ на половин метър встрани от мен и... разбира се по средата на велоалеята.Ако взема да снимам ще направя цял фотоалбум само за един ден.
И да се промени манталитета на пешеходците, не може масово да се мъкнат по велоалеите и после нас да обвиняват че сме били карали ненормално.Днес си вървя(пеша) по тротоара и изпреварвам един едвам кретащ дядка вървящ на половин метър встрани от мен и... разбира се по средата на велоалеята.Ако взема да снимам ще направя цял фотоалбум само за един ден.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
A какво ще стане, ако 10 годишното ти дете кара ел. тротинетка в парка на максимална скорост и срещу него е 5 годишната ми дъщеря, която се разхожда в парка?! Дали твоето дете ще има рефлекса да реагира така, че да не удари моето дете?! А ако я удари с 50 км/час какви ще да последствията за моето дете и какви ще са твоето?! От кого ще се търси отговорност за това?! Кой ще е виновен за това, че едно 5 годишно дете е натрошено от друго с тротинетка?hristonikolov написа: ↑12 ное 2019, 15:01И каква 10 годишното ми дете няма право да кара ел.тротинетка в парка? Продължават безумията в тази държава... А когато съм си купил тротинетка, която се движи с 50км/ч и се продава в цяла Европа, защо ще ми забраняват да я карам?
А ако срещу твоето 10 годишно дете застане 20 годишен "напушен" момък засилен на MAX? Кой ще е потърпевшия тогава и каква ще е твоята реакция тогава?
Интересни са такива ситуации, какво мислиш?
Pixel 8 Pro
Ти можеш ли да развиеш скорост от 50-60 км/ч?hristonikolov написа: ↑12 ное 2019, 15:01
Но без да се спускаш по надолнище и велосипеда да не е с двигател?
Ти наясно ли си кои велосипеди и кои велосипедисти могат да потдържат такава скорост?
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Какви 50-60 км ви гонят?Колко ще си позволят да дадат 2500-3000 лева за такава и точно ще я карат деца и по тротоара.Скутерите масово са до максимална 20-25 км, стига сте се втелявали!
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
Е нали на Xiaomi e 900 лв, какви 2к?AVKansazov написа: ↑13 ное 2019, 00:29Какви 50-60 км ви гонят?Колко ще си позволят да дадат 2500-3000 лева за такава и точно ще я карат деца и по тротоара.Скутерите масово са до максимална 20-25 км, стига сте се втелявали!
Тя е 900 ама е ограничена на 25км/ч - при премахване на ограничението може би 35 преко сили с наклон - 50-60 са някакви сериозни машини.tzincbg написа: ↑13 ное 2019, 09:46Е нали на Xiaomi e 900 лв, какви 2к?AVKansazov написа: ↑13 ное 2019, 00:29Какви 50-60 км ви гонят?Колко ще си позволят да дадат 2500-3000 лева за такава и точно ще я карат деца и по тротоара.Скутерите масово са до максимална 20-25 км, стига сте се втелявали!